sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Risteilyllä Viking Gracella


”Tonne sitten mennään!” taisin sanoa silloin joskus, kun tuli tieto, että Suomeen olisi tulossa uusi risteilijä. Laivalle lähtö on vähän venynyt, sillä Viking Gracen neitsytristeilyhän oli jo 13.tammikuuta 2013 ja itse menin kyseiselle laivalle vasta nyt. Mutta täytyy sanoa, että sen kyllä huomasi heti, että laiva on uusi. Tilat olivat todella upeat, hienosti sisustetut ja monia asioita hyvin huomioitu. Jo pelkästään laivan liikkuminen oli erilaista. Se ei nimittäin tuntunut yhtään. Normaalisti jotenkin huomaa, kun laiva lähtee esim. liikkeelle, mutta nyt en huomannut sitä ollenkaan. Minkäänlaista tärinääkään en missään kohtaa tuntenut. Pientä keinumista välillä kyllä, mutta uskoisin että se kuuluu jokaisella laivalla asiaan? 


Majoituimme matkaseurani kanssa kannelle 7 seaside four hyttiin. Hytissä on 2 alavuodetta sekä 2 ylävuodetta. Hytissä on myös tv, hiustenkuivain sekä puhelin. Pinta-alaa hytillä on 9,4 neliömetriä. Myös hytin kylpyhuone oli itselleni positiivinen yllätys. Ihanan uusi, siisti ja suihkukin näytti siltä, että siellä voisi hyvin käydä. Sisähytit käsittääkseni muuten samanlaisia, mutta ikkunan tilalla on taulu?


Laiva lähti klo 20.55. Kun olimme vieneet tavarat hyttiin, niin päätimme mennä iltapalalle Café Sweet & Saltyyn. Aluksi vähän hämmästelin ,että mistä ihmeestä kuuluu aloittaa ja minne pitää maksaa jne. mutta kyllä sekin lopulta sitten selkeni. Väkeä oli aika paljon, kuten aina siihen aikaan, kun laiva on juuri lähtenyt satamasta. Valikoima kahvilassa oli iso ja itse päädyin syömään jonkunlaisen hyvän kanaleivän. Ja zero colaa juomaksi, tottakai. :) 


Iltapalan jälkeen menimmekin hetkeksi kiertelemään laivaa ja myöhemmin Club Vogueen, missä olisi tiedossa ohjelmaa. Klo 22.15 osa laivan henkilökunnasta piti muotinäytöksen, jossa käytettiin Shopping Worldin tuotteita. Oli mukana nähdä ns. tavallisia ihmisiä malleina ja muotinäytös on kiva tapa esitellä tuotteita. Näytöksen jälkeen katsojat saivat -20% alennuskupongin Shopping Worldiin, mutta tosi harmi oli, että kuponki oli voimassa vain sen illan, klo 00.00 asti. Todella harmi siis, että harva tuskin kuponkia kerkesi käyttämään, koska odotti muuta Voguen ohjelmaa, kuten pääesiintyjää, Paula Koivuniemeä.


Muotinäytöksen jälkeen Voguessa soitti orkesteri nimeltä Celebration. Orkesteri esitti todella hyvin covereita tunnetuista kappaleista ja tykkäsin kyllä. Esiintyjiä katsellessa join Frozen Strawberry nimisen juoman, joka on alkoholiton ja maksoi 4 euroa. Todella hyvää ja raikasta mansikka-jääjuomaa.


Vihdoin klo 23.30 risteilyn kohokohta, Paula Koivuniemen keikka, koitti! Koska olimme tulleet ajoissa paikalle, saimme myös hyvät istumapaikat. Istuimme klubin alakerrassa kerroksessa 10 lähellä lavaa. Ihmisiä oli paikalla kiitettävästi ja tosi eri ikäisiä. Paula oli ollut keikalla samalla laivalla myös edellisenä päivänä, mutta energiaa ja hyvää mieltä riitti vielä! Keikan jälkeen alkoikin sitten väsymys painamaan ja yön nukuinkin todella hyvin.


Kun aamutoimet oli seuraavana aamuna tehty, menimme kiertelemään ja muuten vain oleilemaan laivalle. Odotimme että Buffet Aurora, jossa söimme lounasta klo 12, aukeaisi. Lounaalla oli ihmeen vähän väkeä (monet menee varmaan myöhemmin päivälliselle?), tilat olivat tosi kauniit ja siistit ja ruoka oli todella hyvää! Ainoa pieni pettymys itselleni oli vain että tarjolla ei ollut sokeritonta kolaa. Mutta tarjolla oli kyllä hyvää sekamehuakin.


Ruokailun jälkeen oli hyvä pitää pieni ruokalepo ja levon jälkeen menimmekin sitten ostoksille. Gracellähän on vain yksi iso myymälä, Shopping World, eikä montaa pientä myymälää, kuten monilla muilla laivoilla. Tai on laivalla yksi toinenkin myymälä, paljon puhuttu ja tykätty Victoria’s Secret, mikä on monien naisten suosikki! Pitihän siellä siis itsekin käydä ja katsoa, mikä siinä myymälässä sitten ihmisiä kiehtoo. Myymälästä löytyi paljon mm. erilaisia pussukoita, tuoksuja, kosmetiikkaa, alusvaatteita…  Mukaan laivalta päätyi yksi hajuvesi, suklaita sekä kaunis rannekoru.


Myöhemmin menimme katsomaan vielä toista Paula Koivuniemen keikkaa, joka järjestettiin päivällä. Tällä kertaa menimme katsomaan keikkaa kerrokseen 11. Klubi on siis 2-kerroksinen ja kerroksesta 11 näkee siis hyvin 10 kerrokseen. Keikka oli vähän erilainen kuin illalla, esim. kappaleita oli sekä samoja, että eri kuin illalla. Päiväkeikalla oli hauska myös nähdä 11-vuotias tyttö, jonka Paula otti mukaan lavalle laulamaan. Tyttö lauloi kokonaan kappaleen ”Kuka pelkää Paulaa?” ja sekä tyttö, Paula että yleisö oli ihan fiiliksissä! Ihanaa että tyttö sai niin mielettömän mahdollisuuden.

Keikan jälkeen oli hetki vielä aikaa oleilla ja pakkailla tavaroita kasaan ennen, kuin saavuttiin satamaan klo 19.55. Risteily oli tosi kiva pieni irtiotto arjesta, tykkäsin kovasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)