lauantai 3. joulukuuta 2016

Tunnelmia joulumyyjäisistä Lapin Urheiluopistolla 3.12.2016

Rovaniemen Kiekko ja Lions Club Rovaniemi/Napapiiri järjestivät joulumyyjäiset Lapin Urheiluopistolla 3.12.2016. Huomasin tapahtuman Facebookista ja ajattelin, että olisi kiva poiketa joissakin joulumyyjäisissä, miksi ei vaikka näillä? Koska tapahtuman nimi on Perinteiset Joulumyyjäiset, oletan, että myyjäisiä on pidetty aikaisemminkin? Itse kävin myyjäisissä ensimmäistä kertaa. Kun ovista meni sisään, Lions Club liivisiä ihmisiä oli paljon ja ensimmäiset pöydät olivatkin tavalla tai toisella Lions Clubiin liittyviä. Myyjäisethän oli todella isot ja monipuoliset. Oli niin perinteisiä juttuja, kun sitten jotain uutta ja erilaistakin. Itse en mennyt myyjäisiin sillä asenteella, että ostanpa monta kassillista joulukoristeita ja herkkuja, vaan enemmänkin katselemaan ideoita askarteluihin ja käsitöihin ja katsomaan löytyisikö jotain uutta, kiinnostavaa ja paikallista. Paljon oli myyjiä Rovaniemeltä, mutta myös lähialueilta. Ja väkeähän piisasi. Tykkäsin kyllä myyjäisistä kovasti. Hallin reunassa olisi ollut vielä tilaa jollekin. Olisi ollut hienoa, jos paikalla olisi ollut vaikka Joulupukki tai joku paikallinen kuoro? Tästäpä ideaa ensi vuodeksi...


 Olen käynyt Rovaniemellä jo useilla markkinoilla, joissa näitä ihania karkkikoruja on ollut myytävänä. Karkkikoruja näkyi myös joulumyyjäisissä.

Kynttilät kuuluvat jouluun. Nykyään näkee välillä niinkin hienoja kynttilöitä, että pohtii, kuka näitä oikein malttaa polttaa? Myyjäisissä näkyi myös useammalla myyjällä sytykeruusuja. Upeita myös. 
Käsityöpaja Pirissan sivuille tästä.

 Erilaisia leivonnaisia ja neulottuja asusteita oli todella paljon tarjolla. Monesti mietin, että mitenköhän tuotteet myy, mutta ei kaikilla ole mummoa tai muuta läheistä, kuka leipoisi tai neuloisi. 
Arvostan kädentaitoja todella paljon.

Myyjäisissä näkyi myös tölkkinipsuista tehtyjä tuotteita. 

 Ainoa ostamani tuote myyjäisistä oli tonttulakki. Tonttulakki on mukavaa trikoota ja kuosejakin oli tarjolla monia. Itse ostin lakin, joka on samaa kuosia kuin myyjän (takana) mekko. Koska Facebook-sivu näkyy kyltissä huonosti, linkitän sen tähän.

Jorma Aalto (vas.) ja Tero Kivelä (oik). Jorma julkaisi lokakuussa esikoisteoksensa Tähdentekijä Osa 1 - Ensiaskeleet, jota hän oli myymässä. Kirjan kannen ja kuvituksen on tehnyt Tero, joka puolestaan myi tekemiään kuvia. Kuvat on maalattu spraymaaleilla ja ovat uskomattoman upeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)