perjantai 21. marraskuuta 2014

Löytöjä kädentaitomessuilta

Kädentaitomessut Tampereella on joka vuosi käsityöharrastajien, ammattilaisten ja muiden käsitöiden ystävien ykköstapahtuma. Tänä vuonna messut järjestettiin 14.-16.11 ja messuilla vieraili lähes 37000 kävijää. Paikalla on huikeasti alan näytteilleasettajia ja kivoja löytöjä ja ideoita tekee paljon. Olen useasti miettinyt tekeväni juttua aiheesta blogiin mutta messut on niin isot ja kaikkea kivaa kuvattavaa ja kerrottavaa olisi niin paljon, niin on tullut hankaluuksia päättää, mitä kaikkea juttu sisältäisi. Tänä vuonna sain ajatuksen että voisinkin tehdä jutun, mikä esittelee messuilta tekemäni omat suosikki löydöt. Ja tässä ne tulee:


Tuulia desing:illä on paljon kivoja tarvikepaketteja, jotka sisältää hyvät materiaalit sekä ohjeet. Myynnissä on myös pelkkiä materiaaleja sekä valmiita tuotteita. Pitkään mietin, rupeisinko tekemään ontelokuteesta valmistettua mäyräkoiraa, mutta en ainakaan vielä kyseistä tarvikepakettia ostanut. Ehkä myöhemmin. Mukaan kuitenkin tarttui Olga niminen korunvalmistussetti, joka sisältää tarvikkeet sekä ohjeet kaula, ranne ja korvakoruihin.


Silmu&Solmu kaupan myyjältä ostin puolestani lahjan äidilleni, nimittäin harmaat langat ja ohjeen huiviin. Äidiltäni sain puolestani lahjaksi lumihiutalestanssin Sinellistä sekä olkiruusun jonka on valmistanut Olki-Set Ky.


Pidän askartelusta, ja tykkään todella paljon kokeilla kaikkia uusia askartelutekniikoita. Sinellin osastolta mukaan tarttui myös kuminauhoja kuminauhakoruihin, sekä Inka-Gold vahaa jota aion käyttää mm. erilaisiin paperimassatuotteisiin.


Messuilla oli mukana myös toinen iso askartelutarvikemyyjä CC-Hobby, jolta olen kanssa joskus tilannut tuotteita. CC-Hobbyn osastolta mukaan tarttui pari paperimassaporoa, jotka aion värjätä juurikin aikaisemmin mainitsemillani Inka-Gold vahoilla.

Joka vuosi, kun olen messuilla käynyt, Teippitarhan osastolla on ollut aina kauhea ruuhka. Nyt teippejä mahtui katselemaan ja tarkoitus ei aluksi ollut ostaa mitään, mutta kun teipit oli tarjouksessa ja monia kivoja teippejä löytyi niin pitihän se tarjous nyt hyödyntää. Hintaa teipeillä taisi olla 4 rullaa / 10 e.


Novitalla on aina iso osasto messuilla ja kävijöitä aina ihan valtavasti. Ihmettelen itsekkin miksi edes menin osastolle kun väkeä oli niin paljon, mutta uteliaisuus myboshi lankoihin vei voiton. Olen tehnyt kyseisistä langoista jo kaksi pipoa, ja ajattelin katsoa olisiko langoissa jokin hyvä tarjous, ja olihan niissä! Yksi kerä maksoi muistaakseni 3,50 e ja kun ostin 3 kerää, sain kaupanpäälle virkkuukoukun ja tuotemerkin, jonka voi ommella pipoon.

Pitkään olen myös ihaillut ja katsellut PaaPii Desingin tuotteita, nyt viimein ostin pitkään himoitsemani tee-se-itsepaketin pehmolelu kissaan. Pakkauksessa on siis kangas joka leikataan, ommellaan ja täytetään. Ei siis mitään kaavojen piirtelyä tai vastaavaa. Toki kankaasta voi piirtää itselleen kaavat, jos haluaa vastaavanlaisia pehmoleluja tehdä myöhemmin.

Tapasin messuilla myös Annan, joka pitää Annan aarteet nimistä askartelublogia. Anna oli tapaamassa ihmisiä blogikahvilassa jossa oli mahdollisuus päästä myös askartelemaan ja tutustumaan aikaisemmin mainitsemiini Inka-Gold vahoihin. Itse en valitettavasti kerennyt jäämään askartelemaan, mutta sain mukaani pienen paketin jolla voin kyseistä tekniikkaa kokeilla ja tehdä kivoja sinisiä koristejoulukuusia. Kiitokset Annalle sekä Sinellille tästä pakkauksesta. Alan pian askartelemaan ja juttua on tulossa aiheesta blogiin pian! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)