keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Katsaus Suureen suomalaiseen kummituskirjaan

Mielestäni erilaiset kummitus- ja kauhutarinat ovat kiinnostavia. Vielä kiinnostavampaa on, mikäli tarinat ovat tositarinoita. Myös Suomessa erilaisia kummitustarinoita on paljon. Varmasti tarinoita on vielä paljon sellaisia, mitä ei haluta tuoda julkisuuteen. Itse ajattelen, että todennäköisesti monet kummitus- ja pelottelujutuista ovat ihmisten tekemiä kepposia, mutta uskon myös siihen, että oikeastikin selittämättömiä tapahtumia on tapahtunut. Suurisuomalainen kummituskirja herätti mielenkiintoni, koska kirjassa on paljon erilaisia kokemuksia eri aikakausilta: jopa 1500-luvulta tähän päivään. Koska kirjassa käsitellään nimenomaan Suomessa tapahtuvia tarinoita, oli mielenkiintoista lukea, onko ehkä käynyt jossakin paikassa, jossa kummittelee? Tai ehkä ensi kesänä voisi käydä jossakin tunnetussa kummittelupaikassa...

Kirja: Suuri suomalainen kummituskirja (Eero Ojanen)

Mitä kirja sisältää?
Kirja sisältää kummitus- ja kauhutarinoita niin entisajan, kuin nykypäivänkin Suomesta. Tarinoita on hyvin monenlaisia. Joku on saattanut nähdä vieraan hahmon, jossakin tavarat siirtyvät, jossakin kuuluu koputusta, jossain kylmä tuulahdus... Myös enteitä koetaan, mikä itseäni kiinnostaa. Kirjassa on myös asiaa enkeleistä. Mitä, jos kodissasi tapahtuisi asioita, vaikka tietäisit olevasi yksin kotona? Mitä tekisit, jos outo hahmo varottaisi sinua vaarasta? Mitä, jos näkisit hahmon, joka vain katoaisi? Mikäli kiinnostus näihin ihmeellisiin ilmiöihin heräsi, eikä tämä yksi kirja riitä, on kirjan lopussa myös kirjavinkkejä, sekä nettisivuja.

Yleinen arvio kirjasta
Kirjan alkuvaiheessa meinasi ruveta väsyttämään, sillä en mielelläni lue historiaa. Sota-ajasta nykypäivään luin kirjaa kyllä suurella mielenkiinnolla. Erilaisia tapahtumia on tapahtunut niin monenlaisia, eri paikoissa, erilaisille ihmisille. Kirja herättää paljon kysymyksiä: ovatko tarinat totta? Onko tapahtumilla ollut jokin tarkoitus? Miksi vain tietyt ihmiset kokee näitä ihmeellisiä tapahtumia? Mielenkiintoinen kirja kyllä, tykkään. Iso plussa juurikin monipuolisuus, että tarinoita on erilaisia ja ympäri Suomea. Tarinat ovat myös lyhyitä, joten kirjaa on helppo lukea. Kun taas lukemisen hyödyistä puhutaan, kirjasta myös oppi uusia aiheeseen liittyviä asioita. Jos jotain parannettavaa haetaan, olisin loppuun pistänyt pienen hakemiston, esim. millä sivulla puhutaan vaikka enkeleistä. Tai millä sivuilla mainitaan joku tietty paikkakunta/alue. Kirjassa on jonkinlaista pientä koristekuvitusta. Muutamat kuvat esim. tunnetuista kummittelupaikoista olisi tuonut vielä kivan pienen lisän. Arvosana 3/5.

Tutustu myös kustantajan esittelyyn kirjasta tästä.

Kirjan perustiedot:
Kirjan nimi: Suuri suomalainen kummituskirja
ISBN: 9789523122819
Kirjastoluokka: 84.2
Koko: 240 sivua
Ulkoasu: Sidottu (kovakantinen)
Kustantaja: Minerva
Kirjoittanut: Eero Ojanen

Tutustu myös kirjailijan muihin kirjoihin:
Tonttuvaarin kummitustarinoita (2008)

Eero Ojaselta on ilmestynyt näiden lisäksi myös useita muita teoksia. 
Lue aiheesta lisää esim. Wikipediasta.

Osta kirja:

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa tosi mielenkiintoiselta kirjalta! pitäisiköhän itsekkin lukaista se :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse tykkäsin kirjasta. :) Jotkut tosin sitä mieltä ketkä on enemmän suomalaisia kummitusjuttuja lukenut, että kirjassa ei ole mitään uutta. Mutta ehkä tän kirjan ajatus on juurikin se, että on koottu monenlaisia, niin tunnettuja kun vähemmän tunnettuja yksiin kansiin.

      Poista

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)