sunnuntai 12. heinäkuuta 2020

Katsaus Vitsipitsa - täytteenä Niko ja Santtu -kirjaan

Enpä muista, koska olisin tätä kirjaa ennen lukenut vitsikirjaa. Ehkä joskus lapsuudessa? Monesti tänä päivänä vitsit luetaan netistä ja joskus myös joistakin aikakausilehdistä. Olen kuitenkin mainosten uhri ja kiinnostuin tästä kirjasta nähtyäni Otavan mainoksen Facebookissa. Ajattelin, että vitsikirja voisi olla kivaa vaihtelua ja hauskaa kesälukemista!


Mitä kirja sisältää?

Kuten kirjan nimestä voi päätellä, kyseessä on vitsikirja, mutta mukana on myös muutakin hauskuutta, kuten sarjakuvia ja Nikon ja Santun haasteita. Lisäksi kirjassa on Nikon ja Santun haastattelut, sekä heidän katsojien lähettämiä vitsejä. Nikon ja Santun lisäksi sivuilla ja sarjakuvissa seikkailevat Lentävä Parsa, Pönttöpää, Rulla, Pilapuiston Petu, heppatytöt Elsa ja Elvi sekä tietenkin itse Vitsipitsa.

- Mitä kärpänen sanoi, kun se lensi hevosen suuhun?
- Olen turvassa!

- Isä, ostamasi luistelukypärä on liian pieni.
- Mahtuuko pipo sen sisään?
- Mahtuu.
- Ei se sitten ole liian pieni.
- Pipo mahtuu, mutta pää ei. 

- Millä ahvenäidit neulovat pikkuahvenille villapaitoja?
- Kalapuikoilla.

Yleinen arvio kirjasta:

Ennen kun aloin lukemaan kirjaa, en oikein tiennyt mitä odottaa vitsien lisäksi, esim. millä tavalla Niko ja Santtu ovat kirjassa mukana. Vaikka en itse niinkään tubettajista välitä, voisin kuitenkin kuvitella että nuoremmille lukijoille ja etenkin Nikon ja Santun seuraajille kirjassa mukanaolo on huippujuttu! Ehkä se voi kannustaa jopa nuoria lukemaan, vaikka sitten vitsikirjaa? Mielestäni kirjassa on kaikkea sopivassa suhteessa. Koska kyseessä on vitsikirja, vitsejä myös on reilusti. Sarjakuvat ja tubettajat puolestaan ovat vain pieni lisämauste siinä seassa. Mitä vitseihin tulee, niitähän on hyvin monenlaisia. On oikeasti hyviä vitsejä ja ainakin omaan makuuni huonoja vitsejäkin. Mutta niinkun kaikessa, makuja on monia. Joku voi saada kunnon naurut juuri niistä vitseistä, joista itse en välitä. Kirjan viimeisellä sivulla mainitaan, että horisontissa näkyy uusi Vitsipitsa-kirja ensi vuonna. Jään todella mielenkiinnolla odottamaan, millainen on mahdollinen tuleva Vitsipitsa-kirja on! Olisi kiva nähdä mukana uusia ihmisiä, vaikkapa naispuolisia somepersoonia. Vitsipitsa on ilmestynyt kovakantisena kirjana ja äänikirjana. Mielestäni olisi kiva, jos kirja ilmestyisi jossain kohtaa edullisempana pokkarina, johon nuorilla olisi ehkä paremmin varaa ja joka olisi ehkä paremmin esillä kaupoissa. Arvosanaa tämän tyyppiselle kirjalle on hirveän vaikea antaa. Itselläni ei ole käsitystäkään, millainen olisi viiden tähden vitsikirja. Huono kirja taas olisi sellainen, missä olisi pelkästään huonoja vitsejä ilman mitään kuvitusta. Sanotaan näin, että keskiverron paremmalle puolelle mennään!

Tutustu myös kustantajan esittelyyn kirjasta tästä.


Kirjan perustiedot:

Julkaistu: 5/2020
ISBN:
978-951-1-35336-2
Kirjastoluokka: N84.2
Koko: 191 sivua
Ulkoasu: Sidottu (kovakantinen)
Kustantaja: Otava
Kirjoittanut: Juhana Salakari
Kuvittanut: Jii Roikonen

Tutustu myös kirjailijan muihin kirjoihin tästä.


Osta kirja:
CDON
Adlibris

Suomalainen kirjakauppa
Prisma


Sopii Helmet-lukuhaasteen 2020 (esimerkiksi) kohtiin:
2. Iloinen kirja
4. Kirjan kannessa tai kuvauksessa on monta ihmistä

49. Vuonna 2020 julkaistu kirja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)