maanantai 21. lokakuuta 2024

Tunnelmia kesältä 2024 osa 3 - elokuu

Syksy on pitänyt sisällään niin monenlaista ohjelmaa, että blogin kirjoittaminen on jäänyt vähemmälle ja kesälomatunnelmien elokuun julkaisu on unohtunut täysin! Vaikka tätä kirjoittaessani on jo lokakuu, haluan kuitenkin kirjoittaa elokuun kesätunnelmista, että saan tänäkin vuonna kesän juttusarjan täyteen!

Elokuun vietimme perheeni (mies ja kissa) kanssa lähinnä kotioloissa. Toki teimme jotain pienempiä reissuja esim. Jyväskylään. Lisäksi arki alkoi, kun mieheni palasi töihin ja itse löysin uuden harrastuksen musiikin tuottamisesta!

Alla vielä hieman elokuun tunnelmia.


Kesän ensimmäinen ja viimeinen jäätelökioskijäätelö. En muuten olisi malttanut ostaa, mutta kun jäätelöitä myytiin loppukesästä puoleen hintaan ja lisukkeet kaupan päälle, niin hinta ei enää päätä huimannut. Kuvassa vaniljapehmistä lakritsikastikkeella ja strösselillä.


Löysin Youtubesta valtavasti erilaisia askarteluideoita, joista päätin lähteä kokeilemaan kukkia suodatinpusseista ja piippurasseista.


Yhtenä iltana vietimme lautapeli-iltaa, johon kuului Kimble, Tilkkutäkki ja Afrikan tähti. Afrikan tähti oli yllättävän jännittävä, sillä Afrikan tähti löytyi viimeisestä mahdollisesta paikasta. Jos ihmettelet miksi pelini näyttää erikoiselta, kyseessä on Afrikan tähden erikoispainos.


24.8. vietettiin Ukrainan itsenäisyyspäivää. Veimme vauvanvaatelahjoituksen Apua Ukrainaan ry:lle ja poikkesimme myös Jyväskylän keskustassa itsenäisyyspäivän tapahtumassa. Tapahtumassa oli erilaisia palveluita ja myyntituotteita, joiden tuotot ohjattiin Ukrainan auttamiseksi.


Laku-kissan kotiintulopäivää vietetään 4.8. Koska Lakun syntymä-aika ei ole tiedossa, vietämme tuolloin myös Lakun syntymäpäivää. Laku sai Mustista ja Mirristä mieluisan lahjan - kissanminttuleluja!


Rakastan Haanpään kesäkahvilaa, jota kutsun myös alpakkapaikaksi. Monesti olemme mieheni kanssa miettineet, että pitäisi joskus käydä syömässä siellä hampurilaisateriat - tuoksu ja näky kun on aina niin herkullinen. Ja ruokahan oli ihan super hyvää!


Tänä vuonna alpakkapaikassa päästiin ihailemaan myös pikkualpakoita, kun alpakoita syntyi kesällä peräti kaksin kappalein: Aaron ja Antonio.


Laku-kissa voi hyvin ja on usein arjen askareissa mukana! :)


Elokuun lopussa nettiin alkoi ilmestyä ilmoituksia, miten ihmisillä on ylimääräisiä omenoita, joita saisi hakea. Muistelin, että myös mieheni siskolla on omenapuu ja ajattelin kysyä, onkohan hänelläkin samaa ongelmaa, että omenoita olisi liikaa? No, saatiinhan me niitä iso ämpärillinen ja pyöräytimme 3 omenapiirakkaa. Olisi varmasti piisannut vielä moneenkin!
 
Syksyni on lähtenyt hyvin käyntiin. Löysin tosiaan musiikin tuottamisesta uuden harrastuksen, jota käyn kerran kahdessa viikossa opiskelemassa Jyväskylässä. Lisäksi aloitin verkko-opinnot Etelä-Savon Ammattiopistossa. Käyn kurssia, jonka teema on tekstiililajittelun osaaja. Odotan todella innolla lähestyvää talvea ja joulua, eli kesää ei ole siis ihan heti ainakaan ikävä!

maanantai 16. syyskuuta 2024

Vierailulla Pitsi ja Palmikko -lankakaupassa Lahdessa

Lahti on itselleni aluetta, jossa en ole juurikaan vieraillut. Kun muutimme Jämsänkoskelle, sijainti on ollut sellainen, että matkustaminen onnistuu hyvin moneen isoon kaupunkiin: Jyväskylään, Tampereelle ja Lahteen. Olen nyt käynyt Lahdessa muutaman kerran ja pikkuhiljaa kaupungista on alkanut löytymään kivoja käyntikohteita, joista joistakin on tullut vakiopaikkoja. Näin innokkaana käsitöiden tekijänä yksi suosikkipaikoistani on käsityöliike Pitsi ja Palmikko.

Pitsi ja Palmikko on vuosia asiakkaita palvellut käsityötarvikeliike, jolla on vuosien varrella ollut useampi omistaja. Tällä hetkellä liikkeellä on menossa neljäs "sukupolvi", joka on palvellut asiakkaita kuusi vuotta. Myymälän nimi on vaihtunut vuosien varrella useampaan kertaan, mutta kaupan idea ja sijainti on muuttunut vain hieman. Myymälää kuvaillaan laatulankojen herkkukauppana - hinnat eivät ole halvimpia, mutta toisaalta ei kalliimpiakaan. Markettilankoja ei myymälästä löydy, vaan myymälä haluaa tarjota hyviä vaihtoehtoja. Lankojen lisäksi myymälässä on monenlaisia tarvikkeita etenkin neulontaan ja virkkaamiseen.

