torstai 15. elokuuta 2024

Tunnelmia kesältä 2024 osa 2 - heinäkuu

Heinäkuussa voisi sanoa, että helle helli, mutta itselleni helteet ovat täyttä tuskaa. Kesä on siitä kivaa aikaa, että on paljon asioita, mitä ei talvella voi tehdä, mutta silti kesä on suosikkivuodenajoista puhuttaessa itsellä viimeisenä juurikin helteiden takia. Talvella on helppoa pukea lämmintä vaatetta päälle, käpertyä viltteihin ja syödä/juoda lämmintä, mutta kesällä tuntuu, että kuumuuteen ei auta oikein mikään. Tai jos auttaa, niin vain pieneksi hetkeksi ja taas on hiki päällä. Onneksi kesä alkaa kohta olemaan loppusuoralla.

Heinäkuun alku oli meillä aika eläin teemainen: ensin kävimme Helsingissä Korkeasaaressa ja aika pian tämän jälkeen Korpilahdella sijaitsevassa Haanpään kesäkahvilassa, jossa on paljon alpakoita ja vuohia, kanoja, pupuja ja lampaita. Käymme kesäisin monta kertaa kyseisessä kahvilassa, koska tykkään siitä kovasti. Eläimiä pääsee katsomaan ilmaiseksi ja muutenkin paikka kokonaisuudessaan on ihana. Nyt oli vielä sellainen spesiaalitilanne, että alpakka oli saanut vasan! Ja kaikki eläinvauvathan on tunnetusti ihan super söpöjä.

Heinäkuussa vietin myös Lakun kanssa taas kahdenkeskistä aikaa, kun mieheni oli reissussa. Tein paljon mm. erilaisia käsitöitä, katselin suoratoistopalveluista ohjelmia ja elokuvia ja viettämällä aikaa tietokoneella.

Kuun lopussa taas vietettiin mieheni kanssa yhteistä aikaa mm. bilistä pelaten, kätköilyretkellä Luhankaan ja keräämällä rahaa Unicefille. Monenlaista mahtui heinäkuuhun!


Mentiin sitten lähelle tai kauaksi, HitMixillä on tapana soida autossa!


Korkeasaaressa piisasi heinäkuussa paljon kävijöitä! Jos Korkeasaareen suunnittelee retkeä, kannattaa etukäteen miettiä hyvin esim. millä Korkeasaareen menee, jos on auto niin mihin pysäköi, mitä ottaa mukaan jne. Korkeasaaressa kävelyä tulee paljon ja aikaa kuluu monia tunteja, joten kannattaa ottaa juomaa ja evästä mukaan ja lähteä sillä ajatuksella, että aikaa kuluu sen minkä kuluu. Itseäni rupesi hieman ahdistamaan rakennukset missä liikutaan ja katsellaan monia eläinlajeja: niissä oli kuuma ja paljon väkeä. Monesti pidimmekin päivän aikana pieniä lepo/juomahetkiä, mitä suosittelen ihan kaikille. Oli mahtava päästä näkemään esim. tiikeri ja leopardi, mutta suosikkejani on silti ehkä pikkumangustit (kuvassa) ja saukot.



Haanpään kesäkahvilan pikkuinen: Aaron! 
Myöhemmin myös toinen alpakka sai vasan, joka nimettiin Antonioksi.


Heinäkuussa tein monenlaisia käsitöitä. Tässä olen alkamassa tekemään makrame-koria.


Kätköillessä haimme evästä Luhangan kyläkaupasta
Meillä kävi tuuria, kun hyvät täytetyt leivät olivat tarjouksessa!


Välillä sitä tulee niitä "mitähän sitä oikein tekis" hetkiä. Mieheni ehdotti, että lähetäänkö pelaan biljardia? Sehän sopii! Biljardia pelasimme Jämsän Himoksella sijaitsevassa Willissä Lännessä.



Hellepäiviä, eli yli 25c ylittäviä päiviä oli monta, mutta menihän se 30c myös rikki!



8.7.2024 luin uutisen, jossa kerrottiin Venäjän pommittaneen lastensairaalaa Ukrainassa. Tämä pisti niin vihaksi ja rupesin miettimään, että emme ole hetkeen pitäneet Jämsässä Unicef-keräystä ja nyt jos koskaan sellaiselle voisi olla hyvä ajankohta. Menimme mieheni kanssa pariksi tunniksi keräämään yhtenä päivänä rahaa Unicefille ja saimme kerättyä yhteensä pikkusen yli 200 euroa, mikä on todella hyvä summa, kun ajattelee paljonko esim. vettä, lääkkeitä tai muita avustustarvikkeita kyseisellä rahalla saa.


Kuun lopussa ilmestyi The Sims 4 peliin uusi lisäosa: lemmenhuumaa. Olin tilannut pelin ennakkoon ja oli kiva päästä pelaamaan uutta lisäosaa! Olen tehnyt itsestäni, miehestäni ja kissastani omat versiot Simssiin, mutta toisin kuin oikeassa elämässä, muutin meidän uuden lisäosan kaupungissa olevaan kattohuoneistoon! Kattohuoneistosta on kiva katsella pilviä ja tähtiä flirttiviltiltä. :)


Koska uudessa Sims lisäosassa on paljon uutta, halusin myös tehdä jotain täysin uutta. Tein ihan mielikuvituksellisen simin: Elisa Tammisen. Elisa on hyvä, ulospäinsuuntautunut ja lemmenkipeä. Hän työskentelee rakkausalalla ja vapaa-päivinään tykkää käydä treffeillä. Elisa asuu aloittelijatalossa kaupungissa, joka tuli uuden lisäosan mukana. Jos Elisan haluaa omaan peliinsä, löytyy hän galleriasta tunnuksella: Venlas-89.


Heinä-elokuun vaihteessa mieheni veli kävi useamman yön kylässä ja vähän mietin, mitenköhän Laku mahtaa suhtautua. Mutta Laku suhtautui vieraaseen yllättävän hyvin! Olikohan vierailijan farkkutakissa joku kiva tuoksu?

Kohti elokuuta ja arkea!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)