maanantai 1. toukokuuta 2017

Katsaus Girl Online kiertueella -kirjaan

Girl Online oli yksi ensimmäistä kirja-arvosteluistani blogissani. Näin reilu vuosi jälkeenpäin, kun katson arvosteluani niin ajatukseni ovat lähinnä: "oonko tosiaan joskus kirjoittanut näin?". En oikein jälkeenpäin osaa sanoa, onko tekemäni arvostelu hyvä vai huono, mutta aikoinaan ainakin WSOY jakoi sen Facebook-sivullaan. Nyt tänä päivänä koen ainakin olevani parempi kirjoittaja, kuin vuosi sitten ja olen superiloinen siitä, että niinkin iso kustantaja, kuin WSOY on lähettänyt ihan tällaiselle tavalliselle harrastelijabloggaajalle arvostelukappaleita. Yksi näistä arvostelukappaleista on nyt esiteltävä kirja Girl Online kiertueella, joka on Girl Online -kirjasarjan toinen osa. 


Mitä kirja sisältää?

Pennyllä on kesälomaksi suuria suunnitelmia, jollaisiin ihan joka tytöllä ei olekaan mahdollisuutta: nimittäin osallistuminen rokkaripoikaystävän Euroopan kiertueelle! Penny ja Noah ovat eläneet kaukosuhteessa koko kevään ja Penny odottaakin innolla yhteistä aikaa Noahin kanssa. Saksa, Italia, Ranska... Niin paljon nähtävää ja koettavaa! Miten aika kuluu keikkabussissa, miten paniikkihäiriöinen Penny selviää keikoilta ja jääkö Noahille bändikiireiltään lainkaan aikaa Pennylle? Entä kuka tekee kiusaa Pennylle ja ennen kaikkea miksi? Keneen voi luottaa? Onneksi on niin vanhoja tuttuja, kuin yllättäviäkin uusia ystäviä.

Yleinen arvio kirjasta:

Odotin kirjan suomennosta pitkään ja mielenkiinnolla: miten Pennyn tarina jatkuisi? Kirjassa oli omat hyvät ja huonot puolensa. Koskaan en ole oikeastaan miettinyt, minkälaista kiertuelämä mahtaa olla ja minkälaisia haasteita kiertueilla ja musiikkibisneksessä voi olla. Odotin, että kirjassa olisi ollut enemmän romantiikkaa, samoin kuin varmaan kirjan päähenkilö Penny. Jos kirjassa joku opetus on, sanoisin sen olevan se, että asiat ei aina mene niin kuin suunnittelee ja kuvittelee. Kirjassa Penny kaipaa blogiaan ja ystäviään, mikä saa ajattelemaan, miten tärkeitä harrastukset ja ystävät ovat. Mielestäni on todella hyvä, että harrastusten ja ystävien tärkeydestä kirjoitetaan. Kun mietin arvosanaa kirjalle, mielestäni ensimmäinen kirja oli parempi. Girl Online kiertueella kirjalle antaisin arvosanaksi 2,5/5, mikä tarkoittaa keskivertoa, ei siis hyvää, eikä huonoa.

Tutustu myös #kirja esittelyyn kirjasta tästä.


Lue lukunäyte kirjasta tästä.

Kirjan perustiedot:

Englanninkielinen alkuteos: Girl Online: On Tour
Julkaistu suomenkielisenä: 1/2017
ISBN:
978-951-0-41668-6
Kirjastoluokka: N84.2
Koko: 424 sivua
Ulkoasu: Nidottu (liepeettiset pehmeät kannet)
Kustantaja: WSOY
Kirjoittanut: Zoe Sugg
Suomentanut: Inka Parpola

Tutustu myös kirjailijan muihin kirjoihin:

Girl Online (2016)

Osta kirja:

CDON
Adlibris

Suomalainen kirjakauppa
Prisma


Sopii Helmet-lukuhaasteen (esimerkiksi) kohtiin:

15. Kirjassa harrastetaan tai se liittyy harrastukseen 
23. Käännöskirja
25. Kirja, jossa kukaan ei kuole
28. Kirja kirjailijalta, jolta olet aiemmin lukenut vain yhden kirjan
43. Kirja, jonka lukemista olet suunnitellut pidempään
47. Kirja täyttää kahden haastekohdan kriteerit
48. Kirja aiheesta, josta tiedät hyvin vähän
49. Vuoden 2017 uutuuskirja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)