Lankakauppa Pitsi ja Palmikon löytää osoitteesta
Vesijärvenkatu 26, 15140 Lahti. Myymälä sijaitsee Vesijärvenkadun ja Kirkkokadun kulmassa. Myymälä on avoinna ma-pe 10-17 ja la 10-14, mutta ajankohtaiset aukioloajat kannattaa tarkastaa mm. myymälän nettisivuilta tai somesta. Mikäli paikanpäälle ei pääse, on myymälällä myös verkkokauppa.

Tutustu myös Pitsi ja Palmikon somekanaviin! Kanavilla mm. myymälän viimeisimpiä uutisia ja ideoita.
Facebook: Pitsi ja Palmikko
Instagram: pitsijapalmikko


Käydään vielä myymäläkierroksella:


Pitsi ja Palmikko ulkoa katsottuna. 
Myymälä sijaitsee Vesijärvenkadun ja Kirkkokadun kulmassa Lahden keskustassa.


Heti sisälle saavuttua huomaa värien täyttämän pienen lankakaupan, josta löytyy runsaasti myös ideoita. Uusia ideoita ja kuhunkin kauteen sopivia lankoja pyritään tuomaan hyvin esiin.

 
Myymälästä löytyy myös monenlaisia virkkuukoukkuja ja tarvikkeita käsitöihin.



Myymälässä on ihana käsityönurkkaus, jossa järjestetään mm. joka kuukauden ensimmäinen tiistai vapaa neuleilta.


Mm. sukkalankoja on mistä valita!


Omat henkilökohtaiset suosikkini, eli puuvillalangat. Teki sitten laukkua, pehmolelua tai pitsiliinaa, mieluisia värejä löytyy varmasti!



Puisesta kaapistosta löytyy iso valikoima erilaisia puikkoja aina pienistä 2mm puikoista isoihin, kokoon 12mm asti. Materiaaleina puikoista löytyy puu, bambu ja metalli.


Suloiset vauvan nutut mallitöinä. Myös vauvoille sopivia lankoja löytyy!



Myymälästä löytyy myös käsintehtyjä Leikkaan kortteja vaihtuvin teemoin.



Mikäli myymälästä löytää jonkin kiinnostavan idean, kannattaa siitä rohkeasti kysyä! Itse kiinnostuin tästä paperilangasta tehdystä pussukasta, johon ei ole ohjetta, mutta se on silti helppo tehdä. Sain myös kokemuksia kyseisestä langasta. Itse olen aina ajatellut, että paperilangasta valmistetut tuotteet menisivät esim. sateessa huonoksi, mutta kuulemma tuotteet ei pikku sateesta hätkähdäkään! Ehkä siis joskus maltan kokeilla myös tehdä jotain paperilangasta!

Kiitos Pitsi ja Palmikko yhteistyöstä!

sunnuntai 18. elokuuta 2024

Katsaus Yhteinen sävel -kirjaan

Euroviisut on mielestäni ihana tapahtuma monestakin syystä. Ei ainoastaan musiikin takia, vaan kyseisessä tapahtumassa on niin paljon muutakin. Nykyään musiikin lisäksi esityksiin panostetaan ja show on kasvanut kokoajan isommaksi ja isommaksi. Lisäksi on kiva tutustua niin isäntämaihin kuin osallistujamaihin. Vuosien mittaan tapahtuma on saanut paljon uusia osallistujamaita, jonka myötä myös paljon uusia faneja. Euroviisuissa on ihana nähdä, miten niin monesta maasta ja kulttuurista ihmiset kokoontuvat yhteen ja kaikilla on jotain yhteistä. Kun viisuja katsoo, monesti olen kadehtinut, miten onnekkaita jotkut ovat, kun pääsevät tapahtumaan ihan paikanpäälle! Euroviisuja katsoo vuosittain miljoonat katsojat ympäri maailmaa ja ainakin nimenä Euroviisut on monelle tuttu. Onkin hienoa, että joku on keksinyt, että hei, tästähän voisi saada hyvän tarinan - ja vielä hyvän sellaisen!


Mitä kirja sisältää?
Kirja alkaa Brightonista, Iso-Britanniasta vuodesta 1974. Ajalta, jolloin Euroviisut oli tapahtuma, missä yleisössä istuttiin nätisti taputtaen kappaleiden päätyttyä. Kun Abban Waterloo päättyy, Tom ja mystinen tyttö ei muista välitä vaan osoittavat suosiota seisoen kädet korkealla taputtaen. Tytön ja Tomin katseet kohtaavat ja heidän tarinansa alkaa. Vuosia myöhemmin Tom ja mystinen tyttö Julie ovat Millien isovanhempia ja he menevät yhdessä Millien ystävän Jamesin kanssa Osloon, Norjaan, vuoden 2010 Euroviisuihin. Oslossa Millie ja James tutustuvat australialaiseen Noahiin ja saksalaiseen Ingridiin ja he tekevät sopimuksen nähdä toisiaan joka vuosi Euroviisujen merkeissä. Kirjan tapahtumat kestävät aina vuoden 2023 Liverpoolin, Iso-Britannian Euroviisuihin ja vuosien varrella tapahtuu kullakin ystävyksellä paljon: ystävyyttä, rakkautta, menetyksiä, opiskelua, uusia uria ja monenlaisia muita tapahtumia. Ajat muuttuvat, ihmiset muuttuvat. Pysyykö ryhmä kasassa? 

