tiistai 9. tammikuuta 2018

Millainen oli vuosi 2017 ja mitä toivon vuodelta 2018?

Vuosi 2017 oli voisiko sanoa melkoista vuoristorataa. Välillä koin isoja onnistumisia, välillä isoja epäonnistumisia. Välillä itkettiin, välillä naurettiin. En oikein osaa sanoa, oliko vuosi hyvä vai huono. Sanotaan, että on ollut parempiakin vuosia, mutta on myös huonompiakin. 

Kun mietin blogini vuotta, voisi sanoa, että vuosi on ollut ainakin oman näköiseni. Vuosi on pitänyt sisällään paljon kirja-arvosteluja, käsityöjuttuja, kotimaan matkailua ja elämää Rovaniemellä. Vaikka juttuja ilmestyi vähemmän kuin vuonna 2016, kävijämäärät ovat nousseet huimasti. Tästä voi päätellä, että määrä ei korvaa laatua. Ennätykset menivät vuonna 2017 useaan otteeseen uusiksi. Syksyllä ajattelin, että olisipa kiva, jos tänä vuonna saataisiin kaikkien aikojen 100 000 kävijää rikki. Sehän meni rikki ja komeasti menikin. Mm. askartelujuttu sulatetuista hamahelmistä keräsi lähes 13 000 lukijaa ja American Dinerista kirjoittamani juttu on kerännyt tätä juttua kirjoittaessani reilu 10 000 lukijaa. Uskon, että luku vielä nousee, koska jutussa oleva etukoodi on voimassa helmikuun 2018 loppuun asti.

 Rovaniemi näkyi useissa jutuissa vuonna 2017.

Vuoden 2017 (ja kaikkien aikojen) luetuimmat jutut, perässä oleva luku kertoo katselukertojen määrän:
Mitä näistä voi päätellä, lukijoita kiinnostaa kaikki paikallinen, ruoka, etukoodit, arvonnat ja ideat kädentaitoihin.

Erityisesti paikalliset jutut (American Diner Rovaniemi, Koti&Onni -sisustusliike) kiinnostivat lukijoita.

Mitä toivon vuodelta 2018? Ainakin jatkan ikuisuusprojektia saada elämä järjestykseen ja tasapainoon. Kovasti yritän esim. nettikirpputoreilla myydä tavaraa, jotta ylimääräisen tavaran vuori pienenisi. Myymiäni tuotteita löytyy mm. Torista, jos jotain lukijaa kiinnostaa vaikka vilkaista. Huomasin vähän aikaa sitten netissä myös retkeilyhaasteen, mikä vaikuttaa kivalta. Rakastan retkeillä mieheni kanssa, oli kyseessä sitten geokätköilyretki, kylpyläretki, huvipuistoretki... Uusissa paikoissa (ja vanhoissa, mitkä on todennut kivaksi) on kiva vierailla ja viettää aikaa, etenkin hyvässä seurassa. Käsityöt ja kirjat pysyy tottakai elämässä mukana. Odotan innolla jo kevään käsityömessuja ja uutuuskirjoja. Kirjojen määrää tosin pitää ruveta rajoittamaan, koska huonon terveydentilan takia kirjoja on kertynyt iso pino, joista on vielä arvio tekemättä. Myös yhteistyökuvioiden määrää aion vähentää, ellei sitten tule jokin vuosisadan ahaa-ajatus, mikä olisi varma menestys. Olisi hienoa päästä tekemään enemmän paikallisia juttuja. Myös ravintolajuttua oli tosi kiva tehdä. No, ainakin paikallisia juttuja on tulossa varmasti!

Kiitos lukijoille, kun olette lukeneet blogiani. Kiitos yhteistyökumppaneille mahdollisuuksista. Äidille, isoveljelle ja miehelleni kiitos blogini tukemisesta. Toivottavasti vuosi 2018 tuo paljon lisää kiinnostavia juttuja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)