keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Oi ihana marraskuu - ajatuksia syntymäpäivästä, joulusta ja talvesta yleensä

Marraskuu on yksi suosikkikuukausistani. Silloin syksy rupeaa pikkuhiljaa vaihtumaan talveksi, ilma viilenevät ja maisemat muuttuvat lumiseksi. Olen erityisen innoissani talvesta nyt, kun olen muuttanut pohjoiseen. Luminen talvi ja pakkaset ovat paljon varmempaa kuin etelässä. Kauhulla tosin odotan niitä päiviä, kun pakkanen alkaa lähestyä -30 astetta. Ja on talvessa muutamia miinuksiakin, kuten esimerkiksi yllättävät jäät, joihin meinaan aina liukastua. Mutta sanoisin, että paljon enemmän talvessa kuitenkin on plussaa. Näen jo niin mielessäni napapiirin isot lumiukot, Ounasjoen hiihtoladut ja upeat lumiset maisemat. 

Joulupukin pajakylä vuonna 2015.

Vietän syntymäpäiviäni marraskuussa, tarkemmin 26. päivä. Toisaalta on kiva, että syntymäpäivä on lähellä joulua, mutta toisaalta olisi kiva, että kesälläkin olisi jotain juhlittavaa. Muistan hämärästi kun joillakin syntymäpäivilläni lapsuudessani kutsukortissa luki: "tonttulakki mukaan". Olikohan silloin pikkujoulut samalla? En muista. Kuitenkin olen miettinyt ajatusta, että joskus voisi yhdistetyt syntymäpäivät ja pikkujoulut pitää. Tulevilta syntymäpäiviltä en oikeastaan muuta toivo, kun mukavaa aikaa mieheni kanssa. Hieman harmittaa, että perheeni asuu niin kaukana. Voin ihan rehellisesti myöntää, että äidin tekemää juustokakkua on ikävä.

Äidin kanssa yhdessä tehty juustokakku vuonna 2015.

Myös joulu lähenee päivä päivältä. Jo lokakuun puolivälissä alkoivat kauppoihin ilmestyä suklaakonvehdit ja glögit. Nykyään, jos tietynlaisen joulukalenterin haluaa, se "pitää" jo ostaa lokakuussa. Esimerkkinä tästä sanon naisille suunnatut koru- ja kauneusjoulukalenterit, joita mm. viimevuonna myytiin hyvin nopeasti loppuun. Itse ostin Glitterin joulukalenterin, jonka sisältö on hius- ja kauneusteemainen. Sain kalenterin puoleen hintaan Cityshoppariedulla, muuten en olisi ehkä malttanut ostaa. Normaalistihan kalenterin hinta olisi ollut 30 euroa. Kyllähän hintaa jäi silti 15 euroa, mutta jos se tekee itseni onnelliseksi, niin omapa on asiani. Osan kalenterin tuotteista aion antaa siskoni tytölle lahjaksi. Näin mikään tuote ei mene edes hukkaan.

Joulukalenterini on tänävuonna kauneusteemainen.
Kalenterin sisällä on paljon mm. hius- ja kosmetiikkajuttuja.

Odotan joulua todella paljon, vaikka suunnitelmat ovatkin vielä auki, missä ja miten joulua vietetään. Ollaan joulu sitten omien vanhempieni tai miesystäväni vanhempien luona, kumpikin on itselleni mielekäs vaihtoehto, vaikka perheidemme tavoissa joitain eroavaisuuksia onkin. Kummankin perhettä joululomalla kuitenkin nähdään ja odotan lomaa innolla. <3

1 kommentti:

 1. Moi Venla!
  Teillä on talvi varmempaa kuin täällä etelä Suomessa.
  Nuoruudessani opiskelu aikoina asuin Rovaniemellä, tykkäsin paikasta.

  Kaunis talvinen kuva! Upea rakennus on Joulupukilla käytössään.
  Joulupukin pajassa alkaa olla jo täysi tohina käynnissä. :)

  Mukavia marraskuun päiviä Sinulle!

  VastaaPoista

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)