lauantai 3. syyskuuta 2016

Koiramäki-ekstra: katsaus Aikamoinen ajantieto -kirjaan

Kiinnostuin Aikamoinen ajantieto -kirjasta heti, kun huomasin sen Otavan kevään 2016 kirjaesitteessä. Tiesin heti, että kirja olisi kiinnostava ja se ei jäisi pölyttymään kirjahyllyyn, vaan sitä oikeasti luettaisiin usein. Kesän Koiramäki-ekstra toi hyvän mahdollisuuden tutustua kirjaan ja nyt kerron siitä myös teille.

Aikamoinen ajantieto

Mitä kirja sisältää?

Varmasti moni meistä on joskus miettinyt, että ”miksi tänään liputetaan?” tai ”miksi tänään on pyhäpäivä?”. Miksi vietetään loppiaista? Mistä ystävänpäivä on saanut alkunsa? Miksi Mikael Agricolalla on oma päivänsä? Mistä elokuu on saanut nimensä? Vuoden jokaisena päivänä on aihetta juhlaan. Kirjassa on 12 lukua, jokaisella kuukaudella omansa. Jokaisessa luvussa kerrotaan kunkin kuukauden merkkipäivät ja niistä kerrotaan enemmän tai vähemmän. Esim. syyskuusta kerrotaan kuukauden historiasta, mitä silloin on ollut tapana tehdä ja mitä merkkipäiviä silloin on. Syyskuussa vietetään mm. syyspäiväntasausta, nälkäpäivää, autotonta päivää, sekä Mikkelin päivää (mikä ihme sekin on, siitä kerrotaan kirjassa). Joka kuukauden kohdalla on myös lista, jossa kuun jokaiselle päivälle on merkitty, mitä merkittävää kyseisenä päivänä on tapahtunut. Itse olen syntynyt 26.marraskuuta, jolloin NHL-jääkiekkoliiga perustettiin 1917. Nyt tiedän senkin.


Mistä syyskuu onkaan saanut nimensä ja mitä silloin tapahtuu?

Yleinen arvio kirjasta:
En ole mihinkään vastaavan tyyliseen kirjaan törmännyt, joten on mukavaa, että tällainen viimein ilmestyi ja vieläpä Mauri Kunnaksen kuvittamana. Kirja on mainio tietopaketti, jonka voisin hyvin kuvitella niin kotiin kuin kouluun. Itse voisin hyvin ajatella myös kirjan antamista lahjaksi jollekin, joka juuri on pohtinut eri päivien merkitystä tai ehkä vähän aikuisemmalle Mauri Kunnas -fanille. Kirja on mielestäni kiva, kun se käsittää koko vuoden ja kun jatkuvasti on erilaisia päiviä, mistä ei ole tarkempaa tietoa, miksi niitä vietetään. Kirjalle on siis usein käyttöä. Voisin hyvin myös kuvitella, että jos kirja olisi olohuoneen sohvapöydällä, ehkä vieraatkin saattaisivat siitä kiinnostua? Jos lyhyesti arvostelisin, niin ihana kuvitus, iso tietopaketti, hyvä kirja. 4,5/5. Kirja on laaja ja sisältää todella paljon tietoa, mutta ehkä vielä olisi jotain mahtunut muutamia sivuja lisää.


Syyskuussa, kuten jokaisena muunakin kuukautena, on joka päivä aihetta juhlaan!

Tutustu myös kustantajan esittelyyn kirjasta tästä.

Kirjan perustiedot:

Julkaistu: Huhtikuu 2016
ISBN: 9789511299301
Kirjastoluokka: 49.2
Koko: 142 sivua
Ulkoasu: Sidottu (kovakantinen)
Kustantaja: Otava
Kirjoittanut: Mauri Kunnas
Kuvittanut: Mauri Kunnas
Toimittaja: Lotta Sonninen
 
Tutustu myös kirjailijan muihin kirjoihin tästä.


Osta kirja:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)