lauantai 2. kesäkuuta 2018

Ensimmäisiä tekemyksiäni Adlibriksen puuvillalangasta

Adlibris ei ole enää pelkästään kirjakauppa, vaan nykyään Adlibriksen valikoimista löytää mm. lankoja ja keittiötarvikkeita, joita on moni varmasti huomannut esim. tv:ssä mainostettavan. Kun uusia lankoja tulee markkinoille, tottakai käsityöihmiset niitä heti haluavat testata, etenkin, kun hintakin on kohtuullinen. Etenkin Socki-langoista on tullut hyvinkin suosittuja villasukkien neulojille. Itselläni ei näistä ole kokemusta, koska omin juttuni on puuvilla ja virkkaaminen. Adlibriksen puuvillalanka tuli myyntiin keväällä 2017. Innostuin langasta monestakin syystä. Ensinänkin Adlibris on kauppa, jota tulee paljon käytettyä. Lankojen lisäksi tulee ostettua kirjoja ja jos valikoimasta jotain muuta mielenkiintoista sattuu löytymään. Toimitus on nopea ja edullinen. Lisäksi Adlibris on yksi Bonuswayn kaupoista, eli ostoista saa bonusta.

Mitä itse puuvillalankaan tulee, lankaa on kiva virkata, värejä on paljon ja lanka on edullista. Rakastan eri sinisen sävyjä, joita myös löytyy hyvin. Itse käytän tavallisesti ohuempaa puuvillalankaa, jota virkataan koukulla 3. Tähän lankaan suosittelen koukkua 4. Monesti Adlibriksella on myös monenlaisia tarjouksia, joissa säästää hyvin rahaa

Mitä puuvillalangasta sitten voi tehdä? Itse tein korin, koristeruusuja, pienen mandalan ja turvalonkeron. Voisin hyvin kuvitella tekeväni tästä langasta esim. amigurumeja, patalappuja, koristetyynynpäällisiä, peittoja, laukkuja ja pussukoita.  

Adlibris puuvillalanka -tuotetietoihin tästä.
Kaikki Adlbiriksen langat tästä. 
Tutustu myös Adlibriksen uuteen Lankaryhmään Facebookissa.
Lisää oma käsityösi ja selaa ideoita Instagramissa: #createwithadlibris

Alla ensimmäisiä tekemyksiäni Adlibriksen puuvillalangasta: 

Ensimmäisiä valmistuneita töitäni: kori, turvalonkero, ruusuja ja pikkumandala.
Lankojen värit: vaaleansininen/blue sky, laventeli/medium blue, turkoosi/turquoise ja farkku/light denim print.

Keskosvauvoille ja muistisairaille tarkotetuissa turvalonkeroissa olen kokeillut sekä ohuempaa, että paksumpaa puuvillalankaa. Ohuesta, 3 mm koukulla tehtävästä langasta turvalonkerosta tuli todella pieni, joten olen nykyään käyttänyt vähän paksumpaa, 4 mm koukulla virkattavaa puuvillalankaa. Video-ohjeen turvalonkeroon löydät mm. tästä linkistä. Turvalonkeroista on äskettäin ilmestynyt myös oma pieni kirja, jossa on useita erilaisia tapoja virkata ja neuloa turvalonkeroita, sekä vinkkejä turvalonkeroiden koristeluun. Turvalonkerossa käytetty väri: turkoosi/turquoise.

Ohje söpöön, pieneen, virkattuun mandalaan löytyy Virkkausterapiaa - 20 meditatiivista ja rentouttavaa virkkaustyötä -kirjan sivulta 28. Mandalan värit:
vaaleansininen/blue sky ja laventeli/medium blue.

Virkattuja ruusuja on kiva ja helppo tehdä! Niitä voi laittaa vaikka mihin koristeeksi.
Itse ajattelin tehdä näistä rintaneuloja tai hiusklipsejä. En ole aivan varma millä ohjeella näitä tein, mutta ainakin hyvin vastaava ohje löytyy tästä. Ruusujen värit: turkoosi/turquoise,
vaaleansininen/blue sky, laventeli/medium blue,  ja farkku/light denim print.

Turkoosin värinen kori on itse suunniteltu, mutta apuna suunnittelussa on käytetty mm. tätä Yhteishyvän ohjetta. Korin väri: turkoosi/turquoise.

Kiitokset Adlibrikselle yhteistyöstä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)