tiistai 12. tammikuuta 2016

Sudenkorentoheijastimia


Viime syksynä sudenkorentoheijastimia näkyi paljon ainakin askartelublogeissa, sekä Facebook-ryhmissä. En tiedä, mistä idea on alunperin lähtöisin, mutta malli on kyllä todella kiva ja hauska myös tehdä. Pitkään ajattelin, että pitäisi ostaa tarvikkeita ja ruveta tekemään, mutta iski valinnan vaikeus. Minkälaisia helmiä? Minkä värisiä? Mitä muita tarvikkeita? Mistä ostaisin tuotteet ja paljonko ostaisin mitäkin? Ja mistä löytäisin selkeimmän ohjeen?

Yhteen heijastimeen menevät materiaalit.
 
Seuraan usein Tuulia designin nettisivuja sekä sosiaalista mediaa, esim. Facebookkia. Huomasin, että Tuulia desiginillä on valmis pakkaus, missä on kaikki tarvittava kyseisten heijastimien tekemiseen. Pakkauksessa on tarvikkeet kuuteen heijastimeen: kahteen vaaleanpunaiseen, kahteen vaaleansiniseen ja kahteen valkoiseen. Pakkaus sisältää eri kokoisia ja värisiä helmiäishelmiä, karabiinilukkoja, välirenkaita sekä heijastinkangasta. Pakkauksessa on myös selkeä ohje. Lisäksi heijastimien tekoon tarvitsee kynän, sakset, parsinneulan ja metallipihdit. Pakkausta on saatavana myös täysin valkoisena tai täysin hopeisena, mikäli pastellisävyt eivät ole se omin juttu.


Valmiita heijastimisia. 
 
Heijastimet ovat todella helppoja tehdä. Pitkään korupiikkiin pujotetaan vain helmiä, heijastinkankaasta leikatut siivet, joissa on neulalla tehdyt reiät ja lisää helmiä. Tämän jälkeen korupiikki taitetaan, johon lisätään lukko.Heijastimet ovat kivaa puuhaa myös esim. lasten kanssa. En ehkä ihan tarhaikäisille itse pitäisi sopivana, mutta askartelusta innostuneille koululaisille kyllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)