perjantai 19. tammikuuta 2018

Katsaus Nemi - Suuria salaisuuksia sarjakuva-albumiin (Nemi 35)

 Nemin tarina jatkuu! Aikaisemmin kirjoitin juttua Nemi - Tuulten viemää -sarjakuva-albumista nro. 34, jossa Nemi lähti ystäviensä kanssa matkustamaan arvokkaasta esineestä saamillaan rahoilla. Matkalta tarttui monenlaisia muistoja mukaan, mutta ehkä suurimman matkamuiston mukaansa sai toinen Nemin ystävistä: vauvan! Lisäksi Nemi auttoi isäänsä muuttopuuhissa ja tottakai albumissa oli mukana tyypillistä Nemimäistä elämää, kuten baarissa notkumista ja ystävien kanssa hengailua. Miten tarina jatkuu...?


Mitä sarjakuva-albumi sisältää?

Albumin alussa Nemin pikkuveli Mio muuttaa Nemin luo väliaikaisesti. Nemin ystävällä hormonit hyrräävät raskauden takia ja ystävät tukevat toisiaan niin ultrassa, kuin synnytyssairaalassakin. Minkälaisen vastaanoton vastasyntynyt käärö saa? Kenestä tulee lapsen Tolkien-kummi? Millaista Nemin ja Mion arki on ja miten käy, kun Nemi kohtaa rakkaansa, josta on ollut pitkään erossa? Entä mitä kuuluu Nemin isälle ja tämän miesystävälle? Myös baarit, kirjat, fantasia ja syvälliset ajatukset ovat yhä osa Nemin elämää.

Kuvat lainattu Mustaa valkoisella -blogista.

Yleinen arvio sarjakuva-albumista:
Jo edellisessä albumissa oli niin paljon kaikkea mielenkiintoista meneillään, että odotin todella innolla myös tätä albumia. Eniten odotin miten Nemin ystävän raskaus päättyy: meneekö kaikki hyvin? Onko vauva tyttö vai poika? Miten Nemin ystävä pärjää? Raskaus ja vauva juttuja on sarjakuvissa tosi vähän. Lisäksi on mielenkiintoista seurata Nemin isää, joka on parisuhteessa miehen kanssa, gootteja hekin. Mielestäni on iso edistysaskel, että homous on ihan tavallinen juttu, jota voi olla sarjakuvissakin. Ihanaa albumissa on myös se, että Nemin rakastama henkilö tekee paluun ja pikkuveljestä huolehditaan! Tykkäsin tästäkin albumista kovasti ja odotan innolla jatkoa! Arvosana 3/5.

Sarjakuva-albumin perustiedot:
Julkaistu: 11/2017

ISBN: 9789523340107
Kirjastoluokka: N85.32 / A85.32
Koko: 48 sivua
Ulkoasu: Nidottu (pehmeäkantinen)
Kustantaja: Egmont
Kirjoittanut: Lise Myhre

Suomentanut: Terhi Kemppinen
Toimittanut: Terhi Kemppinen
Kuvittanut: Lise Myhre

Tutustu myös muihin Nemi-albumeihin, katso koko lista albumeista tästä.


Osta kirja: 

CDON
Adlibris
Suomalainen kirjakauppa
Prisma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)