keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Lumiukko sukasta

Facebookista löytyy vaikka mitä kivoja ideoita käsitöihin. Joku aika sitten huomasin videon, jossa tehtiin lumiukko valkoisesta sukasta. Lumiukon tekeminen näytti niin helpolta, että päätin ihan kokeilla sellaisen tekemistä. Valkoisia sukkia ei tietenkään itseltäni löytynyt, joten piti lähteä ensin sukkaostoksille. Jouduin oikein monesta kaupasta etsimään ihan perus valkoisia sukkia, melkein kaikissa on nykyään jotain kuviota, raitaa tms. Halusin myös kerralla ostaa ison paketin sukkia, mikäli lumiukoista (tai muista sukka-askarteluista) innostuisi oikein kunnolla. Ostin Seppälästä pakkauksen sukkia, jossa oli kolmet valkoiset ja kahdet harmaat sukat. Näistä saisin sekä lumiukkoja, että pupuja. Jos pareja on 5, se tarkoittaisi yhteensä kymmentä lumiukkoa/pupua. Jos askarteluista ei innostuisikaan, otin tietysti sukat omaa kokoa, että sukkia voisi käyttää sitten jalassa. Hintaa Seppälän naisten sukkapaketilla oli 9,95 euroa. 

Ensimmäinen tekemäni lumiukko.

Ohjevideo lumiukkoon on hyvin selkeä. Vaikka video on englanniksi, sen ymmärtää hyvin. Poiketen videosta käytin itse silmiin tekstiilitussia. Valitettavasti oranssia tekstiilitussia en omista, joten lumiukko jäi ilman nenää. Mutta siitä tuli silti mahdottoman söpö. Videossa silmiin ja nenään käytetään nuppineuloja. Niitä kyllä olisi, mutta en halua ottaa riskiä, että esim. lapsivieras ottaisi lumiukolta silmät irti ja satuttaisi itsensä neulalla. Oman mielikuvituksen käyttäminen on sallittua. Täytyykö kaulaliinan välttämättä olla huovasta? Entä jos pipoon lisäisi vaikka virkattuja koristeita, paljetteja tai tupsun?

Video ei siis ole omani, vaan se on alunperin Facebookista löydetty ja myöhemmin etsin Youtubesta, että saan sen tähän jaettua. Todella hauska koriste ja helppo tehdä!

Hakusana videoon: sock snowman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)