keskiviikko 18. tammikuuta 2017

Katsaus Typy ja topakka tonttu -kirjaan

Joulu tuli ja meni. Tämä arvio olisi pitänyt julkaista jo ennen joulua, mikä nyt harmittaa, ettei jouluksi ehtinyt johtuen sairastelustani. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan ja tuleehan joulu ensi vuonnakin, eikö niin? Ja eikös joulua voi fiilistellä ja haaveilla ympäri vuoden?


Mitä kirja sisältää?
Joulukuu alkaa ja Typy on jo täynnä joulumieltä. Typyn kotona kuitenkin sattuu vesivahinko ja Typy joutuu muuttamaan Bertta-tädin luokse. Joulukalenteria tädillä ei ole, mutta onneksi varastosta löytyy edes laatikollinen joulukoristeita. Laatikosta löytyy jotain kummalista, nimittäin elävä, pieni tonttu! 


Yleinen arvio kirjasta:
Eniten ainakin itseäni kirjassa ilahduttaa iloinen, söpö kuvitus. Koska kirja kertoo pienestä tytöstä, voisin kuvitella, että pienet tytöt ovat kirjalle sopiva lukijakunta. Itseäni kirjassa vähän ihmetyttää, että onko tontun löytäminen hyvä vai huono juttu, sillä tonttu vaikuttaa ehkä liiankin innokkaalta: vesilasi kaatuu, värikyniä käytetään hiihtosauvoina... Mutta Typylle tonttu on kuitenkin kaveri. Mutta kyseessä on lastenkirja ja lapsille pieni tonttu olisi varmasti siisti juttu, vaikka vähän villi tonttu olisikin. Jos itse lukisin lapselle tätä kirjaa, haluaisin itse yllättää lapsen pistämällä jonkunlaisen tonttulelun jonnekin, mistä lapsi voisi sen itse löytää ja saada ystävän, ihan niin kuin kirjassa. Jos jollekkin vinkkaisin tätä kirjaa, niin pienille tytöille, jotka oikein kovasti joulua odottavat.
 
Tutustu myös kustantajan esittelyyn kirjasta tästä.

Kirjan perustiedot:
Julkaistu: 11/2015
ISBN:  978-952-279-286-0
Kirjastoluokka: L85.12
Koko: 45 sivua
Ulkoasu: Sidottu (kovakantinen)
Kustantaja: Bazar
Kirjoittanut: Sanna Isto, Eppu Nuotio
Kuvittanut: Sari Airola

Tutustu myös sarjan toiseen osaan:
Typy ja muriseva mörkö (2016)

Osta kirja:
CDON
Adlibris
Suomalainen kirjakauppa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)