perjantai 17. toukokuuta 2024

Kootaan sohvasetti Barbielle - yhteistyössä skylark miniatures

Lapsena rakastin Barbie-nukkeja ja varmaan jokainen lapsena muotinukeilla leikkivä haluaa jossain vaiheessa nukeillensa oman kodin. Valitettavasti Barbien unelmakodit ovat aina olleet isoja, kalliita leluja, joihin läheskään kaikilla ei ole varaa. Toisaalta myös lapsuuden leluissa on aina riskinsä, että mitä jos leluun jossain kohtaa kyllästyykin? Ja jos miettii Barbien unelmataloa, minne se mahtuisi? Myös tila voisi olla ongelma. Vaikka omaa unelmataloa nuket ei saisikaan, sitten otetaan luovuus käyttöön! Itse tein lapsena nukeilleni kodin kaapin hyllylle. Siellä nuket istuivat rivissä ja kaikista nukkejen mukana tulevasta tilpehööristä koitettiin saada jonkinlaista sisustusta. Lapsena en vielä liikkunut oikeissa nukkekotitapahtumissa tai silloin ei ollut sosiaalista mediaa, missä olisi mukana muiden nukkeharrastajien kanssa. Aikuisena tilanne on kuitenkin toinen!

Nyt aikuisena en enää leiki nukeilla, mutta tykkään harrastaa nukkeja siten, että tykkään tehdä miniatyyrijuttuja, suunnitella vaatteita, sisustusjuttuja ym. Tykkään myös ottaa erilaisia valokuvia, missä nuket ovat mukana. Nyt aikuisena lähdin toteuttamaan uusille nukeille paikkaa olohuoneen kirjahyllyssä, jossa tällä hetkellä nukeille on oma makuuhuone ja olohuone. Löysin skylark miniaturesin käsityömessuilta ja innostuin itse koottavasta sohvasetistä nukeille. Ajattelin, että sohvasetti olisi niin kivaa tekemistä, kuin kivat kalusteet nukkejen kotiin. Setissä olisi myös se hauskaa, että sen ei aina tarvitsisi olla saman näköinen: settiin voisi tehdä pehmusteita lisää oman maun mukaan eri kankaissa ja väreissä. Itse päätin ensin lähteä liikkeelle vahvasta huonekalukankaan jämäpalasta.

Skylark miniatures valmistaa huonekaluja ja muita tarvikkeita erikokoisiin nukkekoteihin. Kokoja löytyy 1:16, 1:12 ja Barbie kokonakin tunnettu 1:6. Valikoimasta löytyy niin valmiita tuotteita kuin kittejä, eli pakkauksia, joista saa itse askarrella valmiin tuotteen. Kannattaa laittaa myös seurantaan skylark miniaturesin Facebook- ja Instagram-tilit, joihin päivittyy uutisia mm. uusista tuotteista ja tulevista tapahtumissa, missä skylark miniatures on mukana.

Tutustu skylark miniaturesin 1:6 (Barbie koko) tuotteisiin tästä.

Mutta nyt Village sohvan ja nojatuolin kokoamispuuhiin!


Valmis sohvasetti käytössä. Kaikki kuvan nuket Barbie-nukkeja.


Kalusto paketeissaan. Pakkaukset sisältää osat ja ohjeet, mutta esim. liima pitää ostaa erikseen.


Kokoamispuuhissa. Kokoamiseen käytetään pikaliimaa ja siksi onkin tarkkaa, että katsoo tarkkaan mitkä osat kuuluu mihinkin kohtaan ja miten päin. Kokoaminen ei ole vaikeaa, kunhan muistaa keskittyä ja valita hyvän liiman, jolle antaa aikaa kuivua.


Ken on tyytyväinen kokoamisen lopputulokseen! Tältä kalusteet siis näyttävät liimattuina ilman muuta käsittelyä. Tämän jälkeen kalusteet voi esim. maalata tai tehdä pehmusteet.


Kalusteet testissä. Seuraavaksi pehmusteiden tekoon!


Skylark miniaturesin Youtube-kanavalla on hyvä video, jossa sohvasetti kootaan, maalataan ja tehdään pehmusteet. Itselle video oli tärkeä ajatellen pehmusteiden tekemistä.


Ensimmäiset tekemäni pehmusteet nurjalta puolelta katsottuna. Näihin käytin siis ihan perus askartelukartonkia, levyvanua ja paksua kangasta. Osien mittaaminen oli tarkkaa puuhaa ja kannattaa huomioida esim. levyvanun tuoma paksuus, kun miettii kankaan määrää. Kankaassa saa olla ihan reilut saumavarat, sillä on helpompaa pienentää isompaa saumavaraa kun että saumavaraa on ihan liian vähän. Itse lähdin tekemään ensimmäisiä pehmusteita vähän harjotusmielessä, etten niitä ihan parhaita kankaita käyttänyt heti ekana. Nyt kun tietää paremmin, miten homma kannattaa tehdä, voi pehmusteita tehdä lisää erilaisia ja näin vaihdella välillä sohvasetin tyyliä.


Valmis sohvasetti. Äkkiseltään näyttää todella hyvältä, mutta kun tarkkaan katsoo, niin esim selkänojat olisi saanut olla hieman lyhyemmät. Mutta tekemällä oppii ja ei nämä huonotkaan ole! Lisäksi tuo kangas sopii mielestäni todella hyvin tähän settiin.

Ja sitten huonekalut paikoilleen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)