Yleinen arvio kirjasta:
Aluksi hieman pelästyin, kun kirja alkoi vuodesta 1974, että miten vanhoja asioita kirjassa tullaan käsittelemään? Siksi lähinnä, että itse aloin seuraamaan viisuja säännölisesti vuodesta 2006, josta eteenpäin voin sanoa, että itselläni on muistoja jokaisista Euroviisuista siitä eteenpäin. Sitä aiempiin en osaisi samaistua, millaista aikaa silloin elettiin ja millaista Euroviisuissa on ollut. Onneksi kirjassa hypätään kuitenkin vuoteen 2010 ja Oslon Euroviisuihin, jotka muistan hyvin. Kirjan tapahtumia osaa jotenkin selkeästi kuvitella mielessään, kuten yleisön, lavan ja esitykset. Jos lukijalla ei ole muistikuvia joistakin viisuista, onneksi esim. Youtube on täynnä esityksiä kultakin vuodelta. Mitä tulee kirjan henkilöihin, tykkään siitä, että kaveriporukassa on hyvin erilaisia henkilöitä erilaisista taustoista ja miten elämät menee ihmisillä eri tavoilla. Tykkään myös siitä, että vaikka vuosia kuluisi, myös aikuisempana voi löytää oman juttunsa ja toteuttaa unelmiaan. Sanoisin, että kirjassa on useita hyviä sanomia. Jotkut kirjan luvuista oli vähän turhan pitkiä, mikä välillä hidasti omaa lukemistani, mutta sitten toisaalta tarina oli niin mielenkiintoista, että pitkätkin luvut luki nopeasti. Itse tykkäsin kirjasta kovasti ja suosittelisin kirjaa etenkin Euroviisufaneille ja nuorille aikuisille. Oma arvioni 4/5.

Tutustu myös kustantajan esittelyyn kirjasta tästä.

Tutustu myös lukunäytteeseen kirjasta tästä.

Kirjan perustiedot:
Englanninkielinen alkuteos:
Somewhere in the Crowd
Julkaistu: 4/2024
ISBN:
9789524100502
Kirjastoluokka: 84.2
Koko: 315 sivua
Ulkoasu: Sidottu (kovakantinen)
Kustantaja: Minerva
Kirjoittanut: Katrina Logan
Suomentanut:
Matilda Forstadius

Osta kirja:
Adlibris
Suomalainen kirjakauppa

Prisma
Minerva

Sopii Helmet-lukuhaasteen 2024 (esimerkiksi) kohtiin:
7. Kirjassa rakastutaan
17. Kirjassa on ärsyttävä henkilöhahmo
29. Kirjassa valehdellaan
49. Kirja on julkaistu vuonna 2024

torstai 15. elokuuta 2024

Tunnelmia kesältä 2024 osa 2 - heinäkuu

Heinäkuussa voisi sanoa, että helle helli, mutta itselleni helteet ovat täyttä tuskaa. Kesä on siitä kivaa aikaa, että on paljon asioita, mitä ei talvella voi tehdä, mutta silti kesä on suosikkivuodenajoista puhuttaessa itsellä viimeisenä juurikin helteiden takia. Talvella on helppoa pukea lämmintä vaatetta päälle, käpertyä viltteihin ja syödä/juoda lämmintä, mutta kesällä tuntuu, että kuumuuteen ei auta oikein mikään. Tai jos auttaa, niin vain pieneksi hetkeksi ja taas on hiki päällä. Onneksi kesä alkaa kohta olemaan loppusuoralla.

Heinäkuun alku oli meillä aika eläin teemainen: ensin kävimme Helsingissä Korkeasaaressa ja aika pian tämän jälkeen Korpilahdella sijaitsevassa Haanpään kesäkahvilassa, jossa on paljon alpakoita ja vuohia, kanoja, pupuja ja lampaita. Käymme kesäisin monta kertaa kyseisessä kahvilassa, koska tykkään siitä kovasti. Eläimiä pääsee katsomaan ilmaiseksi ja muutenkin paikka kokonaisuudessaan on ihana. Nyt oli vielä sellainen spesiaalitilanne, että alpakka oli saanut vasan! Ja kaikki eläinvauvathan on tunnetusti ihan super söpöjä.

Heinäkuussa vietin myös Lakun kanssa taas kahdenkeskistä aikaa, kun mieheni oli reissussa. Tein paljon mm. erilaisia käsitöitä, katselin suoratoistopalveluista ohjelmia ja elokuvia ja viettämällä aikaa tietokoneella.

Kuun lopussa taas vietettiin mieheni kanssa yhteistä aikaa mm. bilistä pelaten, kätköilyretkellä Luhankaan ja keräämällä rahaa Unicefille. Monenlaista mahtui heinäkuuhun!


Mentiin sitten lähelle tai kauaksi, HitMixillä on tapana soida autossa!


