keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Katsaus Geoetsivät autiolla saarella -kirjaan

Kului viikko siitä, kun luin ensimmäisen Geoetsivät-kirjan. Rupesin miettimään, että nyt kaipaisi jotain kevyttä, helppoa, kivaa luettavaa iltalukemiseksi. Muistin, että sain Karistolta myös sarjan neljänen osan arvosteltavaksi. Pohdin ensin, että haittaisiko se, etten ole lukenut sarjan toista ja kolmatta osaa, mutta se ei onneksi haitannut. Hyvä kuitenkin oli, että ensimmäinen osa oli kuitenkin taustalla. 


Mitä kirja sisältää?
Tapahtumat sijoittuvat vuoden päähän ensimmäisen kirjan tapahtumista. Välillä on siis tapahtunut toki jotain, mutta mitä, se selviäisi sarjan toisessa ja kolmannessa osassa. Todennäköisesti tulen joskus vielä nekin lukemaan. Kesäloma on alkamassa ja Geoetsivillä riittää puuhaa. Lähistöllä on tapahtunut lukuisia mökkimurtoja. Myös Geoetsivien ystävä Patterinen on joutunut murtojen kohteeksi. Vaikka Patterinen on itse poliisi, pyytää hän poliisien tutkinnan lisäksi myös Geoetsivien apua. Lisäksi Geoetsivät ottavat vastaan tehtävän hakea erään multikätkön purkit talteen. Entä kuka mahtaa olla mysteerinen bloggaaja? Tai miksi kaupassa olevassa omituisessa mummossa on jotakin tuttua? Luvassa on soutelua, retkeilyä, arvoituksia ja tietenkin geokätköjä!

 Jokaisessa Geoetsivät-kirjassa on kiva kuvitus ja iso teksti.

Yleinen arvio kirjasta:
Hienoa, että geoetsivät-sarjaan on ilmestynyt jo monta jatko-osaa. Tällä hetkellä kirjoja on ilmestynyt seitsemän, joista uusin, Geoetsivät ja yksikätinen Madonna ilmestyi heinäkuussa 2016. Oli outoa, mutta samalla mielenkiintoista, hypätä ensimmäisestä kirjasta neljänteen kirjaan: pystyisikö niin tekemään? Haittaako, että kaksi osaa on jäänyt välistä? Ei haitannut. Lähdin hakemaan mukavaa, kevyttä ja helppoa iltalukemista ja sitä kirja myös tarjosi. Arvioisin kirjaa monilta osin samanlailla, kuin sarjan ensimmäistä osaa. Myös tässä kirjassa on tuttu geokätköilysanasto, sekä uusi mysteerikätkö. Myös tämä kirja on hyvin ala-asteikäisille sopivaa luettavaa, joilta lukeminen sujuu. Myös tässä kirjassa geotkätköily on olennaisena osana ja jännitystä on sopivasti. Koska itse olen paljon Nokialla liikkunut, kirjan tapahtumista ja paikoista tulee hyvin selkeät mielikuvat. Kirjassa esim. lapset ovat paikallisessa marketissa pakkaamassa ostoksia. Niin on tapahtunut marketissa oikeastikin. Ehkä kirjailija on saanut ihan elävästä elämästä siis ajatuksia kirjaan? Varmasti paljon on myös keksittyjäkin asioita. Pidin kirjasta ja kun kirjoja on nyt kaksi takana, voisin kuvitella, että pidän koko sarjasta siitäkin huolimatta, että olen aikuinen. Toivottavasti kirjoja tulee vielä monta lisää!

Tutustu myös kustantajan esittelyyn kirjasta tästä.

Kirjan perustiedot:
Julkaistu: 8/2014
ISBN: 978-951-23-5844-1
Kirjastoluokka: L84.2
Koko: 172 sivua
Ulkoasu: Sidottu (kovakantinen)
Kustantaja: Karisto
Kirjoittanut: Johanna Hulkko
Kuvittanut: Jari Paananen

Tutustu myös kirjailijan muihin kirjoihin:
Säkeitä Pietarista (2009)
Jostakin kotoisin (2011)
Geoetsivät ja rahakäärön arvoitus (2013)
Geoetsivät ja vaeltava aave (2013)
Geoetsivät ja muinaishaudan salaisuus (2014)
Geoetsivät ja vesiseikkailu (2015)
Geoetsivät ja salaperäinen Sasu (2015)
K 18 (2016)
Geoetsivät ja yksikätinen madonna (2016)

Osta kirja:
CDON
Adlibris
Suomalainen kirjakauppa
Prisma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)