Lehtikaalisipsit
olivat yhteen aikaan iso hitti, mutta en tiedä ketään, joka olisi niitä nyt
viimeaikoina tehnyt. Itse innostuin lehtikaalisipseistä vasta äskettäin ja
ajattelin nostaa kyseiset herkut nyt uudestaan esiin.
Valmiita lehtikaalisipsejä.
Olen tehnyt
lehtikaalisipsejä nyt useamman kerran tällä Kotikokin reseptillä. Ensimmäisellä
kerralla sipsit eivät tahtonut jotenkin onnistua, kun tein täysin ohjeen
mukaan. En esim. ymmärtänyt, mitä ihmettä lehtikaalin ruoto tarkoittaa. Nyt
jälkeenpäin oletan, että kyseessä on se paksu osa keskellä lehtikaalin lehteä.
Myöskin aineiden sekoittamiseen ja paistamiseen tein omia muutoksia.
Lehtikaalin lehti ja palasia. Keskellä olevaa paksua kohtaa ei siis käytetä.
En osaa oikein sanoa, miten lehtikaalisipsien makua kuvailisi. Itse lehtikaali ei hyvin rapeassa sipsissä omasta mielestäni pahemmin maistu, vaan enemmän huomio kiinnittyy rapeuteen ja mausteisiin.
Voisi kuvitella, että kun kyseessä on kaali, olisi kyseessä terveellinen naposteltava. Kysyin asiasta opettajaltani. Toki lehtikaalisipsit ovat perunalastuja terveellisempiä, mutta esim. soijakastikkeessa ja mausteissa voi olla piilosuolaa.
Kiva vaihtoehto
naposteltavaksi!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)