keskiviikko 10. elokuuta 2016

Tunnelmia kesälomalta 2016 osa 6 - kotona Rovaniemellä

Saavuin kotiin Rovaniemelle äitini kanssa ti 19.7. Mukava palata välillä kotiinkin. Oli mukavaa, että äiti tuli seurakseni, kun miesystäväni oli vielä omalla matkallaan. Viikon aikana näytin äidilleni elämääni Rovaniemellä ja Rovaniemen nähtävyyksiä: kirjaston, keskustaa, kirpputoreja, Arktikumin... Ainakin ilmat suosivat, helle kun oli. Joinain päivinä ei jaksanut mitään sen kummempaa edes tehdä, vaan olimme asunnollani ja teimme ihan normaaleja kotiaskareita: laitoimme ruokaa, pesimme pyykkiä jne. Ihan arkiset asiatkin on mukavia, kun niitä tekee yhdessä. Miesystäväni palasi sunnuntaina 24.7. ja äitini lähti maanantaina. Meillä oli äidin kanssa todella kiva viikko ja kivaa oli myös, kun miesystäväni palasi kotiin. Oli kerennyt tulla jo ikävä.

Rovaniemen kirjastossa on kiva neulomispaikka, missä voi neuloa yksinkertaisia tilkkuja, jotka kootaan peitoiksi ja lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.

Arktikumissa oli vaikka mitä nähtävää.

Rakastan aasialaista ruokaa. Etenkin Kung Po kana / kanaa ja pähkinöitä. <3 Söimme äitini kanssa päivän tarjoukset (15,50 e / henkilö) Xiang Long -nimisessä ravintolassa Koskikadulla, aivan Rovaniemen keskustassa. Tarjous sisältää salaatin, ruokajuoman (myös limun!), lämpimän ruuan (kuvassa olevan kastikkeen lisäksi oli tietysti myös riisiä tarjolla) ja jälkiruuan. Ruoka oli todella hyvää. Tarkoituksena oli mennä buffettiin (ark. klo 11-15 9,90 e, la-su klo 12-17 15,90 e), mutta myöhästyimme. Joskus olen buffetissa käynyt ja suosittelen kyllä sitäkin!

Kävimme miesystäväni kanssa yhtenä päivänä Ruotsin Haaparannassa. Kävimme mm. geokätköilemässä, syömässä ja Candy Worldissa, supermarketin kokoisessa karkkikaupassa.

Geokätköillessä sitä käy paikoissa, jossa ei tavallisesti tulisi käytyä. Lapissa on paljon kaunista luontoa ja ihania koskia.

Elokuussa kävimme miesystäväni, tämän veljen ja lasten kanssa Levillä. Ensin kävimme Kylpylähotelli Levitunturissa uimassa, jonka jälkeen kävimme geokätköilemässä ja tunturilla.

Tähän loppuu vuoden 2016 kesälomatunnelmat. Ihana kesä oli taas kerran. Sitten odotellaankin jo syyslomaa...

2 kommenttia:

  1. Rovaniemeläisille geokätköilijöille on muuten oma FB-sivu jos haluat liittyä mukaan :) Löytyy nimellä 'Rovaniemen seudun Geokätköilijät'

    VastaaPoista

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)