keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Katsaus Viestejä Koomasta -kirjaan

Kun kiertelen kirjakaupassa tai selaan kirjoja netistä, niin jotenkin aina päädyn nuorten kirjoihin, vaikka ikää itselläni on jo 26 vuotta. Mutta entä sitten? Jokaisen tulisi lukea sellaisia kirjoja, mitkä oikeasti itseä kiinnostaa, eikä välittää muiden mielipiteistä. Kun puhutaan nuorten kirjasta, niin nuoret ovat varmasti se pääkohderyhmä, mutta mikä estää aikuisiakin lukemasta?


Mitä kirja sisältää?
Silva on 15-vuotias tyttö, joka on aloittamassa syksyllä yhdeksättä luokkaa. Kesä on kuitenkin hyvää aikaa vaikka minkälaisille hullutuksille, mitä etenkin Silvan paras ystävä Jemina keksii. Valehtelua, kiusaamista, varkauksia... Ja hyppy sillalta, joka ei päätykään suunnitellusti. Silva menettää tajunsa ja päätyy Kooma-nimiseen paikkaan, eräänlaiseen elämän ja kuoleman välitilaan. Osa Koomassa olevista päätyy takaisin elämään, osa tuonpuoleiseen, eli kuolee. Osa elämään palaajista saa tehtäväkseen viedä viestejä elossa oleville ihmisille. Silvan elämä muuttuu Kooman myötä. Hän tutustuu uusiin ihmisiin ja oppii asioita elämästä. Oliko Kooma todellinen? Mitä viestien viemisestä seuraa?

Yleinen arvio kirjasta
Monesti pidän enemmän käännetystä kaunokirjallisuudesta, en niinkään kotimaisista nuorten kirjoista. Oli kiva lukea pitkästä aikaa hyvä ja mielenkiintoinen, kotimainen nuorten kirja. Kirjassa on sekä sitä perus nuorisomeininkiä, että sitten jotain uutta ja mielenkiintoista. Pidin Kooman ideasta, sekä ajatuksesta, että tuonpuoleisesta voisi lähettää viestejä elossa oleville. Kirja saattaa herättää ajatuksia, kuten: ”onko olemassa elämän ja kuoleman välistä tilaa?”, ”voinko saada viestejä kuolleilta?”, ”uskoisinko, jos joku vieras ihminen toisi viestin kuolleelta läheiseltäni?”. Pidin kirjassa myös uuden ystävän löytämisestä ja siitä, että pysähdytään miettimään elämää uudestaan. Mitä tulikaan tehtyä? Mitä olisin tehnyt toisin? Mitä tekisin, jos saisin vielä mahdollisuuden elää? Kirjaa oli myös helppo lukea, sillä kappaleet olivat sopivan lyhyitä ja teksti sopivan kokoista. Itse tykkäsin kirjasta todella paljon, mutta kuten aina arvosteluissa, tässä kerron vain oman mielipiteeni. Arvosanaksi antaisin vahvan 3/5.

Tutustu myös #kirja sivun esittelyyn kirjasta tästä.

Kirjan perustiedot:

Julkaistu: Huhtikuu 2016
ISBN: 9789513189075
Kirjastoluokka: N84.2
Koko: 210 sivua
Ulkoasu: Sidottu (kovakantinen)
Kustantaja: Tammi
Kirjoittanut: Marja-Leena Tiainen

Marja-Leena Tiainen on kirjoittanut myös useita muita kirjoja. Lue lisää: #kirja ja Wikipedia.

 
Osta kirja:
CDON
Adlibris
Suomalainen kirjakauppa
Prisma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)