tiistai 20. joulukuuta 2016

Jouluiset tarinanopat + kirjoitusharjoituksia

Ovatko tarinanopat tuttuja? Niiden idea on hyvin yksinkertainen: heitä noppaa/noppia ja saat aiheen, mistä keksiä tarina. Nopassa oleva aihe tulee olla tarinassa jollain tapaa mukana. Alkuperäinen idea tarinanoppiin taitaa olla Roryn tarinakuutiolla. Noppia on peruspakkauksen lisäksi erilaisia lisäosanoppia, kuten taikuus, historia ja rikos. Suomalaisten ilona noppia on olemassa myös muumiversiona. Mikäli tarinanopat kiinnostavat, kannattaa hakea niitä netistä tai kurkata kauppojen lautapelihyllyille. Jouluiset tarinakuutiot huomasin Tigerin nettisivuilta. Kyseessä ei ole siis aidot Roryn tarinakuutiot, mutta ajaa asiansa. Koska Rovaniemellä ei Tigeria ole, pyysin Facebookissa, jos joku löytäisi kaupunkinsa Tigerista nämä nopat. Hintaa nopilla oli 3 euroa. Halusin nämä ihan välttämättä. Testataanko noppia?

 "Joulu on ihanaa aikaa. Parasta on, kun itsellä ja  läheisillä on vapaata. On aikaa läheisille ja yhdessäololle. On aikaa rauhoittua (rauhan lintu). Joka joulu tai ainakin joulun aikoihin käyn hautausmaalla viemässä kynttilän mummuni ja pappani haudalle (enkeli). En usko Jumalaan, mutta kynttilän vieminen haudalle on joka jouluinen tapa ja kaunis ele. Läheisiä ihmisiä, jotka ovat elossa, muistan korteilla ja lahjoilla (paketti), jotka asetetaan kuusen (kuusi) alle."

Kirjoitusharjoituksia!
Heitin puolestasi muutaman kerran noppia. Minkälaisia tarinoita näistä keksit? 
Vai ehkä runon? Tai laulun? Voit kirjoittaa ihan omaksi iloksesi, 
mutta halutessasi voit myös kirjoittaa kommentteihin tarinasi.

 


1 kommentti:

  1. Kynttilä valaisee pientä tupaa. Poika istuu lattialla mummulta ja papalta tullut lahjapaketti sylissään. Lämmin kaulaliina, mummon neuloma ja papan rummut. Prum, prrumm, pruuum. Kaulaliinan hapsut heiluvat villisti pojan kaulassa. Rumpu pärisee. Ilo.

    VastaaPoista

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)