maanantai 2. elokuuta 2021

Tunnelmia kesältä 2021 osa 2 - heinäkuu

Heinäkuu on ollut raskasta. Ainakin kuun alussa helteet vei totaalisesti voimat ja fiilis oli todella huono. Kirjoitin joku aika sitten aiheesta, miten helteet saattaa nuorellekin ihmiselle olla yhtä kärsimystä. Nyt kun kirjoitan tätä juttua elokuun alussa, niin olen todella helpottunut, että sääennusteet näyttävät seuraavalle kymmenelle päivälle n. 16-21c välisiä lämpötiloja. Lisäksi pitäisi myös sataa, mikä tekee varmasti luonnolle hyvää.

Helteiden lisäksi huolta on aiheuttanut myös Laku-kissa. Laku alkoi pissailemaan vääriin paikkoihin ja ajateltiin käydä eläinlääkärissä varmistamassa, onko kissalla kaikki hyvin. Asiaan voi olla monia selityksiä, mutta samalla huomattiin Lakulla olevan hammassyöpymä, jonka vuoksi Laku oli hammashoidossa. Kaksi eläinlääkärikäyntiä, joissa monia tutkimuksia, hampaanpoistot, lääkkeet ym. - rahaa meni n. 600 e. En ole koskaan ollut vastuussa toipilaasta kissasta, joten huoli on ollut kova, miten Laku toipuu. Juttua kirjoittaessani Laku voi hyvin. Pelkkää pehmeää ruokaa tarjotaan vielä reilu viikko ja sitten tilanne toivottavasti alkaa pikkuhiljaa normalisoitumaan. Mitä pissajuttuun tulee, ostimme Lakulle juoma-automaatin, joka toivottavasti houkuttelee Lakua juomaan enemmän. Lisäksi lisäsimme toisen hiekkalaatikon ja Laku on saanut reilusti nestettä kissojen keitoista. Pidetäänhän peukkuja, että Laku toipuisi kaikin puolin pian ja hyvin!

On kuussa ollut hyviäkin asioita. Alkukuusta kävin vanhempieni luona Nokialla ja oli kiva nähdä pitkästä aikaa perhettä, käsittäen myös ihanat Arska ja Iines -kissat! Lisäksi olemme käyneet uimassa, geokätköilemässä ja kesäkahvilassa, jossa pääsi ilmaiseksi katsomaan mm. alpakoita!


Vanhempien luona oli taas monenlaisia herkkuja tarjolla!


Ihana uimaranta, jonka sijaintia en paljasta - niin ihanan rauhallista on ollut.
Vesi oli heinäkuussa ihanan lämmintä!


Jämsänkoskella on paljon ihania kuvauspaikkoja!
Kuva otettu Ravintola Vanha Myllyn läheltä.


Tiedättekö Jyväskylä-Jämsä välillä kyltin, missä lukee alpakoita? 
Kyseessä on Haanpään Kesäkahvila, missä on alpakoiden lisäksi vuohia, kaneja, kanoja ja lampaita. 
Eläimien katsominen on ilmaista, mutta kannattaa poiketa itse kahviossa ja myymälässäkin!


Laku-kissa on yksi tärkeimmistä asioista elämässäni.
Asettaisin Lakun hyvinvoinnin omani edelle.

Paremmin mielin elokuuhun! <3

1 kommentti:

  1. Mukava oli kuulla kuulumisiasi. Toivotaan, että Laku-kissa toipuu hyvin. Todellakin, kyllä tämä kuumuus on saattanut olla rasituksena muillekin kuin vanhuksille. Nyt sää on suorastaan ihanteellinen, parikymmentä astetta. - Laitan mieleen tuon Haanpään kesäkahvilan. Siellä voisi pistäytyä, kun ajelemme kohti Itä-Suomea. Mukavaa elokuuta sinulle!

    VastaaPoista

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)