lauantai 2. helmikuuta 2019

Mitä tekisin, jos voittaisin lotossa?

Tämän jutun teen puoliksi tosissani, puoliksi vitsillä. Onhan se nyt todella epätodennäköstä, että lotossa koskaan ainakaan mitään isompaa voittaisi, mutta entä jos se iso voitto osuisikin kohdalle? Ainakin toistaiseksi uskon karmaan, eli siihen että hyvillä teoilla saa hyvää ja pahoilla pahaa. Ajattelin, että jos jakaisin julkisesti ajatuksia, mitä hyvää isolla lottovoitolla tekisin, toisiko se hyvää karmaa? Jos lottovoitto joskus osuisi kohdalle, olisin julkisesti luvannut asioita, jotka myös tulisi pitää. Mutta mitä sitten tekisin isolla lottovoitolla?


Hyväntekeväisyys

Apua eläimille: Jos jotain hyväntekeväisyyttä tekisin, se olisi eläinten ja ympäristön hyväksi. Erityisesti tarjoisin apua kodittomille kissoille, mutta myös muille eläimille ja luonnolle.

Luova projekti: Luovat harrastukset ovat olleet itselleni aina tärkeitä asioita ja mielestäni näitä pitäisi tukea ja kehittää. Haluaisin järjestää esim. jonkun luovan tapahtuman tai kehittää erilaisia kerhoja ym. joihin olisi kuka tahansa tervetullut. 

Lottovoitolla tehtäisiin paljon hyvää kissoille. Kuva: Pixabay.

Jotain läheisille

Omalle ja miesystävän perheelle: Vaikea sanoa, kenelle antaisi mitä ja minkä verran. Jos lotossa voittaisi, olisi varmaan jonkinlaisen palaverin paikka, mitä kukin tarvitsee, haluaa ja miten kovasti. Ihan suoraan en rahaa antaisi kellekään, jos en tietäisi, mihin se menisi. Joitain asioita nimittäin en halua tukea, vaikka jokin tarpeettoman hieno auto, luksus vaatteet/meikit, alkoholi, ylenpalttinen törsääminen ym. Omille ja miesystäväni vanhemmille haluaisin taata hyvät olot loppuiäksi ja kuunnella heidän toiveitaan.

Omille ja miesystäväni vanhemmilleni haluaisin onnellisen loppuelämän. Kuva: Pixabay.

Miesystävä ja kissa: Koska isompi asunto olisi mahdollinen, todennäköisesti hankkisin toisen kissan ja ehkä sijaiskotikissoja. Kissalle/kissoille haluaisin hyvät olot. Paljon tilaa, paikkoja missä kiipeillä, ulkoilumahdollisuus, hyvää ruokaa... Sitä en tiedä, mitä miesystäväni haluaisi, mutta kyllä hänkin osuutensa saisi! Voisin kuvitella että rahaa auton huoltamiseen, harrastuksiin ja matkailuun.

Jotain itselle

Asunto: Oma asunto olisi kiva, mitä saisi vapaasti sisustaa. En osaa sanoa, missä se olisi, minkä kokoinen ja minkälainen, mutta ainakin tilavampi ja missä kissalla/kissoilla olisi mahdollisuus ulkoiluun. Haluaisin huoneen, mikä olisi tarkoitettu sijaiskissoille tai hoitopaikkakissoille. Haluaisin sisustaa asunnon nätiksi, mutta vaikka lotossa voittaisikin, en mitään luksusta käyttäisi. 

Matkoja: Haluaisin nähdä etenkin etelä- ja länsieurooppaa. Eurooppa tuntuu turvalliselta ja kaukomaille lähteminen tuntuu pelottavalta. Matkoilla haluaisin mennä ihan perus turistiluokassa ja ihan 2-3 tähden hotelleihin. Matkalle pyytäisin mukaan mieheni tai äitini. Koska vanhempani pitävät myös matkailusta, rahoittaisin heille mieluisan matkan.

Matkustaisin euroopassa. Kuva: Pixabay.

Harrastuksia: Haluisin yksityisille pianotunneille ja kosketinsoittimen, mutta nyt niihin ei ole varaa. Lottovoitto mahdollistaisi myös sen. Joskus kun nykyisestä tietokoneesta aika jättää, uusi tietokone. Hankkisin laadukkaan, mutten mitään kaikista hienointa ja parasta. Oikeastaan omiin harrastuksiini menee hyvin vähän rahaa, mutta ajoittain tulee jotain isompia hankintoja, kuten juurikin tuo tietokone.

Jotain pientä kivaa: Vaikka rahaa olisikin ostaa kaikkea mahdollista, niin ei sitä silti tarvitse törsätä. Pienellä kivalla tarkoitan jotain esim. ravintolassa tai kylpylässä käymistä. En edes haluisi mihinkään kalliiseen gourmee-ravintolaan, mutta kun suosikkiravintoloissa (esim. Pancho Villa tai American Diner) valitsee usein sen hampurilaisen, niin ehkä lottovoittajana malttaisi joskus sen pihvinkin ottaa.

Tulevaisuutta varten 

Ennen kaikkea rahaa säästettäisiin paljon tulevaisuutta varten. Ihan normaaliin arkeen ja arjessa tuleviin yllätyksiin ja isoihin hankintoihin. Jos joskus esim. saisi lapsia, siihenkös sitä rahaa menisikin.

Pidetään peukkuja, että joskus tärppäisi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)