Korkeasaaressa piisasi heinäkuussa paljon kävijöitä! Jos Korkeasaareen suunnittelee retkeä, kannattaa etukäteen miettiä hyvin esim. millä Korkeasaareen menee, jos on auto niin mihin pysäköi, mitä ottaa mukaan jne. Korkeasaaressa kävelyä tulee paljon ja aikaa kuluu monia tunteja, joten kannattaa ottaa juomaa ja evästä mukaan ja lähteä sillä ajatuksella, että aikaa kuluu sen minkä kuluu. Itseäni rupesi hieman ahdistamaan rakennukset missä liikutaan ja katsellaan monia eläinlajeja: niissä oli kuuma ja paljon väkeä. Monesti pidimmekin päivän aikana pieniä lepo/juomahetkiä, mitä suosittelen ihan kaikille. Oli mahtava päästä näkemään esim. tiikeri ja leopardi, mutta suosikkejani on silti ehkä pikkumangustit (kuvassa) ja saukot.



Haanpään kesäkahvilan pikkuinen: Aaron! 
Myöhemmin myös toinen alpakka sai vasan, joka nimettiin Antonioksi.


Heinäkuussa tein monenlaisia käsitöitä. Tässä olen alkamassa tekemään makrame-koria.


Kätköillessä haimme evästä Luhangan kyläkaupasta
Meillä kävi tuuria, kun hyvät täytetyt leivät olivat tarjouksessa!


Välillä sitä tulee niitä "mitähän sitä oikein tekis" hetkiä. Mieheni ehdotti, että lähetäänkö pelaan biljardia? Sehän sopii! Biljardia pelasimme Jämsän Himoksella sijaitsevassa Willissä Lännessä.



Hellepäiviä, eli yli 25c ylittäviä päiviä oli monta, mutta menihän se 30c myös rikki!



8.7.2024 luin uutisen, jossa kerrottiin Venäjän pommittaneen lastensairaalaa Ukrainassa. Tämä pisti niin vihaksi ja rupesin miettimään, että emme ole hetkeen pitäneet Jämsässä Unicef-keräystä ja nyt jos koskaan sellaiselle voisi olla hyvä ajankohta. Menimme mieheni kanssa pariksi tunniksi keräämään yhtenä päivänä rahaa Unicefille ja saimme kerättyä yhteensä pikkusen yli 200 euroa, mikä on todella hyvä summa, kun ajattelee paljonko esim. vettä, lääkkeitä tai muita avustustarvikkeita kyseisellä rahalla saa.


Kuun lopussa ilmestyi The Sims 4 peliin uusi lisäosa: lemmenhuumaa. Olin tilannut pelin ennakkoon ja oli kiva päästä pelaamaan uutta lisäosaa! Olen tehnyt itsestäni, miehestäni ja kissastani omat versiot Simssiin, mutta toisin kuin oikeassa elämässä, muutin meidän uuden lisäosan kaupungissa olevaan kattohuoneistoon! Kattohuoneistosta on kiva katsella pilviä ja tähtiä flirttiviltiltä. :)


Koska uudessa Sims lisäosassa on paljon uutta, halusin myös tehdä jotain täysin uutta. Tein ihan mielikuvituksellisen simin: Elisa Tammisen. Elisa on hyvä, ulospäinsuuntautunut ja lemmenkipeä. Hän työskentelee rakkausalalla ja vapaa-päivinään tykkää käydä treffeillä. Elisa asuu aloittelijatalossa kaupungissa, joka tuli uuden lisäosan mukana. Jos Elisan haluaa omaan peliinsä, löytyy hän galleriasta tunnuksella: Venlas-89.


Heinä-elokuun vaihteessa mieheni veli kävi useamman yön kylässä ja vähän mietin, mitenköhän Laku mahtaa suhtautua. Mutta Laku suhtautui vieraaseen yllättävän hyvin! Olikohan vierailijan farkkutakissa joku kiva tuoksu?

Kohti elokuuta ja arkea!


torstai 18. heinäkuuta 2024

Tunnelmia kesältä 2024 osa 1 - kesäkuu

Vuoden 2024 kesäkuun voisi oikeastaan jakaa kolmeen osaan: ensin vietimme mieheni kanssa yhdessä aikaa, sitten olin kahdestaan Lakun kanssa kotona mieheni ollessa vanhemmillaan ja lopuksi itse lähdin vanhempieni luo mieheni ollessa kotona - täytyyhän Lakulla olla seuraa. Yksi isoimmista syistä, miksi aikoinaan Jämsänkoskelle muutimme, on juurikin se, että olemme kummatkin lähempänä vanhempiamme ja että kyläily vanhempien luona on helpompaa. Jämsänkoskelta on myös helppo lähteä retkille oikeastaan minnepäin Suomea tahansa ja erilaisten retkien teko onkin kesässä yksi parhaita asioita. Kesäkuun alussa yhdessä Lahdessa, puolivälissä Jyväskylässä ja lopussa Nokialla ja Tampereella.


Kesäkuun alussa kävimme Lahdessa, jossa järjestettiin Lahden Miniatyyri Markkinat. Itse kävin tapahtumassa nyt toista kertaa ja oli kiva nähdä sekä uusia, että vanhoja tuttuja. Tokihan jotain pieniä ostoksiakin tarttui mukaan!


Kuun alussa ja puolivälissä jännitin tosi paljon yhtä lääkärin tutkimusta ja kuvittelin kaikkea mahdollista. Tutkimus meni kuitenkin hyvin ja olen terve. Halusin juhlistaa asiaa päivällä Jyväskylässä ja hyvällä ruualla. Päädyimme yhteen vakiopaikkaamme, eli Keljon ABC:lle.


