lauantai 31. joulukuuta 2022

Joulun tunnelmia 2022

Tuntuu, että vuosi on mennyt todella nopeasti. Vastahan joulu oli! Jouluhan on mukavaa aikaa. Olemme mieheni kanssa olleet jo pitkään yhdessä ja meille on muodostunut omat jouluperinteemme. Nyt viime vuodet olemme olleet ihan kotosalla, johtuen siitä, että meillä on tuo karvalapsi, eli Laku-kissa. Tuntuisi pahalta lähteä itse minnekään, jos Laku pitäisi viedä jonnekin hoitoon tai vaikka saisi hoitajankin kotiin, ei joulu olisi sama asia ilman Lakua. Jouluhan on koko perheen ja etenkin lasten juhla - Laku on meidän karvainen adoptiolapsi. Joku saattaisi kommentoida, että ottakaa Laku mukaan, mutta ei, Laku ei välitä matkustamisesta enkä haluaisi tuoda hänelle yhtään stressiä. Stressi on asia, mitä niin ihmisten kuin eläinten kohdalla vähätellään. Mutta itse olen oppinut ainakin tuntemaan itseni ja Lakun, joten tiedän, miten asiat kannattaa tehdä. Ja kun miettii mikä on yksi joulun tärkeimmistä asioista, eli rauha, niin parhaiten sen saavuttaa ihan vain läheisten kanssa kotona olemalla. Mutta mitä teimmekään tänä jouluna? No, tässä vielä hieman tunnelmia:


Joulun viettomme alkoi jo aatonaattona ensimmäisen konvehtirasian avaamisella ja ensimmäisen Yksin kotona -elokuvan katsomisella.

 Aattoaamu alkoi perinteisesti aamupalalla, johon kuului riisipuuro ja riisipiirakat.
Tämän jälkeen perinteet jatkui joulupiirrettyjen, mm. Lumiukon katsomisella.


Toki jouluun kuuluu myös lahjat! Ja koska joulu on etenkin lasten juhla, tietysti myös meilläkin meidän lapsi sai avata pakettinsa ensimmäisenä. Koska kissalta ei oikein paketin avaaminen niin helposti onnistu, Lakun isi (kyllä, olemme äiti ja isi) auttoi paketin avaamisessa. Ja mitä sieltä paljastuikaan: hieno katkarapapu kissanminttulelu!

Perheemme saamat lahjat. Jokainen lahjoista tulee taatusti käyttöön ja niistä on taatusti iloa!


Iltapäivällä lähdimme pikku ajelulle Jämsään ja Jämsänkoskelle.
 Vanhalla myllyllä oli mukava sininen hetki valokuvaamiseen.


Jämsänkosken hautausmaalla muualle haudattujen muistopaikalla oli upea kynttilämeri. Vaikka meillä ei ole ketään tänne seudulle haudattukaan, haudoilla käynti kuuluu jouluun ja voihan sitä samalla muistaa tosiaan niitä, jotka todella on haudattu muualle.


Meillä on mieheni kanssa tapana syödä vähän illemmalla, kuten myös jouluateriakin. Perinteiseen jouluateriaamme kuuluu perunoita, karjalanpaistia, maksalaatikkoa, porkkanalaatikkoa, kinkkua, kylmäsavulohta, homejuustoa, peruna- ja italiansalaattia. Suotta esim. lanttu- tai perunalaatikkoa hankkii, kun kumpikaan niitä ei syö. Perunoita keitimme paljon sillä ajatuksella, että joulupäivänä ja tapaninpäivänä niistä voi tehdä paistinperunoita. Kyllä ruokaa ja herkkuja sitten piisasikin!

Jouluaaton ilta kului herkkuja syöden ja Yksin kotona 2 -elokuvaa katsellen. Joulupäivän oikeastaan vain laiskottelimme kotona ja tapaninpäivänä kävimme Jämsässä. Sillä aikaa, kun mieheni oli luistelemassa, itse kävin kurkistamassa olisiko kaupoissa hyviä alennuksia joulutuotteista. Mukaan tarttui kylpyteemainen lahjapakkaus -30% alella. Sitten alkoikin välipäivät ja uudenvuoden odottelu!

Toivottavasti joulusi sujui vähintään yhtä mukavasti! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)