tiistai 28. kesäkuuta 2016

Koiramäki-ekstra: vierailulla Herra Hakkaraisen talossa Sastamalassa - Voita perhelippu!

Yhtenä kesäisenä sunnuntaina päätimme viettää miesystäväni kanssa päivän Sastamalassa. Geokätköilimme, kävimme sukulaisteni haudoilla, syömässä ja Herra Hakkaraisen talossa. Olen useasti miettinyt, että olisi kiva käydä Herra Hakkaraisen talossa. Herra Hakkaraisen talo on ehkä enemmän suunniteltu lapsille, mutta kyllä siellä oli kiva aikuistenkin Mauri Kunnas -fanien käydä. Lapsiperheitä oli paikalla todella paljon, ja yksikin mies kertoi perheensä olleen talossa kolmisen tuntia.

Herra Hakkaraisen talo ulkoa.
Vaikka talo onkin aika pieni, tekemistä lapsille piisaa paljon. Mitä löytyykään Herra Hakkaraisen kodista, ritarisalista, Koiramäen lasten kaupungista, avaruudesta tai autopihalta? Leikitäänkö kotia, ritareita, kauppaleikkejä, avaruuskävelyä vai perustetaanko ulos autopesula? Vai pitäisikö hetkeksi pysähtyä ihan vain lukemaan kirjoja ja ihailemaan Mauri Kunnaksen teoksia?
 Herra Hakkaraisen kodissa voi leikkiä vaikkapa kotileikkejä. Herra Hakkaraisen voi nähdä myös unissakävelemässä maantaista lauantaihin n. klo 11 ja 14, sekä sunnuntaisin n. klo 14. Saattaa Herra Hakkarainen unissaan myös halatakin...
 Ritarisalissa voi kavuta muurille katselemaan tapahtumia ja laskea liukumäkeä pitkin alas. Ritarisalissa on myös mahdollisuus ritarileikkeihin.
 Avaruudessa oli niin pimeää, että kuvia oli vaikea saada. Avaruudessa lapsi voi pukea avaruusvarusteet ylleen ja lähteä lennolle avaruusbussilla.

 Koiramäen lasten kaupungista löytyi tuttuja hahmoja.

 Koiramäen lasten kaupungissa on ihana vanhanaikainen kauppa, jossa onnistuu kivat kauppaleikit. Laitetaanko kahvia vai leipää? Silakoita vai leivonnaisia? Maksu onnistuu puisilla kolikoilla.

Kesäisin ulkona on mahdollisuus autoiluun. Polkuautoon pääsee niin lapset kuin aikuisetkin, sillä auton penkki on säädettävissä. Rata on todella hauska, ja matkalta löytyy mm. huoltoasema ja autopesula. Vierailumme aikana lapsia oli paljon autopesulaleikeissä.
Herra Hakkaraisen taloon mennään sisälle Ihanien tavaroiden kaupasta, josta myös tullaan ulos. Kaupassa on vaikka on vaikka mitä ihanaa, kuten nimestä voi päätelläkin: Mauri Kunnaksen kirjoja, leluja, pelejä ja muuta kivaa. Hintataso tavaroilla oli aika korkea: pehmeä avaimenperämaskotti maksoi melkein 10 euroa. Herra Hakkarainen -kirjainmuki oli mielestäni sopivan hintainen matkamuisto, 5 euroa. Kannattaa siis varata rahaa, mikäli matkamuistoja meinaa ostaa. Monella lapsella tuntui pehmoleluja näkyvän.
 
Ihanien tavaroiden kaupasta löytyy paljon Mauri Kunnaksen kirjoja ja muita tuotteita. Oli ihailtavaa nähdä, kuinka jotkut lapset halusivat muistoksi ennemmin kirjan, kuin lelun. Jokaisella lapsella tulisi mielestäni olla mahdollisuus tutustua Mauri Kunnaksen kirjoihin. 

Suosittelen paikkaa etenkin lapsiperheille. Kiva paikka esim. kesäiselle perheretkelle!

Sastamalasta löytyy myös vaikka mitä muuta mukavaa. Lue lisää tästä.  
Herra Hakkaraisen talon löytää myös Facebookista ja Instagramista. 

Arvonta - Voita perhelippu Herra Hakkaraisen taloon! 
Olen todella iloinen saadessani arpoa jollekin onnekkaalle perheelle perhelipun Herra Hakkaraisen taloon! Perhelippu sisältää sisäänpääsyn koko perheelle Herra Hakkaraisen taloon, ja se on voimassa vuoden loppuun. Arvontaan voi osallistua kuka tahansa. Lähetä nimesi/nimimerkkisi ja sähköpostiosoite sähköpostina osoitteeseen: venlanmaailma [ät] luukku.com. Poistathan välit ja laitathan [ät] merkin @ muotoon. Tietoja käytetään vain yhteydenottoon voittajaan. Voittajaan ollaan yhteydessä sähköpostitse ja voittajan nimi/nimimerkki julkaistaan blogissa. Aikaa on osallistua 24.7.2016 klo 23.59 asti ja voittaja arvotaan viikolla 30. Samalla viikolla ollaan myös voittajaan yhteydessä. Onnea arvontaan!
Lisäys: Jokaisen osallistujan nimi/nimimerkki kirjoitetaan omaan lappuun, ja laput laitetaan hattuun, kippoon tms. Joukosta nostetaan yksi lappu, jossa lukee voittajan nimi. Palkinto lähetetään kirjeenä ensimmäisessä tai toisessa luokassa.

2 kommenttia:

  1. Niin ihanaa, Koiramäki- kirjat oli minun ja sisarusten lemppareita pienenä (eli siis... noin kolmekymmentä vuotta sitten :D ).
    Oletkos huomannut, että Oulussa, Pohjois-Pohjanmaan museossa on Koiramäki-osasto? Sinne on ihan pakko päästä, kun tulee sateinen päivä ja lapsirekvisiitta on talossa!

    VastaaPoista

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)