tiistai 18. kesäkuuta 2024

My day: 8.6.2024 - Retki Lahteen miniatyyrimarkkinoille + koti-ilta

Lauantaina 8.6.2024 vietettiin Lahdessa perinteisiä miniatyyrimarkkinoita, joita olin odottanut kovasti, koska edellisenä vuotena kyseinen tapahtuma jäi itseltäni välistä. Erilaisia miniatyyritapahtumia järjestetään toki ympäri vuoden eri paikkakunnilla, mutta monesti näihin muihin tapahtumiin tulee itselleni vaikeuksia joko liikkumisen tai ajankohdan vuoksi. Tätä Lahden reissua olin kuitenkin suunnitellut pitkään ja oli ihan huippua, että mieheni lähti kuskiksi ja sai samalla touhuta Lahdessa omia juttujaan, kun itse hoidin omia asioitani. Miniatyyritapahtuman lisäksi kävin mm. paikallisessa lankakaupassa ja kauppakeskuksessa. Kotiin saavuimme hyvissä ajoin, jotta Laku kissa sai ruokansa ja aikaa jäi hyvin vielä puuhailla kotonakin loppu päivästä vaikka ja mitä, kuten leipomista, tietokoneella hengailua ja sarjojen katsomista.


Päivä alkoi automatkalla Lahteen, jonka yhteydessä pysähdyimme myös geokätköilemässä.
Läheltä yhtä kätköä löysin neliapilan! :)


Lahdessa ensimmäinen pysäkkini oli kauppakeskus Syke ja Normal. Normalissa oli paljon erilaisia Mystery bageja, joista ostin 4 euron pussin teemalla hiukset ja 10 euron pussin teemalla koti. Jälkeenpäin, kun tutkin kotipussia pienestä ruudusta, mietin, että onkohan tämä sittenkään sellainen pussi mitä haluan? Myin pussin jälkikäteen eteenpäin Jämsän paikallisessa kirpputoriryhmässä Facebookissa samaan hintaan millä ostinkin.


Sykkeen jälkeen laitoin Google Mapsista opastuksen päälle lankakauppa Pitsi ja Palmikkoon. Meni tovi ihmetellessä, mihin suuntaan oikein pitäisi lähteä, mutta lopulta löysin kuitenkin oikean reitin. Pitsi ja Palmikossa otin kuvia tulevaa blogijuttua varten ja tarttui mukaan toki pieni kerä lankaakin!


Sitten olikin aika siirtyä itse miniatyyrimarkkinoille! Olin aikaisemmin ilmoittanut Facebookin Muotinuket - Fashion dolls -ryhmässä tulevani paikalle tietyille pöydille klo 13.45 ja 14.15, jolloin olisi kiva ottaa yhteiskuvia nukeista ja tietysti nähdä muita harrastajia. Kerkesin jo huokaista, että eikö paikalle tosiaan tullut ketään, mutta onneksi paikalle ilmestyikin lopulta kaksi muuta harrastajaa nukkeineen! Itse sain ainakin paljon hyviä kuvia, toivottavasti kaikki muutkin! :) Miniatyyrimarkkinoilta löytyi tuttuun tapaan lisäksi vaikka mitä ihania miniatyyrituotteita, joista itse ostin mm. yhden nuken, miniatyyri suklaalautasen ja pari ohjelehteä, missä on ohjeita erilaisien miniatyyrijuttujen valmistamiseen.


Sitten olikin aika lähteä kohti kotia sillä suunnitelmalla, että hakisimme jostain vielä jotakin syömistä. Vähän arvoimme, menisimmekö Prismaan vai mäkkäriin, mutta päätimme hemmotella itseämme retkipäivän kunniaksi ja valitsimme mäkkärin. Ensimmäistä kertaa elämässäni kokeilin mäkkärin nugetteja, koska en voinut syödä hampurilaista tällä kertaa syystä, jota en nyt tässä lähde avaamaan. Nugetit oli ihan jees, mutta kyllä enemmän tykkään hampurilaisista.


Kotiin tullessa ensin hoidettiin tietenkin tärkein asia, eli Lakun ruokkiminen ja huomioiminen. Tämän jälkeen purin reissulta mukaan tarttuneita ostoksia. Avasin Normalin pienen Mystery bagin, josta tuli shampooharja ja hiusnaamio. Kumpikin tuote kiinnostaa, joten menevät kummatkin testiin!


Sitten vietinkin tuttuun tapaan aikaa tietokoneella. Aikaa kuluu paljon esim. somessa, mutta luen myös päivän uutisia, katson sähköpostin, luen parit sarjakuvat ym.


Illalla päätin vielä tehdä jotain itselleni hyvin epätavallista, nimittäin leipoa! Olin jonkinaikaa tietyllä erikoisruokavaliolla, jonka vuoksi päätin leipoa itse, jotta todella tietäisin, mitä syömäni leipä sisältää. Leivoin sämpylät tällä Kotikokin reseptillä, jossa on vain 6 eri raaka-ainetta. Sämpyläthän on aina parhaimmillaan heti uunista tulleina, mutta kyllä nämä vielä muutamankin päivän jälkeen ihan syötäviä oli. Itselle tuli hyvä fiilis onnistumisesta!
 

Iltaisin meillä on tapana mieheni kanssa hengailla olohuoneessa. Välillä katsotaan sarjoja, välillä leffoja, välillä mieheni pelaa jotain konsolilla, mitä itse tykkään puolestaan katsella. Itse pelaan konsolilla välillä oikeastaan vain Sims 4:sta. Simssissä on käynnissä jonkinlainen kirjautumistapahtuma, jossa joka päivä kirjautumalla saa välillä palkintoja peliin. Siispä kirjaudun peliin tapahtuman ajan joka päivä!


Loppuillasta katselimme yhtä suosikkisarjaani: Frendejä.
Tunnistatteko kohtauksen ja mitä Janice sanoo?

Tälläinen päivä tällä kertaa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)