tiistai 13. syyskuuta 2016

Mielikuvia vol 2 värityskirja

Harvoin saan blogiini juttuideoita lukijoilta, mutta silloin kun niitä tulee, kaikki ideat otetaan huomioon. Sain juttuvinkin Mielikuvia-värityskirjoista ja mietin, että miksikäs ei? Kannattaa siis sanoa juttutoiveita! Mielikuvia-värityskirjoja on ilmestynyt kaksi. Tässä jutussa tutustun sarjan kakkos osaan.

Värityskirjan kansikuva.

Ensimmäisenä huomioni värityskirjassa sen ulkoasuun, tarkemmin reunassa oleviin kierteisiin. Kierteiden ansiosta muun värityskirjan saa vaikkapa nyt vasemmalle puolelle, kun samaan aikaan värittää yhtä sivua oikealla. Kun värittää pelkästään yhtä sivua, eikä koko muu värityskirja ole taustalla, ei tarvitse pelätä, että väri tulisi läpi seuraavaan kuvaan. Hyvää on myös, että yhdellä paperilla on yksi värityskuva.

 Ensimmäiseen värityskuvaan voi värittää kivat kasvikehykset. 
Sivulle voi kirjoittaa vaikka oman nimen ja yhteystiedot.

Itse värityskuvia on hyvin monipuolisesti ja mielestäni on kiva, että on sekä todella yksityiskohtaisia kuvia, mitä saa todella tarkasti tehdä, että sitten helpompiakin värityskuvia, mitä on kaivattu. Esimerkkikuvina voisin sanoa vaikkapa pyykkinarun, maitolaiturin, kalat, leppäkertun ja pöllön. Kannattaa katsoa esim. Instagramista muiden värittämiä töitä. On ihana nähdä, miten samasta kuvasta on niin monenlaisia versioita ja kaikki todella upeita.

 Toisessa värityskuvassa väritetään erilaisia värikyniä. Ylhäällä olevat kynät väritin kuitukärkikynillä, alhaalla olevat puuväreillä. Osaa en värittänyt, jos joku päivä innostun vielä tusseista ja liiduista...

Värityskirjan on kustantanut BoD ja sen on kuvittanut Päivi Vesala. Ihanaa, että on tarjolla myös värityskirjoja, jotka ovat suomalaisen tekijän käsialaa! Värityskirja kuuluu kirjakauppojen/osastojen valikoimaan, joten sitä ei löydy ihan markettien lehtihyllyiltä. Netistä värityskirjaa voi ostaa mm. BoDilta, Prismasta, Suomalaisesta kirjakaupasta, Adlibrikselta tai CDONilta. Värityskirjan hinta vaihtelee kaupasta riippuen. Hinta n. 13-17 euroa. 

 Vanilja-mansikka-suklaajäätelö puuväreillä.

 En oikein tiennyt, mitä tämä värityskuva esittää, vai esittääkö se mitään. Ajattelin, että joko siinä on hiekkadyynit tai aaltoja. Tai vaikka se ei esittäisikään mitään, värittäminen oli silti todella kivaa. En tiedä itsekään, onko kuva valmis vai jatkanko sitä vielä jotenkin.

Toivottavasti saamme sarjalle vielä jatkoa! :)

Tutustu myös Päivi Vesalan nettisivuihin. Sivuilla myös ilmaisia värityskuvia!

Päivi Vesalan / Mielikuvia värityskirjat löytää myös Facebookista ja Instagramista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)