perjantai 12. toukokuuta 2017

Tunnelmia Rovaniemen Kädentaitomessuilta 2017

Rovaniemen kädentaitomessuja vietettiin 6.-7.5.2017 Lappi Areenalla. Itse olin messuilla mukana toista kertaa ja hyvin odottavin mielin. Mukana oli reilusti uusia näytteilleasettajia, joista osa oli itselleni jo entuudestaan tuttuja etelässä järjestettäviltä messuilta. Mukana messuilla seuranani oli miesystäväni, sekä etelästä saapuneet äitini ja siskon tyttö. Äitini on ollut monesti mukanani mm. Tampereen kädentaitomessuilla ja olemme kummatkin todenneet, että messut ovat todella isot, eikä niitä meinaa jaksaa kunnolla läpi kiertää. Tämän takia ajattelin, että ehkä Rovaniemen pienet messut voisivat olla äitini mieleen. Siskon 11-vuotiaalle tytölle puolestaan kaikki Rovaniemellä on uutta ja mielestäni käsityömessut toimisivat hyvänä lisänä käsityötunneille. Näkeehän messuilla paljon mm. materiaaleja ja mitä niistä voi tehdä. 

Käsityömessut jakoivat porukassamme mielipiteitä. Omasta mielestäni iso plussa oli uudet näytteilleasettajat ja nimenomaan materiaalit, mistä voi itse tehdä. Tarvikepaketit herättivät myös mielenkiintoa useammalla osastolla. Mitä itse huomasin, että messuilta nyt puuttui, oli kirjanäytteilleasettaja, sekä reilun kokoinen, monipuolinen askartelumyyjä. Olisi ollut myös kiva, että Lappi olisi ollut isommin esillä. Myös näytteilleasettajia, jotka olisi miesten (ja siis miksi naistenkin) mieleen, olisi kaivattu. Mitä nyt voisin kuvitella vaikkapa puu, puukot, metalli ym. Toki valmiit tuotteet ovat myös olennainen osa messuja, mutta niitä porukkamme mielestä olisi saanut olla vähemmän. Mutta nämä on mielipidekysymyksiä, toiset tykkää toiset ei. Palautettahan kannattaa messujärjestäjille antaa, sillä kun vertaa vuotta 2016, palautteita on otettu hyvin huomioon! Kiitokset messujärjestäjälle siis tästä! Alla muutamia kuvia messuilta:

Taito Lapin osastolla oli esillä monenlaisia käsitöitä ja materiaaleja. Vähän jäi harmittamaan, kun kuvittelin, että makrameepaja olisi osastolla kokoajan, mutta vasta messujen jälkeen huomasin netistä aikataulut. Ehkä ensi vuonna parempi tuuri?

Design Pylsyn kaulakoruja.

Elvarin osastolla oli vaikka mitä herkkuja! Herkut ovat polymeerimassasta valmistettuja, ei siis syötävää!

Kippovalimo Böökin osastolta löytyi kauniita Katian lankoja, joita ostin pari kerää.

Edulapin osastolla oli mahdollisuus ihastella opiskelijoiden töitä, sekä päästä itse kokeilemaan mm. 3D-kynää.

Mehtiäisten huopatossuja.

Paapiin suloisia kankaita.

Tuulia designin osastolla oli vaikka mitä ihanuuksia!

Venka&Vinkan kierrätyskäsitöitä.

Rovaniemen kädentaitomessut ovat taas ensi vuonna, 5.-6.5.2018! Niitä odotellessa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)