keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Koiramäki-ekstra: Särkänniemen Koiramäessä

En ole vuosiin käynyt Särkänniemessä, vaikka hyvin lähellä olen asunutkin. Jotenkin aina Linnanmäki on kiehtonut enemmän laitteiden puolesta. Koska edellisestä käynnistä Särkänniemessä oli kulunut niin pitkä aika, on vuosien aikana tullut Särkänniemeen vaikka mitä uutta. Yksi isoista muutoksista tapahtui vuonna 2013, kun Lasten Eläintarha muutettiin Koiramäeksi. Eläimiä on toki edelleenkin, mutta alueen ilme muutettiin Koiramäki -teemaiseksi. Tänä kesänä päätimme miesystäväni kanssa ostaa Särkänniemen avaimet ja tutustua Koiramäkeen, huvilaitteisiin, sekä Näsinneulaan. Tässä jutussa hieman tunnelmia Koiramäestä.

Kävimme Särkänniemessä tiistaina 14.6. Koiramäki avattiin klo 11, huvilaitteet klo 12. Menimme paikalle hyvissä ajoin, parkkipaikallakin oli hyvin tilaa. Koiramäkeen oli kiva mennä heti ensimmäisenä ja tunnin saimmekin siellä hyvin kulumaan ennen kuin huvilaitteet aukesivat. Lapsiperheillä Koiramäessä menee varmasti useampi tuntikin, onhan leikkipaikkoja ja kivoja eläimiä paljon.

 Menimme Koiramäkeen heti porttien auetessa klo 11. Vastaanotto oli iloinen.

 
Gunnas Kirjakaupassa on monenlaisia kirjoja ja leluja. Kirjakaupan vieressä on Tropin & Nekun Apteekki, jossa on myynnissä mm. vanhanaikaisia karkkeja. Koiramäestä löytyy myös kahvila nimeltä Kahvila von Guggelböö.

 Alpakka tyytyväisen näköisenä.

 Rakastuin tähän hevoseen. Miten voi ollakin noin kaunis?

 Mauri Kunnaksen kirjoissa on todella paljon pieniä yksityiskohtia, ja pienet yksityiskohdat näkyvät myös Särkänniemen Koiramäessä.

 Koiramäen talossa on ihanan vanhanaikainen tunnelma. Ennen lelutkin olivat puuta.Talo on hienosti toteutettu näyttämään samalta, miltä talo näyttää kirjoissa.

 Mummolassa on mm. kudottuja tekstiilejä ja mahdollisuus "tehdä juustoa" eli muovailla keltaista muovailuvahaa juustomuottiin.

Ankkojen ja hanhien lampi, taustalla Koiramäen kaupunkia.

 Koiramäen maatilalla näkee tuttuja hahmoja ja oikeita maatilan eläimiä.

Koiramäessä pääsee myös kokeilemaan lossilla liikkumista.

Koiramäessä on myös paljon muuta, mitä näissä kuvissa ei näy, kuten esimerkiksi Drakkulan linna (leikkipaikka), tassuteatteri, narunveto, keppihevosrata...

Mikäli Koiramäkeen ei kesällä ole mahdollista päästä, on Koiramäessä kuitenkin erilaisia tapahtumia ympäri vuoden. Halloweenin aikaan vietetään Kummitusjuhlaa, Jouluna Koiramäen joulua ja Artturin ritarien talvijuhlaa vietetään talvilomien aikoihin helmi-maaliskuussa.

Tutustu Koiramäen ja Särkänniemen muiden kohteiden aukioloaikoihin tästä ja hinnastoon tästä.

Tutustu myös Sastamalassa sijaitsevaan Herra Hakkaraisen taloon ja blogijuttuun, jonka aiheesta kirjoitin. Mukana on myös kiva arvonta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)