torstai 23. kesäkuuta 2016

Aikuisten värityskirjoja osa 1 - Aikuisten luova väritys & Wonderland

Aikuisten värityskirjat herättivät heti mielenkiintoni, kun niitä alkoi Suomessa ilmestyä. Nopeasti aikuisten värityskirjoista tuli iso hitti ja uusia värityskirjoja ilmestyykin jatkuvasti. Mikä aikuisten värityskirjasta tekee aikuisten? Kuvat eivät ole niin lapsellisia ja usein kuvat ovat hyvin yksityiskohtaisia. Yksityiskohtia tehdessä pitää olla hyvin tarkka, värittämiseen menee paljon aikaa ja keskittyminen on täysin värittämisessä. Samalla murheet ja stressaaminen unohtuvat. Kesäloma on mitä parhainta aikaa rentoutumiseen. Aurinkoisella säällä on mukava istuskella pihalla ja väritellä. Sateisella säällä puolestaan värittäminen on mukavaa ajankulua sisällä tai parvekkeella. Olit sitten kotona tai matkalla, värityskirja ja kynät ovat helppo ottaa mukaan. Tässä jutussa tutustun kahteen aikuisten värityskirjaan. Kummatkin värityskirjat ovat Kolmiokirjan julkaisuja ja niitä löytyy ihan tavallisista supermarketeista ja muista lehtipisteistä.

Aikuisten luova väritys (Kukkiva juhannus) - 4,90 e
Aikuisten luova väritys on 28-sivuinen (sis. kannet) värityskirja. Värityskirja ilmestyy kerran kuukaudessa ja Kukkiva juhannus -numero on myynnissä 30.6. asti.
Numerossa on paljon kesäisiä kuvia ja myös juhannus näkyy tässä värityskirjassa. Yhdessä kuvassa on teksti: "Hyvää juhannusta!" ja toisessa kuvassa on väritettävät kehykset, joiden keskellä lukee: "Muista juhannuksena:". Lehdessä on aina myös kiva extra, joka on tällä kertaa väritettävät lasinaluset. 

Takakannessa olevat kivat lasinaluset. Väritetty Stabilon kuitukärkikynillä.

Koska värityskirja ilmestyy kerran kuukaudessa, myös värityskuvat pysyvät ajankohtaisina. Mikäli värittämistä enemmänkin harrastaa, lehden voi myös tilata Kolmiokirjan sivuilta 6 kuukaudeksi puoleen hintaan.

Kukkien värittämistä puuväreillä. Tässä värityskirjassa näkyy kesä ja juhannus.

 Meriteemainen kuva kuitukärkikynillä.
Tässä värityskirjassa tykkäsin erityisesti kuvien ajankohtaisuudesta. Lehti on aika ohut, joka voi olla joko plussa tai miinus. Koska lehti ilmestyy usein, ei lehden välttämättä tarvitse olla niin paksu. Jos puolestaan haluaa kerralla kunnon paketin värityskuvia, kannattaa tutustua johonkin toiseen värityskirjaan. Värityskirjassa on sivun kummallakin puolella kuvat. Jos käyttää kuitukärkikyniä (itselläni Stabilot), tulee kynän jälki toiselle puolelle. Mutta esim. puuväreissähän ei haittaa, vaikka kuva olisi molemmilla puolilla.
Aikuisten värityskirja Wonderland osa 3 - 6,95 e 
Wonderland on tuhti paketti monipuolisia värityskuvia: kukkia, koukeroita, sydämiä, simpukoita, lintuja, pyykkipoikia, maisemia, merenneito... Kirja on sisäkansia myöten täynnä värityskuvia. 

Sisäkansien kivat kuviot.
Wonderland on hyvä vaihtoehto juurikin, jos kaipaa kerralla enemmän väritettävää. Wonderlandista on ilmestynyt kaksi aikaisempaa värityskirjaa ja kolmas osa on myynnissä 19.7. asti. Seuraava Wonderland ilmestyy 20.7.

Rakastan erilaisten koukeroiden värittämistä. Niitä löytyi mm. kuumailmapallosta.
Myös Wonderlandissa on miinuksena se, että kuitukärkikynät tulevat läpi. Tässäkin värityskirjassa kuvia on sivujen molemmilla puolilla. Olenkin miettinyt, että pitäisi ostaa laadukkaat puuvärit, joilla värittää. Puuväreissäkin on isoja eroja, huomasin sen värittäessäni merikapteenia. Eniten itse tykkään värittää kukkia ja koukeroita kuitukärkikynillä, mutta varmasti jokaisella on omat suosikki kuvansa ja tapansa värittää. On ihana katsoa, miten samasta kuvasta voi tullakin niin monenlaista versiota: toisen kuva voi olla sinisävyinen, toisen punasävyinen, toinen saattaa värittää tusseilla, toinen puuväreillä tai maaleilla. Mitään oikeaa tai väärää tapaa ei ole. 

Wonderlandissa on myös -todella- tarkasti väritettäviä, hienoja kuvia.
Katso muiden värittämiä kuvia ja lisää omasi Instagramissa: #aikuistenluovaväritys ja #värityswonderland.
Blogiini on tulossa myös lisää juttua aikuisten värityskirjoista myöhemmin kesällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)