Laku kissa voi hyvin! Lakulla on tosin yhdessä vaiheessa ollut pissailua vääriin paikkoihin ja päätimme viedä Lakun eläinlääkärin tarkastukseen. Lakulla on muutenkin tapana käydä kerran vuodessa tarkastuksessa, jossa katsotaan mm. miltä hampaat näyttää. Kissan pissailu vääriin paikkoihin voi johtua hyvin monista syistä. Itse mietin, että todennäköisiä syitä ovat olleet helle ja vieraiden käyminen kylässä. Eläinlääkärissä Lakulla huomattiin ikenissä tulehdusta ja Laku sai kipulääkekuurin. Pissailua ei nyt ole ollut, mutta Laku on menossa uudemman kerran eläinlääkäriin hammashoitoon. Lakusta pidetään hyvää huolta!


Kuun loppupuolella menin vanhempieni luo Nokialle, jossa myös Arska kissa asustaa. Arska on iältään jo peräti 17-vuotias ja on iältään nyt toiseksi vanhin kissa joka vanhemmillani on ollut. Ikä näkyy Arskassa jo mm. siten, että hän nukkuu paljon ja on joko todella huono kuuloinen tai kuuro. Arskalla on hyvät eläkepäivät ja myös Arskasta pidetään hyvää huolta!


Vanhemmillani on iso puutarha ja äitini rakastaa erilaisia kukkia, joita oli pihassa monenlaisia, kun olin käymässä.


Vanhempani olivat hankkineet vaikka mitä herkkuja: jäätelöä, mansikoita, mustikoita... Ajattelin hieman leikitellä näillä ja koota kivan jäätelöannoksen.

Kuun lopulla olikin aika lähteä kotiin ja kohti heinäkuuta!


sunnuntai 14. heinäkuuta 2024

Euroviisut 2024 Malmö - omat pisteeni ja muita ajatuksia

Vuoden 2024 Euroviisut järjestettiin (taas kerran) Ruotsin Malmössä, kun Ruotsin Loreen voitti (taas kerran) Euroviisut olemalla ensimmäinen nainen, joka on voittanut Euroviisut kahdesti. Tänä vuonna finaali järjestettiin 11.5. päättyen Sveitsin Nemon voittoon kappaleella The Code. Kun kirjoitan tätä blogijuttua, viisuista on siis kulunut jo reilusti aikaa, mutta vasta nyt itselläni on aikaa istua kunnolla alas ja kirjoittaa ajatuksiani viimeisimmistä Euroviisuista. 

Vuoden 2024 Euroviisut oli mielenkiintoiset monella eri tapaa:

Ensimmäisenä mainittakoon se, että itse Ruotsi näkyi Euroviisuissa todella vähän. Tarkoitan, että esim. jokaisen maan esittelyvideoissa/postikorteissa ei ollut mitään Ruotsista, vaan kunkin maan vanhoja edustajia ja tietenkin esittelyt uusista edustajista. Lisäksi menneet ajat oli tämän vuoden Euroviisuissa vahvasti esillä, kun mukana oli mm. monia aiempien vuosien artisteja esiintymässä. Itse tykkäsin tämän vuoden viisuista, sillä Ruotsi on ollut Euroviisuissa nyt niin monta kertaa järjestäjänä, että myös Ruotsi maana ja kulttuurina on tullut jo tutuksi.

Toisena nostaisin esiin Euroviisulavan. Joka vuosi lava on tavalla tai toisella erilaisempi ja sitä miettii, miten lavat voi vielä kehittyä? Nyt oli mielenkiintoista nähdä plussan muotoinen lava, jonka ympärillä oli yleisöä ja artistit pääsivät esiintymään moneen suuntaan. Tähän kun lisää vielä kaikki tällä hetkellä keksityt tehosteet mitä viisuissa käytetetään niin vau!

Kolmas, ehkä isoin asia mikä tänä vuonna oli esillä, oli tapaus Israel/Gaza. Itseäni ärsyttää monien käytös todella paljon tähän liittyen. Jo ajoissa ilmoitettiin, että Israel on mukana Euroviisuissa, joten silloin myös on selvää, että Israel on joo semifinaaleissa, mutta on mahdollisuus myös päästä finaaliin, niin kuin Israel ansaituski pääsikin. En usko että kellään Israelin Euroviisutiimistä, saatika hyvin harvalla Israelin kansasta on mitään tekemistä koko Gazan tilanteen kanssa. Euroviisujen teema on United By Music, eli musiikin yhdistämä. Miksi ihmeessä tavalliset Israelilaiset ei saisi olla osana tätä porukkaa? Lisäksi Israelin kappale oli todella kaunis ja artisti hyvä - miten jotkut kehtaa buuata esityksen aikana? Itse olen todella järkyttynyt myös kansainvälisten raatien toiminnasta. En nyt muista minkä maan raatilainen sanoi, että oli pahoillaan että joku antanut Israelille pisteitä. Hei come on, Euroviisut on laulukilpailu, jossa arvostellaan lauluja ja esitystä, ei maan politiikkaa/toimintaa! Jos EBU jotain kokouksia tulevaisuudessa järjestää, omasta mielestäni pitäisi miettiä, ketä raateihin oikein päästetään. Israel sai raadeilta ihmeen vähän pisteitä. Onko raadit todella sitä mieltä, että muut kappaleet olivat vaan parempia vai eikö raadeilla riittänyt uskallus antaa pisteitä? Vai boikotoiko raatilaiset Israelia? Tällaiset asiat pitäisi mielestäni selvittää ja varmistaa, että tulevaisuudessa raadit on oikeasti ammattilaisia. Myös useampi artisti meinasi jättää finaalin väliin Israelin takia ja pari pisteiden antajaa, myös Suomen Käärijä, jätti pisteiden antamisen väliin. Miksi? Jos asia on sovittu ja pitkään ollut tiedossa että Israel mukana, niin miksi yhtäkkiä peruu? Miksi asiaa ei voi sanoa ajoissa, että ei ole mukana?

