perjantai 23. syyskuuta 2016

Rakastetut mokkapalat - yhteistyössä Dr. Oetker

Monesti olen miettinyt, että olisi kiva pitkästä aikaa leipoa jotain, mutta jostain syystä leipominen on aina jäänyt väliin. Yleisimpiä syitä itselläni on ollut joko ajan puute, epäonnistumisen pelko ja siivoaminen. Päätin nyt kuitenkin ottaa itseäni niskasta kiinni ja lähteä aluksi leipomaan jotain aika yksinkertaista, jotta todennäköisesti onnistuisi. Aikaahan sairaslomalla on ja siivoaminen nyt on vain pieni paha, jota joskus on tehtävä.

Mokkapalat ovat monen suomalaisen suosikkileivonnainen ja monelle mokkapalat ovat jo lapsuudesta tuttuja herkkuja. Itse en ole oikein koskaan tykännyt kahvista missään muodossa, joten mietin, olisiko mahdollista valmistaa "mokattomia mokkapaloja". Kysyin asiasta eräältä alan opettajalta, joka sanoi, että kahvi ei ole välttämätöntä, kunhan jotain nestettä on. Se voi olla ihan vettäkin. Painoin tämän mieleeni.


Tässä reseptissä käytettin näitä Dr.Oetkerin tuotteita.

Lähdin liikkeelle tutustumalla Dr.Oetkerin resepteihin. Dr.Oetkerin sivuilla on tosi paljon kivoja leivontareseptejä, joihin kannattaa tutustua. Itse tulostin kerralla useamman kivan ohjeen, ja lähdin nyt mokkapaloista liikkeelle. Lisää leivontajuttuja on siis tulossa!


Kuorrute oli helppo tehdä ja sen levittäminen oli kuin maalaamista.

Mokkapalojen teossa on ohjeessa kolme vaihetta: esivalmistelut, paistaminen ja kuorrutus. Jokainen osa oli mielestäni helppo. Esivalmisteluissa tehtiin taikina, paistamisessa paistettiin ja lopuksi tehtiin kuorrutus. Kuorrutus ja koristelu olivat mielestäni kaikista helpointa tehdä. Ohjeestahan tuli pellillinen, eli noin 25 palaa mokkapaloja. Mokkapaloista tuli todella hyviä myös ilman kahvia. Ohjeessa koristeluun käytettiin nonparelleja, mutta erilaiset strösselit ja koristekuviot käyvät myös hyvin.

Valmis mokkapala, tai mokaton pala. Hyvää oli silti! Koska kahvia ei käytetty, kuorrute on ehkä hieman tavallista vaaleampi kuin normaalisti mokkapaloissa.

Jos siis miettii, mikä olisi hyvää ja helppoa tarjottavaa, mokkapalat ovat hyvä vaihtoehto. Uskoisin, että mokkapaloja on kiva leipoa myös lasten ja nuorten kanssa niin kotona, koulussa, kuin kerhoissakin. Jos siis etsit mokkapaloihin hyvää reseptiä, tässä yksi hyvä vaihtoehto!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)