lauantai 30. maaliskuuta 2019

Muistoja 90-luvulta: Barbie-lehdet ysärin loppupuolelta

Barbien juhlavuoden kunniaksi ajattelin tehdä uuden ysäripoiminnan 90-luvun lopun Barbie-lehdistä, joita satuin lapsuudenkodistani löytämään hyvän kasan. Barbie-nukeilla oli iso rooli lapsuudessani, ne olivat ehdottomasti suosikkilelujani. Nimenomaan aidot Barbiet olivat parhaita, mutta muitakin muotinukkeja, kuten Steffi LOVE -nukkeja saattoi löytyä. Yleensä Barbie-nukeissa itse nuket olivat kivempia, mutta Steffillä oli kaikkea kivaa "oheiskrääsää" mitä halusin nukkejeni kotiin. Nukeilla oli kiva koti vaatekaapissa. Taisin olla lapsena oikein Barbie-fani. Kuuluin myös Barbie-kirjakerhoon ja innostuin heti, kun näin jotain Barbieen liittyvää. Onneksi paljon näistä rakkaista lapsuusmuistoista on vielä tallella. Luulin pitkään, että vanhat Barbie-lehdet olisivat menneet roskiin, mutta jotenkin ihmeen kaupalla ne olivatkin olleet tallessa. Voi sitä nostalgian määrää, kun selailin niitä äskettäin. Löysin lehtiä vuosilta 1997-1999. Tyypillisesti lehdet sisälsivät sarjakuvatarinoita, tekstitarinoita, kilpailuja, testejä, värityskuvia, askarteluideoita, reseptejä, söpöjä eläinkuvia ym. Lisäksi lehdessä oli aina jokin kaupanpäällinen, kuten koruja, postikortteja, julisteita ja tarroja. Miten on, ysärilapsi, tuleeko näistä muistoja mieleen?

 Barbie-lehtiä vuosilta 1997-1999.

 Numerossa 4/97 Shelly opetteli käyttämään pyttyä.

Numerossa 4/97 oli esillä värivaahtobarbeja. Itselläni oli tuollainen vaaleanpunainen, harmi että kadotin sen.

 Värityskuva numerossa 4/98.

Mm. numerossa 5/98 oli mainos kesäkilpailusta, johon osallistuttiin soittamalla puhelimella. Soitin itsekin kyseiseen numeroon. Kyseessä oli automaattinen viesti ja kysymyksiin vastattiin puhelimen näppäimillä. Muistan vieläkin hämmennykseni, kun puhelussa ei kysytty edes yhteystietoja. Mietin edelleen, miten voittajiin oltiin yhteydessä. Ehkä soittamalla osallistujan numeroon?

Numerossa 6/98 tehtiin uutta muotia hiuksiin laitettavilla koristeilla.

Barbie-lehdissä oli ajoittain myös reseptejä. Aprikoosi-greippi-boolin ohje löytyy numerosta 9/98. Voisikin joskus mielenkiinnosta kokeilla, voisi olla hyvää!

 Kuten monissa lasten lehdissä, myös Barbie-lehdissä askarreltiin ja askarrellaan varmaan edelleen. En tiedä, en ole uusimpia lehtiä missään selannut. Erilaisia koruaskarteluja löytyy numerosta 2/99.

Kukapa ei söpöistä eläimistä pitäisi? Nämä söpöläiset numerossa 5/99.

Generation Girl arvonta numerossa 10/99.

Nostalgisen Barbie-kirjakerhon mainos numreossa 5/99. Itselläni on iso kasa yhä edelleen kyseisen kerhon kirjoja ja tuo kello on vieläkin seinälläni.

Onnea 60-vuotiaalle Barbielle!

1 kommentti:

  1. Oi oi, rakastan Barbielehtia. Loysin blogisi facebookin ysarilelut ryhman kautta ja liity kylla heti lukijaksi. Mielenkiintoisia teksteja blogistasi loytyy. Minun kanssa taytyy jossain vaiheessa kertoa blogissani Barbielehtikokoelmastani, niita onkin 80 luvulta aina milleeniumiin asti, yksittaisia numeroja vain puuttuu. Kay ihmeessa kurkkaa Videonauhan aikaa blogiani, barbiaiheisia juttuja kanssa loytyy. Jos elokuvista tykkaat niin kannattaa vilkaista myos Elokuvalippujablogiani, viime aikoina olen kasitellyt paljon Disneyleffoja.

    VastaaPoista

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)