tiistai 3. lokakuuta 2023

Katsaus Onnekkaiden eläinten talo - Tarinoita Tuulispäästä -kirjaan

Eläinsuojelukeskus Tuulispää on Somerolla sijaitseva maatila- ja tuotantoeläinten turvakoti, joka on perustettu vuonna 2012. Tilalla asuu yli 100 eläintä, jotka on tavalla tai toisella pelastettu huonolta kohtalolta. Eläimiä Tuulispäästä löytyy mm. hevosia, kanoja, kettuja, lampaita, sikoja, nautoja, minkkejä ja monia muita! Itse olen jo vuosia seurannut Tuulispään toimintaa eri somekanavissa, kuten Facebookissa ja Instagramissa. Itselleni tuli täysin yllätyksenä, että Tuulispäästä ja sen asukkaista tehtiin myös kirja! Tietysti kovana Tuulispää fanina tämä oli heti saatava!


Mitä kirja sisältää?
Kirjassa kerrotaan Tuulispäästä ja sen asukkaista. Millainen paikka Tuulispää oikeastaan on, mitä kaikkea siellä on ja miten esimerkiksi vapaaehtoisten ja eläinten päivät kuluvat? Entä millaisia ovat eläinten tarinat, jotka ovat Tuulispäähän päätyneet? Kirjassa on myös paljon opettavaista asiaa liittyen eläimiin, kuten mitä tarkoittaa lajityypillinen elämä, miltä tuntuu olla eläin ja mitä eläinten hyväksi voisi tehdä. Kirjassa on myös runsas, pirteä kuvitus!


Konsti ja Vippa olivat onnekkaita saadessaan kodin Tuulispäästä.
Konsti vasikka sai vierottua äidin maidosta rauhassa omaan tahtiinsa.


Omat suosikkini Tuulispään monista asukkaista: possut Siiri ja Saara!


Kirjassa on myös paljon hyvää tietoa ja vinkkejä.

Yleinen arvio kirjasta:
Kirja on omasta mielestäni monella tapaa hyvä! Ensimmäisenä isona plussana voisi sanoa, että kaikki kirjan tarinat ovat totta, eikä keksittyjä. Nämä asiat ovat oikeasti tapahtuneet. Lisäksi isona hyvänä asiana voi sanoa, että näissä tarinoissa eläimille on annettu toivoa ja mahdollisuus hyvään elämään. Näiden lisäksi kirjassa on hyviä tietoiskuja ja asiaa eläimistä, mikä toivottavasti opettaa niin pieniä, kuin isompiakin lukijoita. Tykkään kovasti myös Anni Nykäsen pirteästä kuvituksesta! Suomessa on varmasti tosi paljon eläinrakkaita lapsia ja voisin kuvitella, että kirja olisi mieleistä luettavaa. Tästä siis kirjavinkki esim. lahjaksi lapselle tai seuraavaksi kirjastolainaksi! Toimii myös aikuisellekin! Oma arvioni 4/5.

Tutustu myös kustantajan esittelyyn kirjasta tästä.

Kirjan perustiedot:
Julkaistu: 5/2023

ISBN:
9789510479230
Kirjastoluokka: 84.2
Koko: 64 sivua
Ulkoasu: Sidottu (kovakantinen)
Kustantaja: WSOY
Kirjoittanut:
Suvi Auvinen
Kuvittanut: Anni Nykänen


Osta kirja:
CDON
Adlibris
Suomalainen kirjakauppa

Prisma
Tuulispään kauppa

Sopii Helmet-lukuhaasteen 2023 (esimerkiksi) kohtiin:
1. Kirjassa on kartta
10. Kirjassa on ohjeita ja neuvoja
13. Kirjan kansi on värikäs tai kirjan nimi on värikäs
32. Kirja kertoo asiasta, josta haaveilet
33. Kirja, jonka voit lukea kerralla alusta loppuun
42. Kirjan nimessä on ainakin kolme sanaa

49. Kirja on julkaistu vuonna 2023

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)