perjantai 8. maaliskuuta 2024

Katsaus Aurora-kirjaan

Aurora-kirja herätti mielenkiintoni heti teemallaan, sillä aika vähän on olemassa kirjoja, joissa sosiaalinen media on isossa osassa (tai sitten en ole vain löytänyt kyseisiä kirjoja). Vasta sen jälkeen, kun olin tilannut kirjan, huomasin Instagramissa postauksen, jossa Pinja Sanaksenaho (myöskin Pinkku Pinskuna tunnettu) oli Otavan Kirjapainossa katsomassa miten kirjaa valmistetaan. Mietin, että mitä tekemistä Pinjalla on tämän kirjan kanssa, mutta kappas, Pinja on toinen kirjan tekijöistä! Kun kirjan tekijänä on myös ihan oikea somevaikuttaja, lähdin entistä isommalla mielenkiinnolla lukemaan tätä kirjaa.

Mitä kirja sisältää?
Aurora on nuori somevaikuttaja, jonka elämä näyttää päällisinpuolin täydelliseltä: upea koti, virheettömät rutiinit ja valtavasti seuraajia. Kaikki ei ole aina kuitenkaan siltä miltä näyttää, vaan upeiden ja iloisten somekuvien takana voi olla myös paljon surua ja monenlaisia ongelmia. Vanhemmat ei ole läsnä niin paljon kuin pitäisi, mielenterveys on koetuksella ja koetaan tarinassa yksinäisyyttäkin. Kuinka Aurora voisi saada uuden tosiystävän, kun aiempi bestis muutti pois? Entä kuka anonyymi kommentoija kiusaa Auroraa? Miten isot jutut somemaailmassa sujuvat, kun mieli on todella koetuksella?

Yleinen arvio kirjasta:
Pidin kirjassa erityisesti sen teemoista ja siitä, että luvut oli sopivan pituisia. Kun luvut ei ole kauhean pitkiä, niitä saattaa äkkiä ahmia monta kerralla ja äkkiä huomaakin että on lukenut odotettua enemmän kuin suunnitteli. Kirjassa tuodaan hyvin esiin niin normaalia teinielämää, teinien ongelmia, kuin sitten kaikkea, mitä sosiaalinen media ja sen tuoma julkisuus tuo tullessaan. Kirja tuo hyvin esiin sen, että vaikka somekanavat olisi täynnä upeaa sisältöä, voi todellisessa elämässä olla isojakin ongelmia, mitkä saatetaan kätkeä myös lähipiiriltä. Kirja lupaa pitävänsä otteessaan viimeiselle sivuille saakka ja näin se myös teki. Loppua kohti rupesin miettimään, että mitä tässä nyt voi vielä tapahtua ja hei, kirja loppuu kohta, miten tämä voi päättyä? Itse olisin veikannut toisenlaista loppua, joten loppu yllätti, mutta ei huonolla tapaa. Monessa kohtaa kirjaa olisi tehnyt mieli mennä ravistamaan päähenkilöä, että hei älä, ei noin, ole nyt varovainen! Mutta jos miettii, että lukisi kenen tahansa teinin tarinaa kirjana, tulisi todennäköisesti sama fiilis. Olisi kiinnostavaa tietää, kuinka paljon kirjasta on tosielämään pohjautuvia tapahtumia? Suosittelen kirjaa nuorille tytöille/naisille, etenkin, jos somemaailma kiinnostaa. Oma arvioni 3½/5. Toivoisin, että teemasta tehtäisiin lisää kirjoja. Tekisiköhän sama kaksikko lisää?

Tutustu myös kustantajan esittelyyn kirjasta tästä.

Tutustu myös lukunäytteeseen kirjasta tästä.

Kirjan perustiedot:
Julkaistu: 1/2024

ISBN:
978-951-1-46879-0
Kirjastoluokka: N 84.2
Koko: 176 sivua
Ulkoasu: Sidottu (kovakantinen)
Kustantaja: Otava
Kirjoittanut: Sari Luhtanen, Pinja Sanaksenaho

Osta kirja:
CDON
Adlibris
Suomalainen kirjakauppa

Prisma

Sopii Helmet-lukuhaasteen 2024 (esimerkiksi) kohtiin:
1. Kirjan nimessä on erisnimi
38. Kirjan kannessa tai nimessä on käsi tai kädet
49. Kirja on julkaistu vuonna 2024

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)