perjantai 5. tammikuuta 2018

Joululoman tunnelmia 2017

Ennen, kun ei vielä ollut parisuhteessa, oli yksi ja selkeä päätös, missä jouluni viettäisin. Kotona vanhempien luona tottakai, eihän siitä olisi epäilystäkään. Parisuhteen myötä vaihtoehtoja olikin yhtäkkiä kolme: omien vanhempieni luona, miesystäväni vanhempien luona tai kahdestaan omassa kodissamme. Parina edellisenä vuotena olemme olleet miesystäväni vanhempien luona. Tällä kertaa päätimme kokeilla, minkälaisen joulun saisimme ihan kahdestaan. Toisaalta joulu ei edes mennyt ihan kahdestaan, vaan kävimme myös miesystäväni veljellä kylässä. Mielestäni ajatus kyläilystä oli hyvä: samalla näkisi läheisiä ja miesystävän veljen lasten jouluiloa. Miesystäväni on useaan otteeseen ollut joulupukkina ja niin oli myös tänäkin vuonna. Joulu oli erilainen, mutta siinä oli kaikki, mitä joulussa kuuluukin olla: läheisiä ihmisiä, ruokaa, lahjoja, musiikkia, joulun tv-ohjelmat... Ja se yleinen joulun tunnelma. Vaikka joulu aluksi vähän jännittikin, se sujui kuitenkin hyvin ja se tärkein hakemani asia saavutettiin: joulurauha.

Pelasimme jouluna paljon Carcassonnea, jonka annoin miesystävälleni lahjaksi. 
Taisin jäädä itsekin peliin koukkuun...

Joulupäivänä menimme autoajelulle ja samalla valokuvailemaan jouluista Rovaniemeä.

Rovaniemellä lunta ja pakkasta piisasi joulupäivänä. 
Itse palelin ihan talvivaatteet päällä ja samaan aikaan joku rohkea meni avantouinnille.

Miesystäväni jouluateria.
Tarjolla oli vaikka mitä, mutta esim. rosollia, lanttulaatikkoa tai perunalaatikkoa ei meillä ollut.

Konvehdit ovat osa joulua! Murmur-nallekin sen tietää. :)

Joulun jälkeen ajoimme 27. päivä etelään kohti Nokiaa, jossa vanhempani asuvat. Saunoimme, katsoimme elokuvan, kävimme ostoksilla, söimme äidin tekemiä lihapullia ja tietysti hellimme kissoja (Arska vasemmalla, Iines oikealla)! 29. päivä menin äitini, siskoni ja siskon tytön kanssa Vain elämää-konserttiin ja miesystäväni jatkoi matkaa Vantaalle toisen veljensä luokse.

Vuoden viimeisenä päivänä miesystäväni palasi Vantaalta, otti minut Nokialta kyytiin ja jatkoimme matkaa Virtasalmelle miesystäväni vanhempien luo, jossa myös Ella-koira odotteli. Virtasalmella saunoimme, pelasimme lautapelejä, ulkoilutimme Ellaa ja itse vietin aikaa tabletilla pelaillen, kun miesystäväni katsoi jääkiekkoa. Tarkoitus oli myös käydä jossakin Pieksämäellä, mutta auto ei lähtenytkään geokätköilypysähdyksen jälkeen käymään! Onneksi miesystäväni isä tuli hakemaan ja auto saatiin hinattua huoltamolle. Auto saatiin nopeasti kuntoon ja pääsimmekin seuraavana päivänä jatkamaan matkaamme kohti Rovaniemeä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)