sunnuntai 4. marraskuuta 2018

Katsaus Tytön omaan kirjaan

Vaikka omasta murrosiästäni on jo aikaa, päätin ihan mielenkiinnosta tarttua uuteen tyttöjen murrosiästä kertovaan kirjaan. Vaikka murrosikä on samanlainen ennen ja nyt, on silti moni asia kehittynyt paljon, esim. asioista voi puhua avoimemmin ja vaikkapa kuukautisiin ja karvojen poistoon on keksitty uusia ratkaisuja. Koska maailma muuttuu, myös päivitys murrosikäkirjoihin on tarpeen. Plussaahan tietysti on, jos kehittää ihan uudenlaisen kirjan! 


Mitä kirja sisältää?

Kirjassa käsitellään tosi laajasti tyttöjen murrosikää, kuten rintojen kasvua, näppyjä naamassa, kuukautisia, karvojen kasvua... Mutta näiden lisäksi kirjailija kertoo itse omia tarinoitaan ja kirja sisältää muutakin, kuin näitä "perusasioita" mistä jokainen murrosikäopas kertoo. Hammasraudat, korkokengät, hiukset, sydänsurut, unen tarve, vanhemmat... Yli kahteensataan sivuun mahtuu jos jonkinlaista tarinaa ja tietoa. Sivumäärää ei kuitenkaan tarvitse pelästyä, sillä kirjassa on runsaasti värikästä kuvitusta. Ja eihän kirjaa tarvitse kerralla lukea kannesta kanteen, vaan esimerkiksi silloin tällöin siitä aiheesta, mikä kiinnostaa. 

Rintoja on monenlaisia - ja se on ihan normaalia.

 Pimpistä voi puhua!

Tyypillisessä murrosikäkirjassa ei välttämättä näe esim. venyttelyvinkkejä.

Yleinen arvio kirjasta:
Tässä arvostelussa oleva kirja on nimenomaan tytöille suunnattu ja kirja on mielestäni hyvin tätä päivää, millä tarkoitan, että kirjassa on asiaa myös mm. kuukautiskupista, feminismistä, seksuaalisesta ahdistelusta ym. Plussat kirjasta menee monipuolisuudelle, kuvitukselle ja sille, että kirjassa nainen puhuu tytöille/naisille ja asioista voi puhua. Pientä parannettavaa olisin keksinyt joihinkin kohtiin, esim. rinnoista käsittelevässä luvussa kerrotaan kyllä, että on monenlaisia rintoja ja rintaliivejä, mutta mielestäni olisi ollut hyvä lisä sellainen tieto, miten kuppikoko mitataan? Hyvä kirja, mutta muutamalla lisäsivulla ja tietoiskulla olisi saanut vielä astetta paremman. Oma arvioni 3½. Voisin kuvitella antavani kirjan lahjaksi ihan muuten vain murrosikäiselle tytölle/naiselle.

Tutustu myös kustantajan esittelyyn kirjasta tästä.

Kirjan perustiedot:

Englanninkielinen alkuteos:
The girl guide
Julkaistu suomenkielisenä: 4/2018
ISBN:
978-951-1-31929-0
Kirjastoluokka: N59, N14.6
Koko: 214 sivua
Ulkoasu:
Nidottu (liepeelliset pehmeät kannet)
Kustantaja: Otava
Kirjoittanut: Marawa Ibrahim
Suomentanut:
Lotta Sonninen
Kuvittanut: Sinem Erkas

Osta kirja:
CDON
Adlibris
Suomalainen kirjakauppa
Prisma


Sopii Helmet-lukuhaasteen 2018 (esimerkiksi) kohtiin:
49. Vuonna 2018 julkaistu kirja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)