keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Ensimmäinen viikko rovaniemeläisenä

Kirjoittaessani tätä tekstiä on mennyt viikko siitä, kun lähdimme etelästä muuttokuormani kanssa kohti pohjoista. Kyseessä oli toinen muuttoni elämäni aikana. Ensimmäinen muuttoni oli helppo. Muutin vanhempien luota lähellä sijaitsevaan yksiöön ja tavaraa oli vähän. Pikkuhiljaa tavaraa alkoi sitten yksin asuessa kerääntyä: huonekaluja, taloustavaroita, harrastetavaroita, pientä sälää... Olihan siinä jonkinlainen työ pakata kaikki laatikkoihin. Paljon myös annoin tavaraa hyväntekeväisyyteen, perheenjäsenille ja osa meni ihan roskiin. Mieheni vuokrasi Rovaniemeltä peräkärryn ja tuli hakemaan minua ja tavaroitani. Pakkaaminen oli rankkaa, mutta sujui yllättävän hyvin. Nukuimme yön vanhempieni luona ja lähdimme heti aamusta ajamaan Rovaniemelle. Matka tuntui tavallista pidemmältä peräkärryn takia. Peräkärryn kanssahan pitää ajaa hiljempaa, kuin ilman kärryä. Pitkän matkan jälkeen tavarat piti vielä viedä Rovaniemen asuntoon sisälle. Olihan se rankkaa, mutta siitä selvittiin.

Kun saavuimme Rovaniemelle, itselleni tuli heti hyvä mieli siitä, että naapuri tuli auttamaan. Koko viikon ajan on ollut ihan älyttömän hyvä fiilis. Jotenkin niin käsittämätöntä, että oikeasti asun nyt pohjoisessa. Ja miten asiat ovat menneet niin hyvin, kun alkuvuodesta kaikki oli vielä niin epävarmaa. Perheeni, ystäväni ja tuntemattomatkin ihmiset ovat olleet tosi kannustavia. Vaikka asuntomme vielä muuton takia vähän sekainen onkin, niin kyllä se tästä pikkuhiljaa kodiksi muuttuu. 

Kätköillessä tulee samalla nähtyä ihania paikkoja ja otettua kivoja kuvia.

Viikon aikana olemme laittaneet etenkin keittiötä ja kylpyhuonetta käyttökuntoon, ja mieheni on itse tehnyt vaatehuoneeseen hyllyjä. Onneksi on mies, joka osaa ns. miestenjuttuja. Tottakai kaiken touhun keskellä sitä on myös rentouduttu ja otettu omaa aikaa. Elokuvailtaa, geokätköilyä, kirpputoreilla käyntiä, luonnossa liikkumista... Kyllähän se vähän harmittaa, kun miesystävän piti töihin palata, mutta onneksi kesälomaan on vain muutama viikko.
Tulevien viikkojen aikana tarkoitus olisi tottakai laittaa kotia kuntoon, pyörä ajokuntoon ja lähteä tutustumaan uuteen kotikaupunkiin.

2 kommenttia:

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)