perjantai 6. tammikuuta 2012

Ihanat pitsiliinat

Ensimmäisestä sanasta "pitsiliina" mieleeni tulee mummola, jossa on erilaisia pitsiliinoja lipastojen, pöytien ym. tasojen päällä koristamassa. Toisena mieleeni tulee kirpputorit ja kierrätys. Monesti kun olen kirpputoreilla kierrellyt, on tullut huomattua joissakin pöydissä käsintehtyjä pitsiliinoja. Muutamissa käsityökirjoissa olen nähnyt vinkkejä, miten vanhoista pitsiliinoista voi tehdä jotain uutta, kuten esimerkiksi lampunvarjostimen. Itse kuitenkin ainakin vielä tykkään pitää liinat liinoina ja pitää niitä pöydän päällä koristamassa.

Mitä käsitöihin tulee niin tykkään oppia kaikkea uutta. Koska virkkaaminen itseltäni sujuu ja pitsiliinat rupesi kiinnostamaan, ajattelin että voishan sitä itsekkin kokeilla tekemään jonkunlaisen liinan. Yritin etsiä ohjetta liinaan ensin vanhoista käsityölehdistä ja kirjoista, mutta muistin että monesti lehdessä "kauneimmat käsityöt" on etenkin erilaisia virkkaus ja neuleohjeita, ja että kyseisessä lehdessä on ainakin joskus ollut pitsiliinoja. Mallit tekemiini liinoihin löysin kummatkin kauneimmat käsityöt lehden "kauneimmat joulun käsityöt" lehdestä vuodelta 2011. Isompi liina on tehty täysin ohjeen mukaan (lanka ja koukku tosin eri kun ohjeessa, itse käytin puikkoa 2½ ja novitan kotiväki lankaa) kun taas pienemmän mallia muokkasin hiukan.

Täytyy sanoa, että olen todella yllättynyt miten sain ensimmäisen liinani onnistumaan niin hyvin. Todennäköisesti liina tulee koristamaan tulevaa omaa asuntoa jossain vaiheessa. :)

1 kommentti:

  1. Oon pitkään pohtinut, että pitäisi kokeilla jonkinlaisen liinan virkkaamista! Tähän asti oon tyytynyt ostamaan pitsiliinat kirpparilta erilaisiin käsitöihin ja tuunailuihin.. Kivat nuo tekemäsi liinat! :)

    VastaaPoista

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)