maanantai 5. elokuuta 2013

Suomenlinnassa


Elokuun ensimmäinen päivä lähdin Glitter korukaupan järjestämiin "back to school" juhliin Helsinkiin. Junaliput oli sopivasti tarjouksessa, mutta juna johon tarjouslippu kävi, lähti niin hyvissä ajoin, että olin myös helsingissäkin hyvissä ajoin joten aikaa oli vaikka kuinka ennen näitä juhlia. Päätin viettää päivää Suomenlinnassa, ja koska vesibussit ja lautat lähtee Kauppatorilta, tuli sielläkin kierreltyä. Kauppatori on kiva paikka, josta löytyy perinteisten vihannes ja kukkamyyjien lisäksi myös mm. matkamuistoja ja käsitöitä.

Suomenlinnaan lähti vesibusseja/lauttoja vähän väliä. Menomatkan menin HSL:n lautalla, takasin puolestaan jt-linen vesibussilla. Suunnittelin reissun hyvin ennen lähtöä, mistä kulkisin ja missä kävisin. Tulostin kartan valmiiksi Suomenlinnan nettisivuilta ja merkkasin paikat jossa aion käydä ja tarkotus oli mennä karttaan merkityllä sinisellä reitillä. Pikkusen eksyin yhdessä kohtaa mutta muuten meni hyvin. Ja aikaahan Suomenlinnassa saa kulumaan sitten todella paljon! Itse kiertelin mielestäni suht nopeasti ja sain n. 4 tuntia kulumaan. Kävin museoissa (joita suomenlinnassa on monta), kirkossa, kaupoissa, näköalatasanteella ja valokuvasin paljon.

Yllätyin Suomenlinnaan perille päästyäni. Paikka on yksi Helsingin kaupunginosa jossa oikeasti asuu ihmisiä nykyäänkin. Yllätyin vielä enemmän kun selvisi, että saarilla on mm. päiväkoti ja koulu, jossa oikeesti käy saarella asuvia lapsia. Jos Suomenlinnaan on menossa, kannattaa ehdottomasti käydä suomenlinna-museossa ja mennä siellä katsomaan lyhytelokuva (kuuluu museolipun hintaan) paikan historiasta ja nykypäivästä. Itse opin sen katsoessani paljon uutta ja kerrankin opin historiaa oikeasti mielenkiinnolla, toisin kun jossain peruskoulun koulunpenkillä. Suomenlinna olisi varmasti hyvä esim. luokkaretki kohteena ja lapsillekkin järjestetään Suomenlinnassa omia kierroksia.

Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, etenkin jos suomen (sekä esim. ruotsin ja venäjän) historia kiinnostaa.1 kommentti:

  1. kivan näköistä mut aika pieniä noi kuvat :) -aliventti

    VastaaPoista

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)