Sitten sattui vielä tapaus Alankomaat ja diskaus. No, itse en ole ollut paikalla, enkä tiedä mitä siellä tarkalleenottaen on tapahtunut, mutta jos se pitää paikkaansa, että artisti on käyttäytynyt väkivaltaisesti ja rikkonut kameran, niin en ole yllättynyt, että se johtaa myös tutkintaan ja EBU:n on pakko puuttua asiaan. Itse olen todella pettynyt Alankomaiden edustajaan, koska kyllä nyt aikuisten ihmisten, oli tilanne mikä tahansa, pitäisi osata käyttäytyä asiallisesti. Euroviisut on tapahtuma, joista moni vain unelmoi ja lisäksi Euroviisut on tapahtuma, joihin harvat pääsee esiintymään. Jos näin mieletön mahdollisuus elämässä annetaan, niin ei tälläsiä virheitä saisi tapahtua. Varmasti jokainen maa, myös Alankomaat, maksaa ison hinnan Euroviisuihin osallistumesta. En osaa edes kuvitella, miten pettyneitä paitsi itse Alankomaiden edustajat, mutta myös alankomaalaiset ovat, etteivät he päässeetkään finaaliin. Monet kuitenkin tuntuvat antaneen Alankomaan edustajalle anteeksi, sillä Joost Kleinin kappale Europapa on noussut yhdeksi tämän vuoden kuunnelluimmista Euroviisu-kappaleista. Olisi mielenkiintoista tietää, miten finaalin pisteet olisi mennyt erilailla, jos Alankomaat olisi ollut mukana? Toivottavasti tästäkin tapauksesta opitaan jotain ja EBU kehittää järjestelmiä vastaavien tilanteiden varalle.

Tulipahan tekstiä! Mutta hei, nyt siihen parhaimpaan osaan, eli omaan pistelistaan. Omat pisteeni olen antanut heti finaalin jälkeen sen hetkisen fiiliksen mukaan. Näin jälkikäteen joitakin kappaleita olisin nostanut ja joitakin laskenut, esim. Norja olisi pudonnut pari sijaa, kun taas Sveitsi ja Itävalta nousseet. Mainittakoon vielä se, että tässä annan pisteitä ihan ns. tavallisena katsojana. Jos olisin ammattilaisraadissa, silloin kappaleita pitäisi katsoa eri näkökulmista ja lista voisi näyttää ihan toiselta. Mutta, tässäpä pisteeni:

12 p - Kroatia: Kroatia oli paljon otsikoissa, kun heidän kilpailukappaleensa julkaistiin. Jotkut olivat sitä mieltä, että kappale olisi Käärijä kopio. Jopa Käärijä itse kommentoi, että kyseessä ei ole kopio. Vähän saman tyylistä hyvää meininkiä kylläkin, eikä se mielestäni väärin ole. Kertosäkeistö jää päähän ja yleisö on mukana niin laulaen, kuin tansssien. Kappaleessa on mielestäni myös hyvä tarina. Harmi, että Kroatialle kävi sama kuin Suomelle viime vuonna, eli yleisöäänillä olisi voittanut, mutta tuomariäänien takia ei.

10 p - Israel: Omasta mielestäni Israelin kappale oli kaunis, kuten myös itse esitys. Olen todella hämmentynyt siitä, miten vähän Israel sai pisteitä raadeilta. Onneksi Israel sai kuitenkin ansaitsemansa yleisöäänet ja jopa Suomen yleisöltä täydet 12 pistettä.


8 p - Norja: Norjan kappale oli mielestäni kivan erilainen, mystinen ja tykkään myös pienestä rokkivivahteesta. Olen todella yllättynyt, miten Norja oli finaalin viimeinen.
Mielestäni finaalissa oli monia paljon huonompiakin kappaleita ja esityksiä. Mutta onneksi Norja sai kuitenkin ansaitusti finaalipaikan!

Loput pisteet:
7 p - Sveitsi
6 p - Itävalta
5 p - Ranska
4 p - Georgia
3 p - Kypros
2 p - Slovenia
1 p - Ukraina

Kiitos Ruotsille upeista Euroviisuista!

Videot:
@EurovisionSongContest / Youtube.

tiistai 18. kesäkuuta 2024

My day: 8.6.2024 - Retki Lahteen miniatyyrimarkkinoille + koti-ilta

Lauantaina 8.6.2024 vietettiin Lahdessa perinteisiä miniatyyrimarkkinoita, joita olin odottanut kovasti, koska edellisenä vuotena kyseinen tapahtuma jäi itseltäni välistä. Erilaisia miniatyyritapahtumia järjestetään toki ympäri vuoden eri paikkakunnilla, mutta monesti näihin muihin tapahtumiin tulee itselleni vaikeuksia joko liikkumisen tai ajankohdan vuoksi. Tätä Lahden reissua olin kuitenkin suunnitellut pitkään ja oli ihan huippua, että mieheni lähti kuskiksi ja sai samalla touhuta Lahdessa omia juttujaan, kun itse hoidin omia asioitani. Miniatyyritapahtuman lisäksi kävin mm. paikallisessa lankakaupassa ja kauppakeskuksessa. Kotiin saavuimme hyvissä ajoin, jotta Laku kissa sai ruokansa ja aikaa jäi hyvin vielä puuhailla kotonakin loppu päivästä vaikka ja mitä, kuten leipomista, tietokoneella hengailua ja sarjojen katsomista.


