keskiviikko 18. tammikuuta 2017

2016 - Elämän ja blogin parhaat hetket + suunnitelmia vuodeksi 2017

Vuodesta 2016, kuten kaikista muistakin vuosista, toivoin hyvää vuotta ja sellainen se myös oli. Vuosi oli todella tapahtumarikas, mikä näkyi niin omassa elämässäni, kuin blogissakin. Mitkä olivat vuoden 2016 parhaita paloja ja mitä suunnitelmia mahtaa olla vuodelle 2017?

Elämä

Elämäni ehkä yksi isoimmista hetkistä tapahtui toukokuussa, kun pakkasin tavarani ja muutin Rovaniemelle. Moni asia muuttui. Muutin kauaksi tutuista maisemista, uuteen kaupunkiin, tilavampaan asuntoon ja ensimmäistä kertaa avoliittoon. Voi sanoa, että on hyvä olla, kun ei tarvitse aina olla yksin, asunnossa on tilaa ja keskusta on niin lähellä, että kävellen pääsee. Pidän kodistamme ja uudesta kotikaupungistani.

Kesä meni edellisvuoden tavoin reissaillessa ja hauskaa pitämällä. Hyviä muistoja jäi esim. Koiramäki-ekstran tekemisestä ja päivästä Särkänniemessä

Särkänniemen Koiramäessä kesällä 2016.

Syksyllä jatkoin opintojani Rovaniemellä. Vaikka opintoni päättyivätkin henkilökohtaisista syistä talvella, jäi koulusta hyviä muistoja. Lyhyessäkin ajassa opintopisteitä kertyi hyvin arvosanoin ja henkilökunta oli kannustavaa. 

Joulun aikaa 2016.

Kun mietin talvea ja positiivisia asioita, mieleeni tulee ensimmäisenä miesystävä, joka on ollut kanssani jo yli 1,5 vuotta ja haluaa olla kanssani vieläkin. Vietimme toisen joulumme yhdessä. Toivottavasti tulevatkin joulut. 

Blogi

Kuten elämässä, myös blogissa on tapahtunut paljon. Ehkä suurin ja näkyvin muutos on ollut kirja-arvosteluiden tekeminen ja arvosteluja onkin tehty paljon hyvin monentyyppisistä kirjoista. Kirjoista, kirjoittamisesta ja bloggaamisesta on tullut rakkaita harrastuksia, joissa haluan kehittyä. Syksyllä kävin ensimmäistä kertaa elämässäni kirjamessuilla Turussa, joka oli hyvä kokemus. Helsingin messut jäivät välistä, mutta toivottavasti ensi vuonna pääsen mukaan. Koen, että "kirjabloggaajana" olen osa "jotain porukkaa". Välillä kutsun itseäni kirjabloggaajaksi, välillä en. Siitä voi saada kuvan, että kirjoittaa pelkästään kirjoista, mutta blogissani on myös paljon muutakin. 

 
Turun Kirjamessuilla 2016 tapasin mm. Kariston kirjailijoita.

Kirjojen lisäksi blogissa on näkynyt mm. Rovaniemi ja matkailu. Rovaniemestä olen löytänyt paljon monenlaista kirjoitettavaa ja lisää on tulossa. Matkailuhan kiinnostaa aina, mutta matkakohteita ja ajankohtia on mietittävä tarkoin. Kaikki lomat, paitsi kesäloma, on mahdottoman lyhyitä ja täytyy miettiä, mihin on varaa. Ja eihän blogin aiheet tähän lopu. Se oman blogin kirjoittamisessa on parasta, että saa kirjoittaa, mistä itse haluaa!

Rovaniemestä löytyy paljon kirjoitettavaa, niin luonnosta kuin kaupungistakin.

Ennätyksethän ovat menneet blogissa aivan uusiksi. Esim. luetuimmat jutut top kymmenestä yhdeksän juttua on vuodelta 2016. Luetuimmat jutut liittyvät oikeastaan puoliksi ja puoliksi joko Rovaniemeen tai kädentaitoihin. Vaikka blogillani ei virallisia lukijoita montaa ole, on alle vuodessa blogissa käynyt yli 20 000 kävijää. Kiitos tästä! Myös juttujen määrä vuodessa on yli kaksinkertaistunut. 

2017 - Mitä on tulossa?

Monenlaisia juttuja on työn alla ja suunnitteilla. Kevään 2017 kirjatarjonta näyttää hyvältä, joten erilaisia kirjajuttuja on ainakin tulossa lisää. Myös Rovaniemi tulee näkymään ja erilaiset kädentaidot kiinnostavat. Luvassa on ainakin virkkaamiseen liittyviä juttuja ja suunnitelmissa on mennä ainakin Rovaniemen kädentaitomessuille. Myös Helsingin ja Tampereen messut kiinnostavat, mutta varmuutta näihin ei vielä ole. Näitä siis ainakin tulossa, mutta vuosi on pitkä aika ja uusia ideoita pyritään kehittelemään jatkuvasti! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)