lauantai 27. elokuuta 2016

Tunnelmia Rovaniemen Wanhoilta Markkinoilta

Rovaniemen Wanhat Markkinat ovat vuosittain järjestettävä tapahtuma, joka pitää yllä vanhoja markkinaperinteitä. Kyseessä on Suomen suurin vapaaehtoisvoimin järjestettävä hyväntekeväisyystapahtuma. Tänä vuonna markkinat järjestettiin 19.-21.8.2016. Itse olin markkinoilla ensimmäistä kertaa. Yllätyin miten isot ja monipuoliset markkinat olivat ja miten hyvin vanhanaikainen teema oltiin saatu tehtyä. Oli myyntikojuja, ruokapaikkoja, hevosajelua, taidekuja, sauna, poljettava karuselli, autoja, ohjelmaa... Alla muutamia poimintoja lauantailta. 

 
Wanhojen markkinoiden sisäänkäynti.

 
Wanhoilla markkinoilla näkyi myös vanhoja autoja.

Myyjiä oli markkinoilla paljon ja tuotteita oli hyvin monenlaisia.

Ihanan värikkäitä korvakoruja.

Rakastuin näihin tauluihin, en tosin malttanut ainakaan vielä ostaa. Ehkä joskus.

 Käsitöitä ja arpajaisia oli todella paljon.

Markkoilla oli monenlaista ohjelmaa.

 Taidekujalta.

Jätkänpatsas sai upean seppeleen.

Markkinoilla oli mahdollisuus päästä hevosajelulle. Myös ratsastaminen oli mahdollista, ei tosin näillä hevosilla, jotka kuvassa.

 Erilaista syötävää oli tarjolla monenlaista.

Wanhoilla markkinoilla työntekijät pukeutuivat teeman mukaisesti. Halusin välttämättä jostain asusta kuvan. Kiitokset tälle naiselle, joka suostui kuvaan. :)

Wanhat markkinat oli todella mukava kokemus. Aion mennä markkinoille ehdottomasti tulevinakin vuosina. Pitää vinkata markkinoista myös etelässä asuville läheisille, jos vaikka tulisivat joskus samoihin aikoihin Rovaniemelle kylään. :)

2 kommenttia:

  1. Kiva katsoa Rovaniemen juttuja "ulkopuolisen" silmin vaikka nytpä asutkin täällä niin olet jo rovaniemeläinen :) Tervetuloa Rovaniemelle!

    VastaaPoista

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)