Päivä alkoi automatkalla Lahteen, jonka yhteydessä pysähdyimme myös geokätköilemässä.
Läheltä yhtä kätköä löysin neliapilan! :)


Lahdessa ensimmäinen pysäkkini oli kauppakeskus Syke ja Normal. Normalissa oli paljon erilaisia Mystery bageja, joista ostin 4 euron pussin teemalla hiukset ja 10 euron pussin teemalla koti. Jälkeenpäin, kun tutkin kotipussia pienestä ruudusta, mietin, että onkohan tämä sittenkään sellainen pussi mitä haluan? Myin pussin jälkikäteen eteenpäin Jämsän paikallisessa kirpputoriryhmässä Facebookissa samaan hintaan millä ostinkin.


Sykkeen jälkeen laitoin Google Mapsista opastuksen päälle lankakauppa Pitsi ja Palmikkoon. Meni tovi ihmetellessä, mihin suuntaan oikein pitäisi lähteä, mutta lopulta löysin kuitenkin oikean reitin. Pitsi ja Palmikossa otin kuvia tulevaa blogijuttua varten ja tarttui mukaan toki pieni kerä lankaakin!


Sitten olikin aika siirtyä itse miniatyyrimarkkinoille! Olin aikaisemmin ilmoittanut Facebookin Muotinuket - Fashion dolls -ryhmässä tulevani paikalle tietyille pöydille klo 13.45 ja 14.15, jolloin olisi kiva ottaa yhteiskuvia nukeista ja tietysti nähdä muita harrastajia. Kerkesin jo huokaista, että eikö paikalle tosiaan tullut ketään, mutta onneksi paikalle ilmestyikin lopulta kaksi muuta harrastajaa nukkeineen! Itse sain ainakin paljon hyviä kuvia, toivottavasti kaikki muutkin! :) Miniatyyrimarkkinoilta löytyi tuttuun tapaan lisäksi vaikka mitä ihania miniatyyrituotteita, joista itse ostin mm. yhden nuken, miniatyyri suklaalautasen ja pari ohjelehteä, missä on ohjeita erilaisien miniatyyrijuttujen valmistamiseen.


Sitten olikin aika lähteä kohti kotia sillä suunnitelmalla, että hakisimme jostain vielä jotakin syömistä. Vähän arvoimme, menisimmekö Prismaan vai mäkkäriin, mutta päätimme hemmotella itseämme retkipäivän kunniaksi ja valitsimme mäkkärin. Ensimmäistä kertaa elämässäni kokeilin mäkkärin nugetteja, koska en voinut syödä hampurilaista tällä kertaa syystä, jota en nyt tässä lähde avaamaan. Nugetit oli ihan jees, mutta kyllä enemmän tykkään hampurilaisista.


Kotiin tullessa ensin hoidettiin tietenkin tärkein asia, eli Lakun ruokkiminen ja huomioiminen. Tämän jälkeen purin reissulta mukaan tarttuneita ostoksia. Avasin Normalin pienen Mystery bagin, josta tuli shampooharja ja hiusnaamio. Kumpikin tuote kiinnostaa, joten menevät kummatkin testiin!


Sitten vietinkin tuttuun tapaan aikaa tietokoneella. Aikaa kuluu paljon esim. somessa, mutta luen myös päivän uutisia, katson sähköpostin, luen parit sarjakuvat ym.


Illalla päätin vielä tehdä jotain itselleni hyvin epätavallista, nimittäin leipoa! Olin jonkinaikaa tietyllä erikoisruokavaliolla, jonka vuoksi päätin leipoa itse, jotta todella tietäisin, mitä syömäni leipä sisältää. Leivoin sämpylät tällä Kotikokin reseptillä, jossa on vain 6 eri raaka-ainetta. Sämpyläthän on aina parhaimmillaan heti uunista tulleina, mutta kyllä nämä vielä muutamankin päivän jälkeen ihan syötäviä oli. Itselle tuli hyvä fiilis onnistumisesta!
 

Iltaisin meillä on tapana mieheni kanssa hengailla olohuoneessa. Välillä katsotaan sarjoja, välillä leffoja, välillä mieheni pelaa jotain konsolilla, mitä itse tykkään puolestaan katsella. Itse pelaan konsolilla välillä oikeastaan vain Sims 4:sta. Simssissä on käynnissä jonkinlainen kirjautumistapahtuma, jossa joka päivä kirjautumalla saa välillä palkintoja peliin. Siispä kirjaudun peliin tapahtuman ajan joka päivä!


Loppuillasta katselimme yhtä suosikkisarjaani: Frendejä.
Tunnistatteko kohtauksen ja mitä Janice sanoo?

