perjantai 17. kesäkuuta 2016

Saiko lehtijutusta väärän käsityksen?

Vähän aikaa sitten blogistani tehtiin pieni esittely paikalliseen Lappilainen -nimiseen mainoslehteen. Tottakai on hienoa, että blogista sai esittelyn, mutta itseäni jäi vaivaamaan, että oikeastaan mitään alkuperäisestä tekstistäni ei julkaistu. Sen sijaan sellaista tekstiä julkaistiin, missä esittelin itseäni lehden toimitukseen. Itseäni jäi mietityttämään, saako ihmiset nyt ihan vääränlaisen kuvan itsestäni? En pyytänyt lehdessä kysymään yhteistyökuvioita, vaan juttuideoita. Ne ovat itselleni kaksi eri asiaa. Harmittaa hieman muutenkin, että paljon asioita jäi puuttumaan. Uskoin, että toimituksessa mahdollisesti muutettaisiin tekstiäni lyhyemmäksi tai korjattaisiin virheitä tms, mutta nyt kävi näin. Olen kuitenkin kiitollinen toimitukselle mahdollisuudesta blogin esittelyyn, joten no hard feelings. Haluan kuitenkin tässä jutussa jakaa alkuperäisen tekstin, minkä olisin toivonut lehteen tulevan. Tästä linkistä pääsee julkaistuun lehtijuttuun. Alla juttu, minkä olisin toivonut tulevan lehteen:

"Hei, olen Venla, 26, muutin äskettäin Nokialta unelmieni perässä Rovaniemelle. Asun mieheni kanssa mukavassa kaksiossa ja jatkan kodinhuoltajaopintojani syksyllä. Elämässäni on todella tärkeässä osassa harrastukset ja mukava vapaa-ajan vietto, joista pidän myös blogia. Blogini Venlan maailma on perustettu vuonna 2012, mutta aktiivisesti olen kirjoittanut vuodesta 2015. Blogini on hyvin monipuolinen, mutta suurimpia vahvuuksiani ovat erilaiset kädentaidot, kirjallisuus ja matkailu. Tänä keväänä vierailin mm. Rovaniemen kädentaitomessuilla ja olen julkaissut useita kirja-arvosteluja. Pikkuhiljaa blogiin on alkanut tulla myös enemmän Rovaniemi aiheisia julkaisuja. Pidän omanlaisen ja monipuolisen harrasteblogin kirjoittamisesta. Elämässä on niin paljon kivoja asioita, mistä kirjoittaa. Olen todella innoissani uudesta kotikaupungistani ja uskon löytäväni Rovaniemeltä paljon kirjoitettavaa. Tulevana kesänä blogissani tulee näkymään ainakin Rovaniemi, kirjallisuus, matkailu ja kädentaidot. Otan mielelläni myös juttuideoita vastaan. Tiedätkö Rovaniemellä tai lähistöllä jonkun kivan paikan, josta haluaisit jutun blogiini? Ota yhteyttä: venlanmaailma@luukku.com.
Mukavaa kesää toivottaa Venla.
venlanmaailma.blogspot.com"

1 kommentti:

 1. Reipasta meininkiä! Näin toivoisin muidenkin bloggaajien toimivan: reagoivan heti, kun tuntee tulevansa väärin kohdelluksi tai ymmärretyksi. Ottavan sitten heti yhteyttä asiasta henkilöön ja tahoon, joka on mielestään toiminut väärin. Vaatii reilusti reilumpaa kohtelua, perustelee miksi ja toimii. Näin asioita saa tässä maailmassa eteenpäin. Tällainen lisää kaivattua vuoropuhelua, oman äänen kuulumista, mikä taas monessa blogissa ei välity. Halutaan tuutata omaa totuutta, haluamattakaan synnyttää kommunikaatiota.

  Peukut Venlalle! Sun maailma tuntuu mun maailmalta.

  Riitta Kemppainen-Koivisto
  Lappilainen lehti

  Käyn viemässä Venlan korjauksen Lappilaisen verkkolehteen. Pääset lukemaan Venlaa sieltä:
  http://lappilainen.fi/2016/06/14/tarinoita-syntymassa-rovaniemesta/

  Ja muutkin pohjoisen bloggaajat, mieluusti esittelen Lappilainen lehdessä ajatusmaailmaanne ja osaamistanne, heinäkuussa taas pari blogiesittelyä tulossa.

  VastaaPoista

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)