lauantai 4. kesäkuuta 2016

Katsaus Virkatut korut -kirjaan

Virkatut korut -kirja kertoo jo nimellään ja kansikuvallaan kaiken olennaisen: kyseessä on kirja, jossa on ohjeita virkattuihin, uudenlaisiin koruihin. Kirja herätti mielenkiinnon, sillä pidän virkkaamisesta ja pieniä virkkaustöitä on kiva tehdä, ne valmistuvat nopeasti ja ovat suloisia. Korut tuovat pientä piristystä niin arkeen kuin juhlaan ja koru on kiva lahja vaikkapa ystävälle. 

http://www.moreenikustannus.fi/files/html/Virkatutkorut_paino.jpg 

Mitä kirja sisältää?
Kirja sisältää erilaisia ohjeita niin kaula-, ranne-, kuin korvakoruihin. Malleja voi myös soveltaa esim. rintaneuloiksi, hiuskoristeiksi tms. Monet kirjan malleista ovat itselleni täysin uusia, mitä ei ole nähnyt aikaisemmin esim. muissa kirjoissa, lehdissä tai netissä. Mallit ovat todella suloisia. On kukkia, palloja, ympyröitä, nyöriä... Kun kokeilee erilaisia lankoja ja värejä, työn lopputulos saattaa muuttua hyvinkin paljon. Lisäilmettä koruihin saa lisäämällä esim. kimallelankaa, nappeja tai helmiä. Itse käytin tekemiini koruihin hieman paksumpaa lankaa kuin ohjeissa, ja suosikki väriäni. Hiuspinnistä ja korvakoruista tuli todella suloiset! Aikaa niiden tekemiseen ei mennyt paljoa. Korut ovatkin kiva pieni käsityö vaikka yhden illan käsityöksi tai kesän aikana erilaisia koruja ehtii tekemään vaikka kokonaisen malliston. Kirjan alussa on myös perusohjeita virkkaamiseen ja virkattujen töiden käsittelyyn.

Hiuspinnin malli on Paiste-korvakoruista. Korvakorut ovat puolestaan tehty Hattara-nimisellä mallilla. Lankana Novita Kartano, väri 341 turkoosi. Koukku 1,75.

Yleinen arvio kirjasta
Kirjassa on omat hyvät ja huonot puolensa. Isoin plussa on ehdottomasti uudet ideat ja ohjeet, mitä ei ole aikaisemmin missään nähnyt. Kivoista ohjeista tulee inspiraatio hyvin monenlaisiin koruihin, mitä voisi itse tehdä. Kun kokeilin kirjan ohjeita, niin en joitain kohtia täysin ymmärtänyt ja tarvitsin ystävän apua, vaikka ohjeet olivat tekstinä, kuvina ja piirroksina. Ohjeet olisivat voineet olla ehkä pikkusen selkeämmät. En ehkä ihan ensimmäisiksi virkkaustöiksi suosittelisi, mutta suosittelen ehdottomasti ihmisille, joilla virkkauskokemusta jo on ja jotka kaipaavat uusia ideoita. Ja tietenkin niille, jotka rakastavat korujen tekemistä. Ehkä kesän trendikorut ovat tehty tämän kirjan ohjeista. Ehkä tulevissa juhlissa pidän itse tehtyjä koruja ylläni. Arvosanaksi antaisin 2,5/5 (ei paras, eikä huonoin!). Jotta arvosana olisi korkeampi, olisin kaivannut hieman selkeämpiä ohjeita ja lisää virkkausmalleja, mutta todella kiva kirja silti. Toivon kovasti, että kirjailijalta tulee lisää virkkauskirjoja!

Tutustu myös kustantajan esittelyyn kirjasta tästä.

Tutustu kirjailijan blogiin tästä.


Kirjan perustiedot:

Kirjan nimi: Virkatut korut

Julkaistu: Maaliskuu 2016
ISBN: 978-952-254-267-0
Kirjastoluokka: 65.433
Koko: 96 sivua
Ulkoasu: Sidottu (kovakantinen)
Kustantaja: Moreeni
Kirjoittanut: Johanna Meriläinen
Kuvittanut: Johanna Meriläinen
Graafinen suunnittelu ja taitto: Susanna Raunio

Osta kirja:

CDON
Adlibris
Suomalainen kirjakauppa
Prisma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)