Tälläinen päivä tällä kertaa! :)

keskiviikko 5. kesäkuuta 2024

Avataan Normal Mystery bag: seka 10 e

Koska aikaisemmin avaamistani Normalin Mystery bageista jäi hyvä fiilis (ja aihe tuntui kiinnostavan myös lukijoita!) ja satuin pitkästä aikaa Jyväskylän kauppakeskus Sepässä kyseisiä pusseja huomaamaan, päätin ostaa taas yhden pussukan testiin teemalla seka. Aluksi pidin myymäläkierrokseni ajan korissa toista pussia, mutta lopulta kassalla vaihdoinkin toiseen. Olisi kiinnostavaa näin jälkikäteen tietää, olikohan pussien sisällöt kuitenkin ihan samat vai olisiko niissä ollut eroavaisuuksia? No kuitenkin. Aiemmat pussini ostin Tampereelta maaliskuussa 2024. 10 euron hemmotteluhetki pussin esittelyyn tästä ja 7 euron sekalaista pussin esittelyyn tästä. Tämä pussi, minkä nyt esittelen, on ostettu siis Jyväskylästä 25.5.2024. Koska nyt ollaan jo kesässä kiinni, en uskonut että mitään talvista enää olisi mukana - keväistä ehkä. Tykkään näistä pusseista, koska yleensä saa jotain sellaista, mitä ei normaalisti malttaisi ostaa ja monesti myös sellaista, mille on arjessa käyttöä heti tai myöhemmin. Vain pieni osa tuotteista on sellaisia, että menee lahjaksi. Monesti olenkin siis saanut rahoille hyvin vastinetta! Mutta, lähdetään avamaan pussia!


Avaamaton Mystery bag. Luukusta kurkisti jotain pientä ja suloista!



Ensimmäinen tuote: 3-in-1 hiusharja. Todella mieleinen jo värinkin puolesta! 
Vanha hiusharjani on kyllä jo todella vanha, joten ehkä nyt on hyvä hetki vaihtaa tähän uuteen!


Toinen tuote: Teddy love hajuvesi. En oikeastaan käytä hajuvesiä koskaan, mutta tämä pullo on niin söpö etten malta luopuakkaan. Tuoksu on aikalailla ns. perustuoksu, joten ehkä sitä joskus voi maltilla hieman suihkaistakkin!


Kolmas tuote: silikoninen kasvojen pesin. Söpö, tulee ainakin testiin!


Neljäs tuote: kylpysuolalajitelma. Meillähän ei kylpyammetta ole, mutta tällänenhän on kätevä ottaa mukaan, jos sattuu vaikka johonkin hotelliin menemään, missä amme olisi. Joskus käytän ihan tavallisia kylpysuoloja myös ihan pelkästään jaloille, joten eiköhän nämäkin vielä käyttöön tule! Pisteet eläinkokeettomuudesta!


Viides tuote: sydämen muotoisia saippuaconfetteja. Eli siis näitäkin voi laittaa kylpyyn. Ei itselle käyttöä. Muistaakseni näitä oli ystävänpäivän aikaan myynnissä ja nyt siis näköjään poistotuote.


Kuudes tuote: kasvonaamiot. Hyvin harvoin ostan kasvonaamioita, mutta jos niitä saa esim. lahjaksi niin mielelläni käytän. Tykkään erityisesti peel off -tyylisistä naamioista, mitä nämäkin naamiot sattuvat olemaan! Pisteet eläinkokeettomuudesta!


Seitsemäs tuote: Bondi Sands Pure Self Tan Foaming Water. Tästä tuotteesta olen monessakin mielessä hyvin hämilläni. Siis ensinnänkin ruskettava vesi? En ole aikasemmin kuullutkaan, että sellaisia on. Ja toiseksi, kun laitoin hakuun tämän tuotteen niin minkälaisisa hinnoissa tuotteen hinta pyörii! Useissa kaupoissa hinnat on 20-30 e väliltä, edullisimmillaan 8,20 e. Ihmettelen, että eikö näitä esim. tarjoushinnoilla menisi kaupaksi vai onko kyseessä vaan sellanen tuote, mille ei ole kysyntää? Pisteet eläinkokeettomuudesta!


Kahdeksas tuote: Floral Fields hand cream. Itselle ei käyttöä, menee äidille lahjaksi. 
Pisteet eläinkokeettomuudesta!


Yhdeksäs tuote: Lizard tape. Ei nyt ihan heti ole käyttöä, mutta jää kuitenkin varastoon odottamaan mahdollista käyttöä!


Kymmenes tuote: pesusieni esim. tiskeille tai muuhun siivoamiseen. Jää siivouskaappiin odottamaan sopivaa tarkoitusta!



Yhdestoista tuote: kakkukoriste. Vähän mietin, tulisiko käyttöön vai ei, mutta tulin siihen tulokseen, että tuskin koskaan oikeasti jaksaisin itse yksin tehdä kokonaista kakkua, johon tämän laittaisi. Lahjoitan pois.


Koko setti - 10 e! Pussissa oli 11 tuotetta, eli yhden tuotteen hinnaksi jäisi n. 0,90 e. Jos miettii, että pussissa olevien tuotteiden alennusprosentti on vähintään -50%, niin väitän että monen tuotteen kohdalla on kyllä paljon enemmän. Itse olen tähän settiin tyytyväinen. Osa tuotteista tulee heti käyttöön, osa odottaa käyttämistään ja osa menee lahjaksi. Ehkä turhin tuote tässä oli itselleni tuo ruskettava vesi. Toivottavasti se kuitenkin löytää jostain käyttäjänsä!