maanantai 27. toukokuuta 2024

Katsaus Pahan päivän varalle -kirjaan

Varautuminen on aiheena sellainen, mikä itseäni on kiinnostanut jo useamman vuoden ajan. Aihe on ruvennut kiinnostamaan myös monia muita ja nykyään aiheesta onkin hyvin tietoa saatavilla. Myös kirjoja on viime vuosina tullut useita, viimeisimpänä Mari Koistisen kirjoittama Pahan päivän varalle, jonka päätin lukea.


Mitä kirja sisältää?
Kirja on jaettu kolmeen osaan: miten toimimme kriiseissä?, huoltovarmuuden ja varautumisen historiaa ja varautuvat suomalaiset, varautuva yhteiskunta. Jokaisessa osassa kerrotaan lyhyesti jo menneistä katastrofeista, kuten hurrikaari Katrinasta, helteistä, sodista, koronapandemiasta ym. Menneiden katastrofien jälkeen palataan nykyhetkeen ja mietitään, mitä katastrofeista opittiin ja miten katastrofeihin tulisi varautua tänä päivänä. Lisäksi kirjassa on tietolaatikoita, joissa kerrotaan lyhyesti ja ytimekkäästi esim. miten varautua pitkään sähkö- tai vesikatkoon.

Yleinen arvio kirjasta:
Olen lukenut useita varautumiseen liittyviä kirjoja ja kun miettii tätä kirjaa ja sitten niitä kaikkia muita kirjoja, oli tässä kirjassa paljon samaa asiaa, mutta myös paljon  uutta. Oli mielenkiintoista lukea erilaisista kriiseistä niin ulkomailta, kuin meiltä Suomestakin ja miten niistä on opittu. Harvon tulee ajatelleeksi esim. sitä, millainen huoltovarmuus on Suomessa ja ylipäätänsä sitä, miten Suomi selviäisi erilaisista kriiseistä tänä päivänä. Tai entä tulevaisuus? Mitä kriisejä tulevaisuudessa saattaa tapahtua ja miten kuka tahansa meistä voi varautua? Kirjaa oli mielestäni helppo lukea, koska tekstiä oli sopivan kokoisissa pätkissä ja lisäksi aihe on niin laaja, että sisältö on monipuolista ja kiinnostavaa. Kirjassa ei ole sisältöä esim. "näin sytytät nuotion", "näin suodatat vettä" tai muuta vastaavaa. Kuitenkin kirja oli mielenkiintoinen ja ainakin itse sain kirjasta paljon uutta, kiinnostavaa tietoa. Oma arvioni 3/5.

Tutustu myös kustantajan esittelyyn kirjasta tästä.

Tutustu lukunäytteytteeseen kirjasta tästä.

Kirjan perustiedot:
Julkaistu: 1/2024

ISBN:
9789520455859
Kirjastoluokka: 39.2
Koko: 186 sivua
Ulkoasu: Sidottu (kovakantinen)
Kustantaja: Tammi
Kirjoittanut:
Mari Koistinen

Tutustu myös kirjailijan muihin kirjoihin kirjailijan verkkosivuilla.

Osta kirja:
Adlibris
Suomalainen kirjakauppa

Prisma

Sopii Helmet-lukuhaasteen 2024 (esimerkiksi) kohtiin:
19.
Suomi mainittu (Kirjassa on mainittu Suomi)
44. Tietokirja, jonka on kirjoittanut nainen
49. Kirja on julkaistu vuonna 2024


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)