tiistai 29. syyskuuta 2020

Mitä itselleni tarkoittaisi, jos Facebook (ja Instagram) loppuisivat Euroopasta?

Joku aika sitten selatessani Facebook-seinääni huomasin, miten monet olivat jakaneet uutisen siitä, miten Facebook vihjaa palvelun sulkemisella Euroopassa. Itse reagoin asiaan aika tyynesti, sillä en jotenkin jaksa uskoa, että niin iso palvelu vietäisiin pois miljoonilta yksityis- ja yrityskäyttäjiltä. Rupesin kuitenkin pohtimaan, mitä tapahtuisi, jos Facebook ja Instagram todella lopetettaisiin Euroopasta? Miten se vaikuttaisi itseeni ja muihin?


Kuva: Pixabay.

Omalla kohdallani Facebookin ja Instagramin loppuminen tietäisi seuraavaa:

Yhteydenpito ihmisiin: käytän todella paljon Facebookin messengeriä. Viestiä tulee laitettua niin tutuille, kuin tuntemattomillekin eri asioiden yhteydessä. Välillä käytän messengeriä myös ottaessani yhteyttä johonkin yritykseen. Ehkä yhteydenpito ainakin tuttuihin lisääntyisi jollakin toisella tavalla? Yhteydenotto yrityksiin sujuisi todennäköisesti sähköpostitse.

Tiedon saaminen ja jakaminen: esim. juuri äsken sain tietoa tapahtumasta, jonne voi viedä kissoille ruokalahjoituksia. Jaoin tapahtumaa eteenpäin ryhmiin, joissa on tuhansia ja taas tuhansia jäseniä, jotta he saisivat tuon tiedon. Jos olen kiinnostunut vaikka kymmenen eri yhdistyksen toiminnasta, eikä olisi Facebookkia, tulisi melkein jokaisen omaa nettisivua seurata. Kaikilla ei ole välttämättä uutiskirjettäkään, joka tulisi sähköpostiin.

Kirppistely: mielestäni Facebook on hyvä kanava ostaa ja myydä tavaraa. Kirppareita löytyy niin eri kaupungeille, tuotteille, kuin tuotemerkeillekkin. Jos Facebook loppuisi, kirppistely siirtyisi todennäköisesti enemmän esimerkiksi Toriin.

Ryhmät: tykkään joistakin Facebookin ryhmistä todella paljon. Vaikka kissaryhmissä on kiva seurata muiden kissojen elämää ja kuulumisia, kun taas käsityöryhmistä löytää paljon ideoita ja lisäksi saa neuvoja ja vinkkejä. Ryhmissä saa jonkinlaista ihmiskontaktia, mikä on itselleni ainakin mukavaa. En tiedä millä ryhmät korvattaisiin. Ehkä Whatsapp-ryhmillä?

Postikorttiharrastus: harrastan postikorttien keräilyä ympäri maailmaa. Ajatuksena on, että itse lähetän kortin ulkomaille ja ulkomailta lähetetään puolestaan minulle kortti. Olen useammassa ryhmässä, missä aina välillä kyselen, olisiko joku kiinnostunut vaihtamaan kortteja. Postikortteja onkin tullut vaihdettua paljon! Jos näitä Facebook-ryhmiä ei olisi, ehkä siirtyisin kyselemään postikortteja Interpalsiin, joka on tosin ehkä enemmän niille, jotka etsivät kirjekavereita. En tiedä miten ihmiset suhtautuisivat siellä postikorttien vaihtamiseen?

Blogiin vaikuttaminen: vaikutukset blogiin olisivat isot ainakin yhteistyöjuttujen osalta. Jaan aina julkaisujani Facebookissa ja Facebook on kanava, josta ihmiset löytävät blogiini. Jos en voisi jakaa julkaisujani Facebookissa, enkä Instagramissa, missä sitten? Kun en pystyisi tarjoamaan riittävää näkyvyyttä, yhteistyöjutut vähenisivät huomattavasti. Lisäksi blogin Facebook-sivu on kanava, mistä tykkääjät löytävät tuoreimpiin juttuihin. Kaikki eivät välitä Googlen kautta lukea ns. virallisesti. Toki blogille ilman Facebookkiakin lukijoita jäisi, esim. tuttavat ja ihmiset jotka löytävät blogiin Googlen kautta, mutta kyllä kävijämäärät pienenisivät.

Mitäs vielä? Esim. joillekin yrityksille ja yhdistyksille Facebook on merkittävä kanava. Joillakin eläinsuojeluyhdistyksillä saattaa olla kotia kaipaavat lemmikit pelkästään Facebookissa ja etenkin pienyrityksille Facebook on iso kanava markkinoida tuotteitaan ja palveluitaan. Olisi todella iso sääli, miten paljon eri yritykset ja yhdistykset tulisivat tästä kärsimään.

Toivotaan, että Facebook ja Instagram kuitenkin tulee pysymään meillä Euroopassakin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)