sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

2014 - Hyvän musiikin vuosi

Vuosi 2014 oli monessa mielessä yllättävän hyvä vuosi, myös musiikissa. Monet artistit yllättivät uusilla julkaisuillaan, ja tässä ovat vuoden 2014 suosikkilevyni:

Haloo Helsinki! - Kiitos ei ole kirosana: Olen todella yllättynyt, että Haloo Helsinki julkaisi uutta tuotantoa näinkin pian, sillä edellinen albumi Maailma on tehty meitä varten julkaistiin vuonna 2013. Edellinen levy oli myös itselleni todella mieleinen, eikä uusi levy, Kiitos ei ole kirosana, ollut ainakaan huonompi! Ihmettelen todella paljon, miten voi levyllinen hyvää musiikkia ilmestyä näinkin pian edellisestä? Ihailtavaa on myös miten paljon bändi tekee keikkoja ja mukavaa oli myös bändin nimmarikiertue. :)

Jannika B - Šiva: Myös Jannika B on toinen yllättäjä. Jannika sanoi Iltalehden haastattelussa albumeistaan, että "Ensimmäinen oli vain pintaraapaisu. Nyt mennään pintaa syvemmälle ja revitään auki vanhat haavat". Yllätyin todella paljon myös Jannikan uudesta albumista ja siitä, miten myös Jannika on onnistunut lyhyessä ajassa tekemään näinkin hyvän levyn. Albumilla on monia kappaleita, jonka sanoitukset pistävät ajattelemaan ja jotkut kappaleet, kuten Itseni herra on ihan kuin omasta elämästäni. Pitikin laittaa kyseinen kappale soimaan samalla kun kirjoitan tätä blogitekstiä.
Kiitos ei ole kirosana (Albumi)Šiva (Albumi)

Jenni Vartiainen - Terra (Platinapainos): Jenni Vartiaisen albumi Terra julkastiin jo 2013, mutta myöhemmin albumista tehtiin myös platinapainos. En onneksi kerennyt ostamaan tavallista albumia, vaan ostin platinapainoksen silloin, kun se ilmestyi. Albumi sisältää 3 uutta kappaletta sekä 3 vanhaa kappaletta akustisena liveversiona. Rehellisesti sanottuna en pidä tästä, että julkaistaan näitä platinapainoksia, kun fanit ostaa monesti ensin sen alkuperäsen albumin ja jos haluaa kaikki kappaleet cd:nä, niin pitäisi ostaa uusi levy. :( Mutta pidän kuitenkin albumista ja uusistakin kappaleista kovasti.

Within Temptation - Hydra: Within Temptation on yksi suosikkibändeistäni ja olen todella innoissani aina, kun bändiltä ilmestyy jotakin uutta. Tältä albumilta löytyy myös oma -kaikkien aikojen- suosikki kappaleeni! Kappale on nimeltään Paradise (What about us?) ja mukana on laulamassa myös Nightwishistä tuttu Tarja Turunen. Tarjan ja Sharonin äänet sopivat uskomattoman hyvin yhteen ja kappale vaan on yksinkertaisesti hyvä. Myös kappaleen musiikkivideoon on panostettu. Tykkään!
Terra (Platinapainos) (Albumi)Hydra (Albumi)

Amaranthe – Massive Addictive: Naapurimaasta Ruotsista tulee valtavasti hyvää musiikkia, etenkin raskaampaa musiikkia. Amaranthe on siitä ihana bändi, että musiikki on omaan makuuni sopivan raskasta, ja tykkään siitä, että kappaleissa on sekä ns. puhdasta laulua että ”örinää”. Massive Addictive on bändin kolmas albumi ja jokainen albumi on ollut mieleeni. Tasaisen hyvää tuotantoa siis. Minkään albumin mitään kappaletta en voi sanoa huonoksi. Mukava saada hyvältä bändiltä lisää hyvää musiikkia! :)

In Flames - Siren Charms: Ruotsista tulee myös In Flames. In Flames onkin sitten sitä raskainta musiikkia omaan makuuni. Örinää, muttei liian örinää, ja monissa kappaleissa melodia, mitä kiva kuunnella. Kaipaisin vastaavaa musiikkia suomeenkin ja olisi hienoa, jos jostain suomesta löytyisi ihmisiä, jotka uskaltaisi ja osaisi mennä laulamaan in flamesin kaltaista musiikkia esim. Voice of Finlandiin. Kuten Amaranthen albumit, myös In Flamesin albumit on tasaisen hyviä, enkä huonoa kappaletta ole löytänyt. In Flamesin kaltaista musiikkia on mukava kuunnella tietyissä mielentiloissa ja joskus raskaamman musiikin kuuntelu voi olla äärimmäisen rentouttavaa. Jos olisi uskallusta, niin olisi hieno koittaa itsekin laulaa jotain oikein korkealta ja kovaa! 
Massive Addictive (Albumi)Siren Charms (Digibook) (Albumi)

Muita hyviä, tai "ihan ok" levyjä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)