torstai 18. heinäkuuta 2024

Tunnelmia kesältä 2024 osa 1 - kesäkuu

Vuoden 2024 kesäkuun voisi oikeastaan jakaa kolmeen osaan: ensin vietimme mieheni kanssa yhdessä aikaa, sitten olin kahdestaan Lakun kanssa kotona mieheni ollessa vanhemmillaan ja lopuksi itse lähdin vanhempieni luo mieheni ollessa kotona - täytyyhän Lakulla olla seuraa. Yksi isoimmista syistä, miksi aikoinaan Jämsänkoskelle muutimme, on juurikin se, että olemme kummatkin lähempänä vanhempiamme ja että kyläily vanhempien luona on helpompaa. Jämsänkoskelta on myös helppo lähteä retkille oikeastaan minnepäin Suomea tahansa ja erilaisten retkien teko onkin kesässä yksi parhaita asioita. Kesäkuun alussa yhdessä Lahdessa, puolivälissä Jyväskylässä ja lopussa Nokialla ja Tampereella.


Kesäkuun alussa kävimme Lahdessa, jossa järjestettiin Lahden Miniatyyri Markkinat. Itse kävin tapahtumassa nyt toista kertaa ja oli kiva nähdä sekä uusia, että vanhoja tuttuja. Tokihan jotain pieniä ostoksiakin tarttui mukaan!


Kuun alussa ja puolivälissä jännitin tosi paljon yhtä lääkärin tutkimusta ja kuvittelin kaikkea mahdollista. Tutkimus meni kuitenkin hyvin ja olen terve. Halusin juhlistaa asiaa päivällä Jyväskylässä ja hyvällä ruualla. Päädyimme yhteen vakiopaikkaamme, eli Keljon ABC:lle.


Laku kissa voi hyvin! Lakulla on tosin yhdessä vaiheessa ollut pissailua vääriin paikkoihin ja päätimme viedä Lakun eläinlääkärin tarkastukseen. Lakulla on muutenkin tapana käydä kerran vuodessa tarkastuksessa, jossa katsotaan mm. miltä hampaat näyttää. Kissan pissailu vääriin paikkoihin voi johtua hyvin monista syistä. Itse mietin, että todennäköisiä syitä ovat olleet helle ja vieraiden käyminen kylässä. Eläinlääkärissä Lakulla huomattiin ikenissä tulehdusta ja Laku sai kipulääkekuurin. Pissailua ei nyt ole ollut, mutta Laku on menossa uudemman kerran eläinlääkäriin hammashoitoon. Lakusta pidetään hyvää huolta!


Kuun loppupuolella menin vanhempieni luo Nokialle, jossa myös Arska kissa asustaa. Arska on iältään jo peräti 17-vuotias ja on iältään nyt toiseksi vanhin kissa joka vanhemmillani on ollut. Ikä näkyy Arskassa jo mm. siten, että hän nukkuu paljon ja on joko todella huono kuuloinen tai kuuro. Arskalla on hyvät eläkepäivät ja myös Arskasta pidetään hyvää huolta!


Vanhemmillani on iso puutarha ja äitini rakastaa erilaisia kukkia, joita oli pihassa monenlaisia, kun olin käymässä.


Vanhempani olivat hankkineet vaikka mitä herkkuja: jäätelöä, mansikoita, mustikoita... Ajattelin hieman leikitellä näillä ja koota kivan jäätelöannoksen.

Kuun lopulla olikin aika lähteä kotiin ja kohti heinäkuuta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)