maanantai 13. marraskuuta 2023

Katsaus Säästäväisen elämän Fingerpori -kirjaan

Martat ovat tuttuja ihmisiä myös Fingerporissa. Marttaliitto on järjestänyt Fingerporissa mm. kursseja, luentoja ja paketointipalvelua. Myös mm. Asko Vilenius ja pormestari Homelius ovat tuttuja lukuisista sattumuksistaan Marttojen kanssa. Kun Martat toimii niin hyvin kuvitteellisessa Fingerporin kaupungissa, miksi Martat ja Fingerpori ei voisi toimia tosielämässä oikeana kirjanakin? Syntyi kirja, jossa on niin Marttojen vinkkejä, kuin Fingerpori-sarjakuvaa!


Mitä kirja sisältää?
Kirja jakautuu oikeastaan 50-50 Fingerpori-sarjakuviin ja Marttojen vinkkeihin. Sarjakuvat ja vinkit on jaoteltuina puolestaan erilaisiin lukuihin ja teemoihin: arjessa, vaatekaapissa, saunassa ja kylpyhuoneessa, keittiössä, viljelmällä, juhlissa, ostoksilla, varautumassa, matkalla ja vaikuttamassa. Marttojen niksejä on kirjassa monella eri tapaa, pääosin listoina ja tietoiskuina. Kirjassa olevat sarjakuvat on valittu kunkin luvun teemaan sopivina.

Yleinen arvio kirjasta:
Ennen kirjan julkaisua itselläni ei käynyt mielessäkään, että hei, Fingerpori ja Martat voisi yhdessä tehdä jonkinlaisen kirjan. Kun kirja sitten ilmestyi, niin tämähän on hauska ja toimiva yhdistelmä!
Yksi kirjan keskeisimmistä teemoista on säästäminen, joka on nyt ajankohtaisempaa kuin koskaan. Marttojen vinkit sopii ihan kaiken ikäisille ja monille ihmisille uppoaa Fingerporista tuttu huumori, lisäksi nämä täydentävät kirjassa hyvin toisiaan. Itse ainakin sain sitä, mitä todennäköisimmin tässä kirjassa haetaan, eli naurua sarjakuvista ja hyviä vinkkejä Martoilta. Näkisin tämän kirjan hyvänä lahjana niin Fingerpori-fanille, kuin esimerkiksi itsenäistyvälle nuorelle.  Oma arvioni 3½/5.

Oma säästövinkkini: Muistakaa hyödyntää kirjastoja! Vaikka kirjaa ei omassa kirjastossa olisi, kannattaa kysyä asiasta esim. kirjaston henkilökunnalta. Monessa kirjastossa on mahdollisuus seutuvaraukseen, mikä tarkoittaa, että voit lainata esim. naapurikaupungin kirjan omasta kirjastostasi. Lisäksi kirjastot ottaa vastaan hankitaehdotuksia.

Tutustu myös kustantajan esittelyyn kirjasta tästä.

Kirjan perustiedot:
Julkaistu: 3/2023

ISBN:
978-951-1-46921-6
Kirjastoluokka: 85.32
Koko: 112 sivua
Ulkoasu: Sidottu (kovakantinen)
Kustantaja: Like
Käsikirjoitus:
Jarkko Lehtopelto

Kuvittanut: Pertti Jarla

Tutustu myös kirjailijan muihin Fingerpori-kirjoihin tästä.

Osta kirja:
CDON
Adlibris
Suomalainen kirjakauppa

Prisma

Sopii Helmet-lukuhaasteen 2023 (esimerkiksi) kohtiin:
10. Kirjassa on ohjeita ja neuvoja
33. Kirja, jonka voit lukea kerralla alusta loppuun
42. Kirjan nimessä on ainakin kolme sanaa
49. Kirja on julkaistu vuonna 2023

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)