keskiviikko 11. huhtikuuta 2018

Super suloiset ja helpot pandakorut!

Ähtärin eläinpuistoon tulleiden pandojen myötä Suomeen on iskenyt melkoinen pandavillitys. Erilaisia pandatuotteita löytyy niin kotimaisilta, kuin ulkomaisiltakin valmistajilta ja tuotteita löytyy aina vaatteista kodintekstiileihin ja korutarvikkeisiin. Panda-teemaiset riipukset ja kivan rannekorumallin huomasin Helmien talon Facebook-sivuilta, jossa on vaikka mitä kivoja koruideoita. Halusin itsekin kokeilla tehdä pandakoruja, joten Turun kädentaitomessuilta Helmien talon osastolta mukaani tarttui yhtä sun toista korutarviketta.


Koruthan ovat todella helppoja tehdä. Rannekoruissa kiinnitin ensin pandariipuksen välirenkaalla riipuspidikkeeseen. Tämän jälkeen otin pätkän silikonilankaa, johon pujotin riipuspidikkeen pandoineen ja lähdin pujottamaan helmiä. Korun ollessa sopivan kokoinen solmin silikonilangan umpisolmuun ja laitoin hieman liimaa päälle. Korvakorukoukut ovat helmilaatikkoni pohjalta, en muista mistä juuri nämä koukut ovat, mutta kiinnitin riipukset suoraan korvakorukoukkuun avaamalla koukussa olevan lenkin, lisäämällä riipuksen ja sulkemalla lenkin.

Musta-valkoisessa rannekorussa käytetyt helmet:
Puuhelmi musta (7x8 mm) (n. 120kpl)

Omaan rannekoruuni kului 8 kpl jokaista helmeä, eli yhteensä 24 helmeä.

Vaaleansini-valkoisessa rannekorussa käytetyt helmet:
Tsekkiläinen puuhelmi helmiäisvalkoinen (8 mm) (75 kpl)

Omaan rannekoruuni kului 11 kpl kumpaakin helmeä, eli yhteensä 22 helmeä.

Kummassakin rannekorussa käytetyt tarvikkeet:
Yhteen rannekoruun menee yksi riipuspidike, yksi riipus ja yksi välirengas. 
Omaan rannekoruuni käytin n. 25 cm silikonilankaa, jotta päät on helppo solmia.

Erilaisia välirenkaita ym. löydät täältä
Erilaisia korvakorukoukkuja ym. löydät täältä.

Helmien talo on usein mukana myös käsityömessuilla pitkin Suomea. Kannattaa poiketa ihastelemaan valmiita koruja, inspiroitumaan ja innostumaan helmitöistä! Hyvissä ajoin ennen messuja kannattaa kysyä, voisiko nettikaupasta tehdä tilauksen ja noutaa tilauksen messuilta. Kannattaa myös rohkeasti kysyä vinkkiä myyjiltä, esim. "mitäköhän helmiä tarvitsen tähän koruun?" "onkohan tämä vaikea?" tms. Auttavat kyllä mielellään! :) Ja tokihan Helmien talolla on myös verkkokauppa ja myymälä Virroilla! Odotan innolla jo tulevaa kesää ja retkeä helmikauppaan...

Kiitos Helmien talolle yhteistyöstä!
Lisää helmijuttuja tulossa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)